reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

Taka po 5 mies?
Ja kupiłam dwie zupki z indyczkiem dla Alusia(chce żeby przybrał bo chudziutki się robi przez te jego szaleństwa z siadaniem, przekręcaniem) Reakcja super. Smakowało mu i żadnych bóli:))))

Ta jest po 5 miesiącu :tak: Aluś ja bardzo lubi ;-) Mi Aluś na razie jagnięcinę jadł i też mu smakowała - ale tylko jak ja mu ugotuję, bo sloiczki są bee dla niego!

reklama
W końcu zakupiliśmy Britę :-)
I od razu zakupy mniejsze, bo wody nie trzeba dźwigać ;-)
Cud, miód, malina

Laski mam pytanie: Czytałam na necie o tym, ale jak wprowadzać mleczko 2? Mieszać z jedynką czy lepiej skończyć 1 i po prostu przejść z dnia na dzień na 2? Bo ile luddzi tyle opinii - i tak pewnie napiszecie, że sama powinnam zdecydować - ale chcę wiedzieć, co Wy myślicie o tym ;-)

Ja bym mieszała za duzo już miałąm zamieszania z tymi mlekami.

ja co do mleka to przejde tak nagle od razu.... u nas problemow z brzuszkiem nie bylo.. a sama zmeinilam julce mleko z NAN na BEBILON i wszystko bylo ok..zero reakcji na zmaine mleka a jednak nan a bebilon to roznica w skladzie.

Laski mam pytanie: Czytałam na necie o tym, ale jak wprowadzać mleczko 2? Mieszać z jedynką czy lepiej skończyć 1 i po prostu przejść z dnia na dzień na 2? Bo ile luddzi tyle opinii - i tak pewnie napiszecie, że sama powinnam zdecydować - ale chcę wiedzieć, co Wy myślicie o tym ;-)

Nam wszyscy zawsze kazali mieszać, co najmniej dwie butle wymieszanego, żeby smak poczuła nowy i przeszła bezboleśnie. My w ten sposób już kolejne mleko zaliczamy... ALe na 2 nam się jeszcze nie spieszy ;-)

akurat zmianę mleka Alus przechodzi bez niczego - jak byłam u rodziców, to mleka mi zabrakło ;/ Moja znajoma sąsiadka ma małego smyka teraz i karmi go NAN HA. Dała mi mleczka na dwa posiłki. Następnego dnia musiałam Alusiowi dać Nutramigen (Dziękuję Bogu, że go miałam jeszcze!):szok: Bo lekarza nie było :no:
Tak więc takie skokowe zmiany mleka Alusiowi wiszą :-D
Ale nie wiem jak jest z 2..a widzę, że większość jeszcze na 1...dobra jakoś przeżyję i będę mieszać mu ;-) Dzięki za rady!!!!

Dziewczyny a co dajecie do jedzenia swoim dzieciaczkom?Bo ja mam problem, moja Julka pije mleko nutramigen ale ostatnio zaczęła mi tak fiksować, że już mam dość. Pije 90 ml(nigdy więcej nie piła), więcej w nią nie wcisne i po 2 godz znów jest głodna:szok:.Zaczęłam dawać soczek jabłkowy- wysypka:wściekła/y:, marchewkowy to samo:wściekła/y:. Pediatra kazała wszystkow wycofać i za 2 tyg spróbować znowu. Tylko nie wiem co mam jej dać...Dałam troche sinlaca ale ona nie umie jeść łyżeczką, więcej jej wypłynie niż zje i po chwili ją to nudzi i zaczyna sobie gadac i koniec jedzenia. A kleik dodawany do mleka nie działa:no:.

reklama
Dziewczyny a co dajecie do jedzenia swoim dzieciaczkom?Bo ja mam problem, moja Julka pije mleko nutramigen ale ostatnio zaczęła mi tak fiksować, że już mam dość. Pije 90 ml(nigdy więcej nie piła), więcej w nią nie wcisne i po 2 godz znów jest głodna:szok:.Zaczęłam dawać soczek jabłkowy- wysypka:wściekła/y:, marchewkowy to samo:wściekła/y:. Pediatra kazała wszystkow wycofać i za 2 tyg spróbować znowu. Tylko nie wiem co mam jej dać...Dałam troche sinlaca ale ona nie umie jeść łyżeczką, więcej jej wypłynie niż zje i po chwili ją to nudzi i zaczyna sobie gadac i koniec jedzenia. A kleik dodawany do mleka nie działa:no:.

kochana mój też byl na nutramigenie i przestal go jesc. Dostał bebilon pepti i jest juz dobrze. zapytaj pediatry o to mleczko - jest smaczniejsze!!
co do nowosci to musisz raczej poczekac i pozniej sprobowac jeszcze raz.

Do góry