reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Butelkowe mamy :)

Taka po 5 mies?
Ja kupiłam dwie zupki z indyczkiem dla Alusia(chce żeby przybrał bo chudziutki się robi przez te jego szaleństwa z siadaniem, przekręcaniem) Reakcja super. Smakowało mu i żadnych bóli:))))

Ta jest po 5 miesiącu :tak: Aluś ja bardzo lubi ;-) Mi Aluś na razie jagnięcinę jadł i też mu smakowała - ale tylko jak ja mu ugotuję, bo sloiczki są bee dla niego!

reklama
W końcu zakupiliśmy Britę :-)
I od razu zakupy mniejsze, bo wody nie trzeba dźwigać ;-)
Cud, miód, malina

Laski mam pytanie: Czytałam na necie o tym, ale jak wprowadzać mleczko 2? Mieszać z jedynką czy lepiej skończyć 1 i po prostu przejść z dnia na dzień na 2? Bo ile luddzi tyle opinii - i tak pewnie napiszecie, że sama powinnam zdecydować - ale chcę wiedzieć, co Wy myślicie o tym ;-)

Ja bym mieszała za duzo już miałąm zamieszania z tymi mlekami.

ja co do mleka to przejde tak nagle od razu.... u nas problemow z brzuszkiem nie bylo.. a sama zmeinilam julce mleko z NAN na BEBILON i wszystko bylo ok..zero reakcji na zmaine mleka a jednak nan a bebilon to roznica w skladzie.

Laski mam pytanie: Czytałam na necie o tym, ale jak wprowadzać mleczko 2? Mieszać z jedynką czy lepiej skończyć 1 i po prostu przejść z dnia na dzień na 2? Bo ile luddzi tyle opinii - i tak pewnie napiszecie, że sama powinnam zdecydować - ale chcę wiedzieć, co Wy myślicie o tym ;-)

Nam wszyscy zawsze kazali mieszać, co najmniej dwie butle wymieszanego, żeby smak poczuła nowy i przeszła bezboleśnie. My w ten sposób już kolejne mleko zaliczamy... ALe na 2 nam się jeszcze nie spieszy ;-)

akurat zmianę mleka Alus przechodzi bez niczego - jak byłam u rodziców, to mleka mi zabrakło ;/ Moja znajoma sąsiadka ma małego smyka teraz i karmi go NAN HA. Dała mi mleczka na dwa posiłki. Następnego dnia musiałam Alusiowi dać Nutramigen (Dziękuję Bogu, że go miałam jeszcze!):szok: Bo lekarza nie było :no:
Tak więc takie skokowe zmiany mleka Alusiowi wiszą :-D
Ale nie wiem jak jest z 2..a widzę, że większość jeszcze na 1...dobra jakoś przeżyję i będę mieszać mu ;-) Dzięki za rady!!!!

Dziewczyny a co dajecie do jedzenia swoim dzieciaczkom?Bo ja mam problem, moja Julka pije mleko nutramigen ale ostatnio zaczęła mi tak fiksować, że już mam dość. Pije 90 ml(nigdy więcej nie piła), więcej w nią nie wcisne i po 2 godz znów jest głodna:szok:.Zaczęłam dawać soczek jabłkowy- wysypka:wściekła/y:, marchewkowy to samo:wściekła/y:. Pediatra kazała wszystkow wycofać i za 2 tyg spróbować znowu. Tylko nie wiem co mam jej dać...Dałam troche sinlaca ale ona nie umie jeść łyżeczką, więcej jej wypłynie niż zje i po chwili ją to nudzi i zaczyna sobie gadac i koniec jedzenia. A kleik dodawany do mleka nie działa:no:.

reklama
Dziewczyny a co dajecie do jedzenia swoim dzieciaczkom?Bo ja mam problem, moja Julka pije mleko nutramigen ale ostatnio zaczęła mi tak fiksować, że już mam dość. Pije 90 ml(nigdy więcej nie piła), więcej w nią nie wcisne i po 2 godz znów jest głodna:szok:.Zaczęłam dawać soczek jabłkowy- wysypka:wściekła/y:, marchewkowy to samo:wściekła/y:. Pediatra kazała wszystkow wycofać i za 2 tyg spróbować znowu. Tylko nie wiem co mam jej dać...Dałam troche sinlaca ale ona nie umie jeść łyżeczką, więcej jej wypłynie niż zje i po chwili ją to nudzi i zaczyna sobie gadac i koniec jedzenia. A kleik dodawany do mleka nie działa:no:.

kochana mój też byl na nutramigenie i przestal go jesc. Dostał bebilon pepti i jest juz dobrze. zapytaj pediatry o to mleczko - jest smaczniejsze!!
co do nowosci to musisz raczej poczekac i pozniej sprobowac jeszcze raz.

Do góry