reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe mamy

u nas z mleczkiem tez slabo. teraz Maja je mleko 4 razy dziennie i tylko 1 raz swiadomie a reszte na spiocha bo inaczej by nie tknela. Na jeden posilek zjada miedzy 70 a 130 ml

a co Majeczce dajecz prócz mleka?? bo moja to owoców nie chce wcale i tylko obiad zje porządnie!!

reklama
Magdzik mogę Cię zapewnić, że Kacper jest duży, moja ma zaledwie 6800g, a urodzeniowa 3400g - także równo podwojona waga, ale i tak jest tu jednym z mniejszych maluszków

Jakbym słyszała o moim Bartku -identycznie.

Dziewczyny ja dołączam do waszego grona. Już nie karmię piersią. Sporadycznie w nocy wyciągam. Schudłam tak bardzo , że zrezygnowałam bo boje się jakiejś anoreksji. Mój Bartek je ok 120 ml przed snem a śpi 4 razy dziennie. Do tego w nocy budzi się 3-4 razy i wcina 120ml. Także dzienną normę mleka zjada. Do tego dostaje zupki. Słoiczek na dzień. Soczki za to są be. Pije wyłącznie mleko- nic więcej nie ruszy.

u nas mleko jest fuj , ale z kaszką mniami, soczki słoiczki wszystko pychotka waży ok 8 kg dziś się będziemy ważyć, mleka w ciągu 24h wypija nie więcej niż 400-600ml, najlepiej pije na śpiocha

a co Majeczce dajecz prócz mleka?? bo moja to owoców nie chce wcale i tylko obiad zje porządnie!!

Malpko daje jej raz dzinnie obiadek i jak na razie to lubi tylko dynie z ziemniakami i zupke jarzynowa innymi pluje. Tego obiadku to je tylko po pol sloiczka czasem sie zdarzy caly ale to rzadko, tylko poczatki obiadkow byly rewelacyjne a teraz im dalej tym bardziej pod gorke. Probuje tez przemycic jej codziennie troszke deserku ale to tak 1/3 sloiczka albo 1/2. Najbardziej lubi morele. Herbatki, soczki, woda nie wchodza wogole w rachube, nie chce nawet wziac do buzi :(. Takze u nas nadal z jedzeniem na bakier. A ile wazy Twoja Daria?? Bo ona tez taki niejeadek prawda??

a wiesz co nie wiem nawet:sorry:jutro ją zważę to napiszę!! ale żle nie wygląda, poprawiła się po tych obiadkach daje jej duże słoiki i ładnie zjada!!

moj dawid wypija ok 100ml co 3h..dostaje obiadek raz dziennie ale pol sloiczka i najlepiej lubi dynie z ziemniakami, szpinak z ziemniakami i zupe jarzynowa. Czasami owoce ale z tym jest gorzej;/ no i w nocy tez budzi sie na butle..wazy 6kg wiec podwoil wage urodzeniowa..malo wazy ale wyglada dobrze:)

Jak tak liczę to mi wychodzi, że wczoraj w sumie Max wtrynił 910 ml mleka + 95 gramów ziemniaczków z dynią + 130 gramów jabłuszka :szok: :szok: :szok:

Pisałam kiedyś, że mam zamiar poczekać do 6 miesiąca z wprowadzaniem czegokolwiek innego niż mleko PRE... ale to niemożliwe!! Musiałąbym go karmić albo co 2-3 godziny albo nie wiem, dwie duże butle mu dawać na obiad i na noc???!!!
W ogóle zastanawiam się kto tu w Niemcach wtymyslił, żeby do roku (oprócz jedzonka) jechać na mleku PRE (jeszcze bardziej wodniste niż 1) bo to najzdrowiej??? Ludzie, wykończyłabym się bo cały dzień tylko z butlą bym latała.

reklama
jak dla mnie wygląda oki!! jest puchata i ma baleroniki!! mnie tylko martwi ,że nie chce pić tego mleka i że będzie niejadkiem:-(

Do góry