reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Być Mamą po raz drugi (i trzeci...i czwarty)

kasiula, ale dzień.. z cyklu tych "zwariowanych".. teraz potrzebujesz czasu na relax:) mnie mój mąż już nie pozwala na samodzielne spotkania :( za bardzo się boi..

Ja miałam po te koleżankę jechać do czewy, bo ona niezmotoryzowana, wziąć ją i jej córkę do nas, a potem odwieźć. Nie widziało mi się to, więc poprosiłam M. żeby ją wziął jak będzie wracał z pracy i żebyśmy razem jechali do czewy. Tam nas zostawił, nie zająknął się nawet, że mam na siebie uważać czy coś. Taki gburowaty typ. Strasznie mi działa na nerwy, bo on się właśnie nic nie martwi....

A od tego kolesia co we mnie wjechał dostałam prezent - zestaw butelek 2x250mml i 2x125ml plus smoczek uspokajacz (to taki komplet) i podgrzewacz, wszystko to z firmy JANE. Heh, przyda się....

A dziś kupiłam trochę rzeczy z wyprawki, nawet trochę ciuszków, część kosmetyków, pierwsze Pampersy (Maja tylko Pampers albo Huggies, zależy w jakim okresie życia była i na jaką porę dnia, Huggies przemakały nam w nocy), te Biedronkowe wogóle nie halo..... Maja kupiła prezent dla siostrzyczki :-) A mówiłam, że zdecydowaliśmy się na imię? Milenka :)

reklama
kasiula, Milenka bardzo ładne.. i miło ze strony tego kolesia, że przywiózł Ci prezent, przynajmniej złego wrażenia nie pozostawił..

Kasiulka, no to bardzo przyzwoity sprawca wypadku, że prezenty daje:)
Milenka, piekne imię:)

Oj...bardzo mu było głupio, przykro....Strasznie przepraszał, wiele razy dzwonił i pytał czy na pewno wszystko w porządku.
Maja już zapamiętała Milenkę, zaakceptowała i przyjęła do wiadomości. Te zakupy dziś znów nauczyły ją czegoś nowego - że teraz będziemy coś kupować dla niej i dla siostrzyczki.

Jak się czujecie? Mnie dzis stawy bolą, ale wczoraj miałam bardzo intensywny dzień, dziś też....Przydałby sie basen, dla relaksu, a musze jeszcze trochę ogarnąć dom i przygotować mięsko na weekend na grilla............nie mam siły......

A czas to mi czas szybko biegnie....za chwilę będzie 32 tydzień! Niby dwa miesiące, ale teraz już wszystko może się zdarzyć....we wtorek mam wizytę u lekarza, ciekawe jak tam się wszystko trzyma, jak ja wogóle się nie oszczędzam i nie leżę tak jak mi zlecił.....

Ostatnia edycja:
Kasiulka, u mnie juz 35 tydzień jutro, jejku jak ten czas leci...przecież za dwa tygodnie, dziecko bedzie juz donoszone i może sie zacząc porod, a ja daleko w polu z wszystkim hehe.. ale sie da:)

Moja Michasia też lubi kupować dla siotrzyczki wszystko..bardzo sie angażuje w te przygotowania:)

konwalianka mnie też dziś w kroczu bolało rano, ale jakos przeszło..teraz mnie boli tyłek ale to od siedzenia hehe

już tak naprawdę to teraz nic nie wiadomo . każda z nas może się rozpakować .
dodi ja też daleko w polu. na bieżąco niby dokupuję ale co rusz jak otwieram listę czegoś brak
no i mam tyle prasowania że nawet nie wiem kiedy za to się zabiorę.
co do basenu to ja bardzo chętnie tylko boję się infekcji .
kkasiulka bardzo ładne imię -MILENKA no i fajnie że koleś od wypadku czuję się winny

Cześć,

Piszę ze szpitala, dawno mnie tu cholerka nie było. Wczoraj kiepsko się czułam, brzuch mnie pobolewał jak na okres, całe popołudnie leżałam, wieczorem, ok 21 poszłam siku - plamienie. Dzwonię do doktorka, kazał przyjechać na IP, bo ma dyżur. Zbadał, szyjka lekko zmiękczona, ale przy drugiej ciąży jest OK, ktg w porządku, dał lek i wysłał do domu. Wróciłam, zajrzałam do Majki, poszłam siku - a tu kuku, żywa krew sie leje. W tył zwrot, znów do szpitala, dzwonię do doktorka, że wracam, przyjął mnie, zrobił usg, wszystko jest OK, ale nie ma pojęcia skąd to krwawienie ani co sie mogło stać, bo na usg szyjka długa zamknięta, łożysko super.....No i czekamy....Dzis znów ktg i ush, wszystko wygląda dobrze, nie ma nawet jednego skurczu, serduszko bije miarowo. Ja czuje się tak sobie, martwię , że mnie nie ma w domu przy Majeczce i że nie wiedzą co się działo, a tym samym jak zapobiec kolejnym takim 'niespodziankom'. No i leżę sobie.......

reklama
Cześć,

Piszę ze szpitala, dawno mnie tu cholerka nie było. Wczoraj kiepsko się czułam, brzuch mnie pobolewał jak na okres, całe popołudnie leżałam, wieczorem, ok 21 poszłam siku - plamienie. Dzwonię do doktorka, kazał przyjechać na IP, bo ma dyżur. Zbadał, szyjka lekko zmiękczona, ale przy drugiej ciąży jest OK, ktg w porządku, dał lek i wysłał do domu. Wróciłam, zajrzałam do Majki, poszłam siku - a tu kuku, żywa krew sie leje. W tył zwrot, znów do szpitala, dzwonię do doktorka, że wracam, przyjął mnie, zrobił usg, wszystko jest OK, ale nie ma pojęcia skąd to krwawienie ani co sie mogło stać, bo na usg szyjka długa zamknięta, łożysko super.....No i czekamy....Dzis znów ktg i ush, wszystko wygląda dobrze, nie ma nawet jednego skurczu, serduszko bije miarowo. Ja czuje się tak sobie, martwię , że mnie nie ma w domu przy Majeczce i że nie wiedzą co się działo, a tym samym jak zapobiec kolejnym takim 'niespodziankom'. No i leżę sobie.......

kochana trzymam kciuki. dobrze że wszystko ok. pozdrawiam was.

Do góry