reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

Wika ja nie :no: mam trójprzepływowy i on wystarcza :tak:
a jaki masz teraz?

Ja katuje butelke dr.brownsa ale wlasnie juz od niej chce odpoczac te rurki mycie itd... no i chce dawac z aventa a 3 + nie oplaca mi sie kupowac skoro skonczy juz pół roku lada dzien i dzis kupilam 6+ ale troche leci bardziej i wiem ze nie da rady przyda sie na pozniej... no a tak mam trojprzepywowy tez do kaszek mu daje...ale juz kminie zeby w dr.brownsa nie dawac i bede probowala mu dawac mleko z trójprzeplywowego moze da rade chodz ono tez szybko leci...

reklama
ja na browna nie narzekam !! a jak mam 3 to myje hurtem i nie jest zle :)

ja sie zastanawiam jakie nowe mleczko dac agatce po 6 miesiacu ... macie jakies propozyjce ?? bo teraz daje gestego nana i nie wiem co w zamian ...

ja na browna nie narzekam !! a jak mam 3 to myje hurtem i nie jest zle :)

ja sie zastanawiam jakie nowe mleczko dac agatce po 6 miesiacu ... macie jakies propozyjce ?? bo teraz daje gestego nana i nie wiem co w zamian ...

A robilas sprawdzenie czy moze Agatka przestala juz ulewac?? Moja Julka juz prawie nie ulewa. Z wiekem to podobno ustaje.

Dziewczyny czy powinnam wymienic butelki??? Od drugiego miesiaca zycia Julki mam 6 butelek w obiegu no i co 3m zmieniam smoczki ale nie wiem czy butelki tez powinnam???

A robilas sprawdzenie czy moze Agatka przestala juz ulewac?? Moja Julka juz prawie nie ulewa. Z wiekem to podobno ustaje.

w nocy nie ulewa juz dawno a w dzien daje mleczko tylko raz rano /wieczorem kaszke/ i raczej juz nie ulewa !!
tylko ze w tej chwili agatka je 2 butle mleka /wczesnei rano o 5 i potem kolo 10/ i takie 200ml jej starcza a nie wiem czy jak zmienie mleko na jakies zwyczajne to czy bedzie miala je wystarczajaco kaloryczne

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy powinnam wymienic butelki??? Od drugiego miesiaca zycia Julki mam 6 butelek w obiegu no i co 3m zmieniam smoczki ale nie wiem czy butelki tez powinnam???
moim zdaniem tak, czytałam gdzies , że trzeba wymieniac co 4 miesiące, poniewaz podczas mycia butelek zostaja one podrapane, tworza się mikroszczeliny w których namnarzaja się bakterie, które mogą powodowac szybkie kwaśnienie mleka, biegunki, itp, ja wymieniłam wszystkie jakiś miesiąc temu, wsumie mam 3 z Aventa (do mleczka, do kaszki, do soczku) i jedną awaryjna z Lovi, z dr. Browna zrezygnowałam, mały nie ma juz kolek a mnie do szału doprowadzało to że cieknie mi spod nakrętki;)

moim zdaniem tak, czytałam gdzies , że trzeba wymieniac co 4 miesiące, poniewaz podczas mycia butelek zostaja one podrapane, tworza się mikroszczeliny w których namnarzaja się bakterie, które mogą powodowac szybkie kwaśnienie mleka, biegunki, itp, ja wymieniłam wszystkie jakiś miesiąc temu, wsumie mam 3 z Aventa (do mleczka, do kaszki, do soczku) i jedną awaryjna z Lovi, z dr. Browna zrezygnowałam, mały nie ma juz kolek a mnie do szału doprowadzało to że cieknie mi spod nakrętki;)

Ja od początku używam dr brown i nigdy mi nie ciekło:no:

Ja bym nie kupowala bo po co... co prawda teraz przez 6 m prawie pil z dr.brownsa nawet mniej bo przez pierwsze 2 z tomme tippe a teraz zmieniam ze mleczko bedzie pił z aventa ale tylko dlatego ze niechce mi sie brownsa myc juz a i tak kolek nie ma...smoczki wymieniam kupilam juz do aventa do brownsa nie bede kupowac zreszta 1 nowy mam wrazie co i zmieniam mu na aventa malo razy z niej pil osttanio kaszki... nie bede kupowac przeciez nowej takiej samej...ale jakbym zamierzala dawac z brownsa nie kupowalabym nowej... nie widze potrzeby wyparzam raz w na jakis czas pogotuje i wsio... a bakterie nawet zle sa potrzebne... moim zdaniem... niech sie uodparnia teraz ... bo potem gorzej bedzie mu walczyc z innymi tak wszechobecnymi wszedzie bakteriami...

reklama
A ja chciałam zmienić butelkę np na avent ale kupiłam małej dr brown standardową jak była malutka i ona teraz nie umie pić z szerokich smoczków:wściekła/y:a takie zwykłe butelki mnie wkurzają, to zasysanie smoczka:wściekła/y:

Do góry