Wiesz ja daję Alusiowi ile chce ;-) Im cieplej tym więcej wypije Ci Julka. No i jak ma gorączkę to też dziecko pije więcej A lubi ten soczek rozcieńczony?
No wlasnie nie. Musi byc taki oryginalny.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiesz ja daję Alusiowi ile chce ;-) Im cieplej tym więcej wypije Ci Julka. No i jak ma gorączkę to też dziecko pije więcej A lubi ten soczek rozcieńczony?
No wlasnie nie. Musi byc taki oryginalny.
Szkoda, no ale trudno. Jak Alus miał gorączkę wypił mi 300 ml soku
Po prostu ma takie dni, że pije więcej...nie liczę mu ml - po prostu daję, jak chce ;-)
O to ja mam pytanie do Ciebie. Czy lekarka kazała dawać 2 z jakiś specjalnych względów? Tak pytam, bo się zastanawiam, czy zmienić w 6 mies czy po 6 miesiącu? 2 na pewno jest bardziej sycąca. Wczoraj Szymuś dostał na naco kaszkę do mleka i co? Budził się częściej niż zazwyczaj;( albo to przypadek, albo mu było ciężko na żołądku. Wcześniej miał kolki i w ogóle problemy z brzuszkiem.wiesz to akurat JA o tym nie decyduje tylko lekarz, bo mamy mleczko na receptę ;-)
wypisała mi po prostu recepty na 2 i kazała już dawać.
Jakie kubki niekapki polecacie? Bo są duże różnice cenowe między Canpolem a resztą Mi się z NUKa podobają, ale cena kosmiczna za obrazki Disneya
Sama nie wiem, które są dobre - jest jakaś różnica między nimi, tak jak między butelkami?
O to ja mam pytanie do Ciebie. Czy lekarka kazała dawać 2 z jakiś specjalnych względów? Tak pytam, bo się zastanawiam, czy zmienić w 6 mies czy po 6 miesiącu? 2 na pewno jest bardziej sycąca. Wczoraj Szymuś dostał na naco kaszkę do mleka i co? Budził się częściej niż zazwyczaj;( albo to przypadek, albo mu było ciężko na żołądku. Wcześniej miał kolki i w ogóle problemy z brzuszkiem.
ja mam niekapka NUBY i mojemu akurat podpasował ale wiesz to pewnie zależy od dziecka...
Wiesz chyba chodziło o to, że jest w 6 miesiącu i może już dostawać - ja bynajmniej nie prosiłam o 2
Ale fakt jest bardziej sycące to mleczko na opakowaniu jest napisane, że powinno dawać się tylko 3 posilki dziennie Toż Aluś z 6 je na razie Zobaczymy ile będzie jadł jak na samą 2 przejdzie, a to już niedługo, bo tylko 2 puszki 1 mi zostało czyli na niecały tydzień tylko...
Wiesz może Szymkowi zaszkodziła kaszka. Jak miał kolki i problemy z brzuszkiem, to bardzo prawdopodobne. A kleik mu nie wystarczy na noc?
U Alusia na dwoje babka wróżyła Czasami śpi dlugo, ale najczęściej budzi się rano...naprawdę czekam na zmianę mleczka, żeby porównać.
A jakie mleczko dostaje Szymek?
Tylko, że te kaszki chyba są mleczno-owocowe a moja mała nie może normalnego mleka modyfikowanego, które jest w tych kaszkach. Tak w ogóle to pokrzywdzone te alergiczne dzieciacki bo tylko ryżowe albo kukurydziane zostają...nam znajoma polecila kaszke do picia Nestle /jest bezsmakowa i smakowa z bananami i z jablkiem i marchewka/ i ta jej niesamowicie smakuje - moze wartalo by sprobowac ??
na polce w markecie szukaj kartonikow pakowanych po 2 ale cena moze zalamac !!! 9 zl za 2 mleczka !! u nas to na 2 porcje kolacji !!