małpko u nas wczoraj w przeciągu 24h tylko 280 ml mlekaa dziś tylko 1 butla 110ml, w dodatku dziś nawet obiadków nie chce ani królika ani indyka od 7 zjadł kaszkę 9.30 deserek i o 12 mleka 110 ml , teraz z 5łyżeczek indyka to bybyło na tyle...a waży 8200 więc nie ma źle
reklama
Ksiulka u nas z mleczkiem dalej tak samo w ciągu dnia ok.250 ml mleczka plus kaszki mleczne ok 300 ml. obiadek deserek. Nie chce wogóle pić butli ale kaszki też są mleczne.
A wg wagi urodzeniowej 2570 teraz 7500 to nie jest źle.
Obiadki to w tej chwili tylko podchodzą typowo z mięskiem i wypróbował już chyba wszystkie dozwolone od 5 mcy. Deserek w zasadzie tylko gruszki i banany , śliwki mu smakowały ale kupka częściej i rzadka. Więc narazie dajemy spokój. Jabłka smakują ale potem odbija mu się samymi kwasami i zwracał więc też daliśmy spokój i póki co unikamy wszystkiego co z jabłkiem.
A wg wagi urodzeniowej 2570 teraz 7500 to nie jest źle.
Obiadki to w tej chwili tylko podchodzą typowo z mięskiem i wypróbował już chyba wszystkie dozwolone od 5 mcy. Deserek w zasadzie tylko gruszki i banany , śliwki mu smakowały ale kupka częściej i rzadka. Więc narazie dajemy spokój. Jabłka smakują ale potem odbija mu się samymi kwasami i zwracał więc też daliśmy spokój i póki co unikamy wszystkiego co z jabłkiem.
Maks dziś wypił do tej pory 500 ml mleka, zjadł 120 ml gęstszej kaszki na mleku i mały słoiczek zupki. Do snu pewnie 120 ml mleka jeszcze wciągnie. A nie mam pojęcia ile waży teraz jak zaczął wcinać kaszki i zupki.
natolin
Fanka BB :)
dziewczyny przepraszam, że Wam przeszkodzę (mam dziecko z października 2010) i mam takie pytanie - czy są wśród Was może dziewczyny, które karmią bebilonem pepti? czy orientujecie się może czy na dwójkę tego konkretnie mleka przechodzi się po skończonych pięciu czy sześciu miesięcy? będę wdzięczna za info, pomyślałam, że Was zapytam, bo jesteście właśnie na dobrym etapie, żeby wiedzieć :-) pozdrawiam
dziewczyny przepraszam, że Wam przeszkodzę (mam dziecko z października 2010) i mam takie pytanie - czy są wśród Was może dziewczyny, które karmią bebilonem pepti? czy orientujecie się może czy na dwójkę tego konkretnie mleka przechodzi się po skończonych pięciu czy sześciu miesięcy? będę wdzięczna za info, pomyślałam, że Was zapytam, bo jesteście właśnie na dobrym etapie, żeby wiedzieć :-) pozdrawiam
my na pepti jesteśmy i 2 podaje się po skończeniu 6 m-cy
gosheek
No i ja sie boje ze Maja bedzie niejadkiemjak dla mnie wygląda oki!! jest puchata i ma baleroniki!! mnie tylko martwi ,że nie chce pić tego mleka i że będzie niejadkiem:-(
z racji tego że mały wgl. mleka nie chciał na noc pco wiązało się z rykiem z głodu ,dziś ugotowałam mu zwykłe mleko w proszku to niebieski i wiecie co zjadł 3 razy po 150ml czyli rekord życiowy..
Jolami robię podobnie jak tygdy nie chce jeść daję coś innego byle pojadł ale w nocy łyżeczką go nie będe karmiła a kaszki takiej rzadkiej z butli nie wypije musi mieć gęściocha któego łyżeczką może zjeść.
Jolami robię podobnie jak tygdy nie chce jeść daję coś innego byle pojadł ale w nocy łyżeczką go nie będe karmiła a kaszki takiej rzadkiej z butli nie wypije musi mieć gęściocha któego łyżeczką może zjeść.
Ksiulka o mleko to w sumie taka wodziczka zje rano miedzy 6-7 czasem 120 ml a potem kolo 23 na spiocha tez w granicach 100-120 ostatni jak daje kaszke kukurydziano-ryzowa to tylko 80 dopije ale spi do 6-7 rano bez pobudki. No czasem ok. 5 smok. Moze jak przejdzie na 2 to bedzie inaczej. Tyle ze jak porównać kaloryczność 100 ml kaszki a 100 ml mleka to kaszka ma 3 razy tyle. Ja to chce go tak przestawić ale nie idzie zeby nie karmic juz o 23 bo 2.03 wracam do pracy.
Ale y tzm niebieskim mlekiem to faktzcynie moye lepsyz smak.
Ale y tzm niebieskim mlekiem to faktzcynie moye lepsyz smak.
gosheek
ksiulka a jakie to mleko te zwykle w proszku??? Nie balas sie dac takiego?? Maja tez nie chcve mleka pic wiec sie zastanawiam co zrobic.
reklama
Kinia1
Wrześniowa mama '10
gaja a już pytałaś się pediatry jak zmieniać pepti z 1 na 2? Pytam, bo moja kuzynka mówiła, że ona musiała stopniowo mieszać 1 z 2, a mnie pediatra powiedziała, że jak przyjdę z małą pod koniec marca na szczepienie to już mi 2 przepisze i że po prostu jak skończy się 1 to normalnie podaję butelkę z 2 bez mieszania ich.