reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Być Mamą po raz drugi (i trzeci...i czwarty)

Wy tu ze mnie bohaterki nie róbcie heh w piersza ciąże zaszłam bo nie wiedziałam co mnie czeka w drugą bo nie chciałam duzej róznicy wieku a trzecią hmmmm wpadliśmy od tak..... pozniej poroniłam ... więc zaszłam w czwartą po to zeby odebrać co mi zabrano .
Madzia trzymam kciukasy za wizyte i jak będziesz juz po prosze sie tu stawic i wszystko opisać:-p
Gratuluje ostatniego dnia w pracy :-) od jutra proszę się lenic na całego!!!!

reklama
witam
jestem po . wszystko ok . waga 2154 to już kawał chłopa , wymiary w normie . no i termin z wymiarów wyszedł na 2 lipca :szok::szok::szok:. to juz nie wiem kiedy zrobi mi cc . w czerwcu czy w terminie byłam w szoku i nie zapytałam . następną wizyte mam 1.06 i wtedy pewnie mi powie. skierował mnie na badania ehh.

no i wybraliśmy dziś imię tzn. doszliśmy do porozumienia będzie FILIP

no i powoli przybywa zakupów oto nowe:

MOTHERHOOD Kocyk dwustronny Dla dziecka (1601804062) - Aukcje internetowe Allegro

MOTHERHOOD Otulaczek Dla dzieci Rożek antykolkowy (1601804116) - Aukcje internetowe Allegro

MOTHERHOOD Ręcznik niemowlęcy biały (1601804834) - Aukcje internetowe Allegro

Zestaw pielęgnacyjny Tommee Tippee closer to natu (1612378309) - Aukcje internetowe Allegro

Wkładki laktacyjne Tommee Tippee 50szt DUŻA PAKA (1608553578) - Aukcje internetowe Allegro

Witajcie dziewczyny. Nie było mnie cały dzien bo dziś byłam na SR a przed pojechałam do sister na cały dzien. Jutro robię zdjęcia i wstawiam , chociaz jeszcze nie skończone malowanie i meblowanie.
Idę walczyc ze zgagą przed snem.

Witam porannie
jakoś mi tak dziwnie od ranka byc w domku . zjadłam śniadanie zaraz mała kawka i muszę opracować plan działania na dzisiejszy dzień
wisienko czekamy z niecierpliwością na fotki . u mnie też stoi już kołyska więc powoli muszę rozejrzeć się za materacykiem, pościelą .
w związku z przesunięciem terminu trzeba zmienić suwaczek:tak::tak::tak::tak:

Hej kochane. Wklejam fotki ale tylko części. To jest ta ściana którą pomalowalismy i na nia pójda jeszcze naklejki z serii POLANA i Królewna Śniezka ale tylko sama jej postać . Resztę juz całościowo pokaże jak wszystko skonczymy

Załączniki

• 20110519166.jpg
    20110519166.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 37
  • 20110519167.jpg
    20110519167.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 40
  • 20110515161.jpg
    20110515161.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 32
Uuufff.....czuję się jak parowóz.....choć siedzę w domu i nie wychodzę na ten skwar, bo chyba bym zwariowała.
Spędziłam ostatnią godzinę na przeglądaniu rzeczy po Majce, wstępne rozeznanie już mam ;-) Czeka mnie przede wszystkim spoooro prania, suszenia, prasowania :tak::-D;-):zawstydzona/y: Ale myślę, że poczekam z tym do czerwca, żeby wszystko było świeże i pachnące :tak: Zaczynam pisać listę co muszę kupić a czego poszukać, więc prawie wszystko mam, do kupienia mam rzeczy typu kosmetyki, termometr do wody, butelki, smoczki, z większych zakupów to potrzebuje tylko kompletu pościeli, bo ten co ma Maja to po pierwsze wciąż go używa, a po drugie - nie nadaje sie już do drugiego dziecka. Jak to moja mama mówi - jest zlumpiona ;-)
Chcemy juto jechać z Mają do Ustronia, do Leśnego Parku Niespodzianek, małżonek wymyślił sobie, że chce wziąć swoją siostrę z menem, a oni oczywiście nie potrafią się określić czy chcą jechać na jeden dzień czy na dwa...łoszz......jak ja nie cierpię tak zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę.

