reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Butelkowe mamy :)

A Jula ostatnio budzi się tylko raz na jedzonko:-D:-D:-D. Jest duża poprawa, bo jeszcze niedawno oprócz pobudek na jedzenie były takie pomiędzy, po prostu jej się w nocy bawić chciało:szok: przez 1 lub 2 godz:wściekła/y:

reklama
A Jula ostatnio budzi się tylko raz na jedzonko:-D:-D:-D. Jest duża poprawa, bo jeszcze niedawno oprócz pobudek na jedzenie były takie pomiędzy, po prostu jej się w nocy bawić chciało:szok: przez 1 lub 2 godz:wściekła/y:

jejku zabawy nocą? :szok: nie chciałabym :no:

A mi Alus nie umie pić z niekapka, bo mu za szybko leci :-( smoczek trojprzepływowy rządzi u nas :tak:

Dziewczyny mam pytanko co do smoczka trójrzepływowego jak on wygląda? czy chodzi o to że on ma 3 dziurki zamiast 1?

Przez smoczek trójprzepływowy mleczko leci szybko jak dziecko mocno ssa, a wolno jak dziecko ssie powoli. A to znalazłam na jednej stronie:

Przekręcając butelkę dostosowuje się przepływ pokarmu do potrzeb dziecka: wolny, średni, szybki.

Funkcje i zalety:

• podczas jedzenia dziecko wykonuje te same ruchy co podczas karmienia piersią
  • nie zmienia smaku ani zapachu podawanego pokarmu
  • zapobiega połykaniu powietrza przez dziecko w trakcie ssania
W trakcie karmienia antypróżniowa osłonka smoczka wpuszcza powietrze do butelki, podając dziecku mleko zgodnie z jego własnym rytmem ssania, eliminując powstawanie próżni. Wyraźnie słyszalny świst jest gwarancją, że powietrze przedostaje się do butelki, a nie do brzuszka dziecka. Uważa się, że to właśnie powietrze połykane przez dziecko w trakcie karmienia powoduje bolesną kolkę.​

Przez smoczek trójprzepływowy mleczko leci szybko jak dziecko mocno ssa, a wolno jak dziecko ssie powoli. A to znalazłam na jednej stronie:

Przekręcając butelkę dostosowuje się przepływ pokarmu do potrzeb dziecka: wolny, średni, szybki.

Funkcje i zalety:

• podczas jedzenia dziecko wykonuje te same ruchy co podczas karmienia piersią
  • nie zmienia smaku ani zapachu podawanego pokarmu
  • zapobiega połykaniu powietrza przez dziecko w trakcie ssania

W trakcie karmienia antypróżniowa osłonka smoczka wpuszcza powietrze do butelki, podając dziecku mleko zgodnie z jego własnym rytmem ssania, eliminując powstawanie próżni. Wyraźnie słyszalny świst jest gwarancją, że powietrze przedostaje się do butelki, a nie do brzuszka dziecka. Uważa się, że to właśnie powietrze połykane przez dziecko w trakcie karmienia powoduje bolesną kolkę.​
dzięki wielkie

w takim razie nici z mojego planu zrobienia 3 dziurek w zwykłym smoczku poczekam do wyjazdu do Polski i tam sobie kupię taki smoczek

reklama
Do góry