reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Być Mamą po raz drugi (i trzeci...i czwarty)

reklama
Witam :happy2:

Jestem już w domku, na szczęście. Nie wiadomo co to było, bo szyjka baaardo długa i zamknięta, łożysko bez oznak odklejania, tylko już jest III stopień dojrzałości, skurczy żadnych - nawet minimalnych. Aczkolwiek dziś, już w domu czuję skurcze, ale tam leżałam, a tu chodzę, a to plac zabaw, po ogrodzie, do piesków...no i brzuch się napina, ale tym się nie martwię. Szyjka tak z dnia na dzień się nie ruszy.

Chciałam Wam bardzo serdecznie podziękować za troskę i zainteresowanie, było mi niezwykle przyjemnie czytać Wasze miłe słowa, a trzymanie kciuków na pewno pomogło :-)

Ciesze się, ze u was wszystko w porządku.

Kasiula dobrze że juz w domku i wszystko ok.Postaraj się więcej odpoczywać, choć doskonale wiem że nie jest to łatwe gdy w domu szaleje juz jedno dziecko. Ja mam to samo. Od początku ciązy nie miałam ani jednego dnia totalnego lenistwa.

Iwonuś przy drugim cc tną w tym samym miejscu, najczęściej w znieczuleniu podpajęczynówkowym (od pasa w dół). Mamy które znam i miały juz 2 cc twierdzą że drugie mniej boli i szybciej się wraca do formy. Oby miały rację.

Witam wszystkie mamusie:) Ja w lipcu zostane mamą po raz drugi:) cieszę sie bardzo bo pragnełam mieć drugą pociechę ale im bliżej rozwiązania tym więcej pytań. Zastanawiam sie jak będzie wyglądało dalesze moje życie. Nie wiem czy moja córka która za kilka dni kończy 2 latka wie co ją czeka. boje się ze sie zmieni. Często sie mówi o cofaniu starszych dzieci. Nie wiem może za wczesnie zdecydowałam sie na drugie? im bliżej tym wiecej pytań....eh....

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi odnośnie drugiego CC :-)

Tusiaczek ja też miałam taki dylemat,czy to nie zawcześnie?? gdyż wychowuję córeczkę, która skończy 2 latka i 9 miesięcy jak maleńki przyjdzie na świat.
Ale uważam, jeśli dziecko będzie miało cały czas zajęcie i będzie uczestniczyło w codziennych czynnościach przy noworodku to myślę że będzie wszystko dobrze i nie będzie czuło się na drugim planie.

mam nadzieje ze bedzie pomagac i ze nie bedzie wielkiej zazdrosci.......kurcze od kilku dni nie moge sie ruszyc.... boli mnie krocze przy poruszaniu sie, wstawaniu czy przekrecaniu.... ta druga ciaza bardzo rózni sie od poprzedniej....to normalne?

reklama
Witam ja też jestem po raz drugi mamusią, i zgadzam się druga ciąża całkiem różni się od pierwszej, całkiem inne dolegliwości.
Tusiaczek mnie krocze może nie pobolewa ale mam takie jakby nabrzmiałe i ciągle zwłaszcza jak chodzę odczuwam je. A przy siadaniu czasami czuje ucisk w dolnej częsci kregosłupa (kojarzy mi się ten ból jak przy porodzie, tylko narazie słabszy). A do tego dzidzia jest nisko i jak się rusza to wali mnie pęcherzu i chyba jajnikach. W ogóle ruchy są mocniejsze, boleśniejsze i jest ich o wiele więcej niż w pierwszej ciąży.
Elżbieta to współczuje że nie masz wolnego czasu, u mnie się udaje lenistwo, gdyż córkę zawiozę do przedszkola, a ja mam wolny czas dla siebie, ostatnio to właśnie tylko leże, ze względu na częste skurcze i muszę odpoczywać.

Do góry