reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe mamy

nas maskara z mlekiem dzisiaj Daria może z 200 ml wypiła:wściekła/y:...mam nadzieję, że jeszcze wciągnie butle przed snem!

reklama
Franek szama 4 butle na dobe po 200ml i do tego obiadek i deser i wygląda dobrze, czasem wychodzą tylko 3 butle plus do tego w ciągu dnia woda lub kompocik- bez cukru , lub herbatka.
Dziewczyny widziała , któraś z was kiedy herbatkę dla niemowląt bez cukru, wszędzie cukier - moim zdaniem zupełnie zbędny

akderk herbata hippa owocowa w saszetkach jest bez cukru ale moje dziecie jej nie przyswaja mi osobiscie tez nie smakuje:)

U nas w tamtym tygodniu na szczepieniu Olek ważył 8.200 i prawie 70 cm wzrostu :) co do mleka to tak średnio na dobę jest 7 karmień po ok. 120ml na noc 150-180ml. Średnio na dobę wcina 700ml, ale nie jemy obiadków tylko próbujemy narazie...Zrezygnowałam wczoraj z kaszki na noc bo stwierdziłam, że może to ona jest przyczyną niespokojnego snu i nie wiem czy to przypadek ale było lepiej...a w nocy i tak obudził się na jedzenie standardowo 2 razy z tym, że raz go zbudził brzuch i oszukałam go wodą...spał po niej godzinę jeszcze ;p
Jak dotą z wypróbowanych słoików wygrywa dynia z ziemniaczkami i jabłko :)

no duża z niej dziewczynka, duża ale ma po kim (czysty tatuś ;-)) urodziła się 4380 i już podwoiła swą wagę urodzeniową, w zeszłym tygodniu u lekarza (ale na innej wadze niż zwykle) było 9300 a taka adekwatna waga na której zawsze się ważymy w przychodni to będzie dopiero 1.03 jestem ciekawa czy będzie już "dyszka" :szok:

Jejku jakie duże te wasze szkraby!! :szok::szok::szok: Ja myślałam że Kacper jest duży waży 8200 a przy urodzeniu 2050 ale wasze maluchy to dopiero są wielkie! Pewnie już wyglądają na jakieś 9 msc :-D:-D

u nas z mleczkiem tez slabo. teraz Maja je mleko 4 razy dziennie i tylko 1 raz swiadomie a reszte na spiocha bo inaczej by nie tknela. Na jeden posilek zjada miedzy 70 a 130 ml

reklama
Magdzik mogę Cię zapewnić, że Kacper jest duży, moja ma zaledwie 6800g, a urodzeniowa 3400g - także równo podwojona waga, ale i tak jest tu jednym z mniejszych maluszków

Do góry