Wisieńka - szykujecie dla Córci bardzo piekny pokoik :tak: Koniecznie musisz się pochwalić całością! :-D

Madzia - ja jak sobie radzisz w domku? Ja też myślałam o tym planie dnia jak poszłam na zwolnienie i oczywiście wszystko mi się rozlazło, ale powolutku robię to, co miałam zaplanowane.
Aczkolwiek może jak napiszę co jeszcze muszę zrobić to szybciej się do tego zmobilizuję:
1. garderoba w salonie - łooo...najgrubsza sprawa, tam trzeba po prostu odgruzować, zrobiliśmy z niej składzik wszystkiego :eek::szok:
2. wyprać dywany - no...zanieść do pralni, albo wezwać kogoś, kto mi to zrobi w domu
3. ustalić z M. przemeblowanie, ja chcę z sypialni wyrzucić biurko z komputerem, on moją toaletkę. Jak się będzie bardzo upierał zrobię po mojemu jak będzie w pracy :-p:cool2:
4. Zmusić M. do naprawienia łóżeczka (szczebelki powypadały) i przygotowania wózka (napompować koła)
5. Kuurcze...chyba wypadałoby mi umyć okna....ale to zdecydowanie zostawię na lipiec i podłogi umyję ręcznie, na kolanach, to może małą wypchnę 38-39tydzień :-D:-D:-D:-D

kkasiulka, to bedziecie jutro rzyt beretem ode mnie :-D Jaka szkoda, że mamy akurat przeprowadzke i wszystko rozwalone w domu, bo koniecznie musielibyscie wpasc :-)

Park niespodzianek jest super dla dzieciaków, a niedawno przy Wiślance otworzyli park ruchomych dinozaurów. Nie wiem czy warto go polecic, bo jeszcze tam nie bylismy, ale moze akurat :-)

No i mam nadzieje ze pogoda wam dopisze, bo od 3 godzin burza krąży dookoła ustronia i grzmi okrutnie. Oby do jutra przeszlo.

Kasiulka no tak upał wszechogarniający. Najchetniej spedziłabym dzień w basenie. Mam nadzieję na burzę. A męzusiowi wmów , ze komp nie zdrowy dla maluszka i nie daj ruszyć toaletki. Zycze chłodnego dnia na prasowanie. Ja tez okna i a pstowanie podłóg zostawiam na koniec. Te czworaczki dobry pomysł. Pokoik malutki bardzo i jeszcze nasz materac tam bedzie na razie ale jak się już wyniesiemy ja tylko mała zacznie przesypiać całe noce, to wszystko bedzie dla Emisi gotowe:-)
Corin jaką przeprowadzkę???
Corin

reklama
wisienko pokoik juz wygląda imponująco
na mazurach juz prawie po burzy i grad nawet padał duuuuuzzzy . a pranie na balkonie . nawet nie miałam siły suszarki wyjac z praniem - niemoc w rękach to znalazłam folie taką ochronną do malowania i przykryłam :happy2:. teraz zastanawiam sie jak mąz przyprowadzi córcię z przedszkola bo poszła w sandałach i na krótki rękaw a ciągle pada
kkasiulka ja też sobie chyba wypisze konieczne czynności do zrobienia : poprane wszystko niby mam ale prasowanie :szok:no i koniecznie trzeba poszukać jakiegoś miejsca w szafie bo na wstawienie czegokolwiek innego nie wchodzi już w grę.
a co do wycieczki super ja już się nie ruszam nigdzie - nie mam siły
czy znacie możne jakieś domowe sposoby na zgagę . kurde nie chce brać wkoło renee. migdały nie działają :-(

Do góry