reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

Pytanie - mam smoczki trójprzepływowe z aventa i kurcze jak dosypię łyżkę kaszki, to tak się ciężko pije mojemu klopsowi :szok: pije i pije z pół godz, a potem zostawia pół butli.
Czy to znaczy, że:
- leń z Alka i nie chce ciągnąć
- te smoczki nie nadają się do kaszki ryżowej?

Daffi pisała, że Julka pije kaszkę z trójprzepływowego, więc obstawiam, że mam wygodne dziecko, ale wolę zapytać :tak:

reklama
mojemu jak kupilam ten trojprzeplywowy z aventa o musilalam zmienic smoczek na calkiem inny,kupilam z lovi i pije:) a z tamtego nie chcial i juz nie chcial z zadnego iinego z aventa jesc:)

mojemu jak kupilam ten trojprzeplywowy z aventa o musilalam zmienic smoczek na calkiem inny,kupilam z lovi i pije:) a z tamtego nie chcial i juz nie chcial z zadnego iinego z aventa jesc:)

Aluś lubi pić z aventa :tak: od początku pił ;-) Ale teraz ta kaszka doszła i na poczatku pił ładnie, a teraz nie chce :dry: Z butli Canpola wypije wszystko gęste :eek: po prostu do kaszki będzie Canpol a do mleczka i herbatek Avent ;-)

moj tez pil najpierw tylko z Aventa :D cos mu pozniej nie podpasowalo i pije z lovi,chcialam zeby nauczyl sie pic z profilowanych smokow ale nie chcial:) Dzieciaczki takie male a jak potrafia wybrzydzac:)

Pytanie - mam smoczki trójprzepływowe z aventa i kurcze jak dosypię łyżkę kaszki, to tak się ciężko pije mojemu klopsowi :szok: pije i pije z pół godz, a potem zostawia pół butli.
Czy to znaczy, że:
- leń z Alka i nie chce ciągnąć
- te smoczki nie nadają się do kaszki ryżowej?

Daffi pisała, że Julka pije kaszkę z trójprzepływowego, więc obstawiam, że mam wygodne dziecko, ale wolę zapytać :tak:
my tez mamy trójprzepływowego z aventa i jak dodaje 2 łyżki kaszki ryżowej to u nas dobrze leci:)może Alusiowi kaszka nie smakuje dlatego nie chce ssać ? albo faktycznie leniuszek;)

Nam doradzano, że nie dawać kaszek ze smoczka tylko łyżeczką, bo powoli od smoczków będzie trzeba odchodzić na rzecz kubeczków i łyżeczek - dla zdrowia ząbków i zgryzu:) Dlatego u nas jak kaszka to tylko łyżeczką, jak próbowałam dać ze smoczka z lenistwa któregoś razu to nie było mowy! Ryk! A łyżeczką wsunął jak odkurzacz :)

Nam doradzano, że nie dawać kaszek ze smoczka tylko łyżeczką, bo powoli od smoczków będzie trzeba odchodzić na rzecz kubeczków i łyżeczek - dla zdrowia ząbków i zgryzu:) Dlatego u nas jak kaszka to tylko łyżeczką, jak próbowałam dać ze smoczka z lenistwa któregoś razu to nie było mowy! Ryk! A łyżeczką wsunął jak odkurzacz :)

Wiem :tak: I Alkowi bardziej z łyżki smakuje...tylko kleik mu dosypuję też do butli na noc i to samo :-( Dziś pół butli nie wypił ;/

reklama
Do góry