reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Butelkowe mamy :)

Wika ja nie :no: mam trójprzepływowy i on wystarcza :tak:
a jaki masz teraz?

Ja katuje butelke dr.brownsa ale wlasnie juz od niej chce odpoczac te rurki mycie itd... no i chce dawac z aventa a 3 + nie oplaca mi sie kupowac skoro skonczy juz pół roku lada dzien i dzis kupilam 6+ ale troche leci bardziej i wiem ze nie da rady przyda sie na pozniej... no a tak mam trojprzepywowy tez do kaszek mu daje...ale juz kminie zeby w dr.brownsa nie dawac i bede probowala mu dawac mleko z trójprzeplywowego moze da rade chodz ono tez szybko leci...

reklama
ja na browna nie narzekam !! a jak mam 3 to myje hurtem i nie jest zle :)

ja sie zastanawiam jakie nowe mleczko dac agatce po 6 miesiacu ... macie jakies propozyjce ?? bo teraz daje gestego nana i nie wiem co w zamian ...

ja na browna nie narzekam !! a jak mam 3 to myje hurtem i nie jest zle :)

ja sie zastanawiam jakie nowe mleczko dac agatce po 6 miesiacu ... macie jakies propozyjce ?? bo teraz daje gestego nana i nie wiem co w zamian ...

A robilas sprawdzenie czy moze Agatka przestala juz ulewac?? Moja Julka juz prawie nie ulewa. Z wiekem to podobno ustaje.

Dziewczyny czy powinnam wymienic butelki??? Od drugiego miesiaca zycia Julki mam 6 butelek w obiegu no i co 3m zmieniam smoczki ale nie wiem czy butelki tez powinnam???

A robilas sprawdzenie czy moze Agatka przestala juz ulewac?? Moja Julka juz prawie nie ulewa. Z wiekem to podobno ustaje.

w nocy nie ulewa juz dawno a w dzien daje mleczko tylko raz rano /wieczorem kaszke/ i raczej juz nie ulewa !!
tylko ze w tej chwili agatka je 2 butle mleka /wczesnei rano o 5 i potem kolo 10/ i takie 200ml jej starcza a nie wiem czy jak zmienie mleko na jakies zwyczajne to czy bedzie miala je wystarczajaco kaloryczne

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy powinnam wymienic butelki??? Od drugiego miesiaca zycia Julki mam 6 butelek w obiegu no i co 3m zmieniam smoczki ale nie wiem czy butelki tez powinnam???
moim zdaniem tak, czytałam gdzies , że trzeba wymieniac co 4 miesiące, poniewaz podczas mycia butelek zostaja one podrapane, tworza się mikroszczeliny w których namnarzaja się bakterie, które mogą powodowac szybkie kwaśnienie mleka, biegunki, itp, ja wymieniłam wszystkie jakiś miesiąc temu, wsumie mam 3 z Aventa (do mleczka, do kaszki, do soczku) i jedną awaryjna z Lovi, z dr. Browna zrezygnowałam, mały nie ma juz kolek a mnie do szału doprowadzało to że cieknie mi spod nakrętki;)

moim zdaniem tak, czytałam gdzies , że trzeba wymieniac co 4 miesiące, poniewaz podczas mycia butelek zostaja one podrapane, tworza się mikroszczeliny w których namnarzaja się bakterie, które mogą powodowac szybkie kwaśnienie mleka, biegunki, itp, ja wymieniłam wszystkie jakiś miesiąc temu, wsumie mam 3 z Aventa (do mleczka, do kaszki, do soczku) i jedną awaryjna z Lovi, z dr. Browna zrezygnowałam, mały nie ma juz kolek a mnie do szału doprowadzało to że cieknie mi spod nakrętki;)

Ja od początku używam dr brown i nigdy mi nie ciekło:no:

Ja bym nie kupowala bo po co... co prawda teraz przez 6 m prawie pil z dr.brownsa nawet mniej bo przez pierwsze 2 z tomme tippe a teraz zmieniam ze mleczko bedzie pił z aventa ale tylko dlatego ze niechce mi sie brownsa myc juz a i tak kolek nie ma...smoczki wymieniam kupilam juz do aventa do brownsa nie bede kupowac zreszta 1 nowy mam wrazie co i zmieniam mu na aventa malo razy z niej pil osttanio kaszki... nie bede kupowac przeciez nowej takiej samej...ale jakbym zamierzala dawac z brownsa nie kupowalabym nowej... nie widze potrzeby wyparzam raz w na jakis czas pogotuje i wsio... a bakterie nawet zle sa potrzebne... moim zdaniem... niech sie uodparnia teraz ... bo potem gorzej bedzie mu walczyc z innymi tak wszechobecnymi wszedzie bakteriami...

reklama
A ja chciałam zmienić butelkę np na avent ale kupiłam małej dr brown standardową jak była malutka i ona teraz nie umie pić z szerokich smoczków:wściekła/y:a takie zwykłe butelki mnie wkurzają, to zasysanie smoczka:wściekła/y:

Do góry