reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Butelkowe mamy :)

reklama
Szkoda, no ale trudno. Jak Alus miał gorączkę wypił mi 300 ml soku :szok:
Po prostu ma takie dni, że pije więcej...nie liczę mu ml - po prostu daję, jak chce ;-)

No super. Dzieki. To teraz bede jej dawac tyle ile chce, niech sobie dziewczyna popije:)

Jakie kubki niekapki polecacie? Bo są duże różnice cenowe między Canpolem a resztą :szok: Mi się z NUKa podobają, ale cena kosmiczna za obrazki Disneya :szok:
Sama nie wiem, które są dobre - jest jakaś różnica między nimi, tak jak między butelkami?

wiesz to akurat JA o tym nie decyduje tylko lekarz, bo mamy mleczko na receptę ;-)
wypisała mi po prostu recepty na 2 i kazała już dawać.
O to ja mam pytanie do Ciebie. Czy lekarka kazała dawać 2 z jakiś specjalnych względów? Tak pytam, bo się zastanawiam, czy zmienić w 6 mies czy po 6 miesiącu? 2 na pewno jest bardziej sycąca. Wczoraj Szymuś dostał na naco kaszkę do mleka i co? Budził się częściej niż zazwyczaj;( albo to przypadek, albo mu było ciężko na żołądku. Wcześniej miał kolki i w ogóle problemy z brzuszkiem.

Jakie kubki niekapki polecacie? Bo są duże różnice cenowe między Canpolem a resztą :szok: Mi się z NUKa podobają, ale cena kosmiczna za obrazki Disneya :szok:
Sama nie wiem, które są dobre - jest jakaś różnica między nimi, tak jak między butelkami?

ja mam niekapka NUBY i mojemu akurat podpasował:) ale wiesz to pewnie zależy od dziecka...

O to ja mam pytanie do Ciebie. Czy lekarka kazała dawać 2 z jakiś specjalnych względów? Tak pytam, bo się zastanawiam, czy zmienić w 6 mies czy po 6 miesiącu? 2 na pewno jest bardziej sycąca. Wczoraj Szymuś dostał na naco kaszkę do mleka i co? Budził się częściej niż zazwyczaj;( albo to przypadek, albo mu było ciężko na żołądku. Wcześniej miał kolki i w ogóle problemy z brzuszkiem.

Wiesz chyba chodziło o to, że jest w 6 miesiącu i może już dostawać - ja bynajmniej nie prosiłam o 2 :no:
Ale fakt jest bardziej sycące to mleczko :tak: na opakowaniu jest napisane, że powinno dawać się tylko 3 posilki dziennie :szok: Toż Aluś z 6 je na razie :szok: Zobaczymy ile będzie jadł jak na samą 2 przejdzie, a to już niedługo, bo tylko 2 puszki 1 mi zostało czyli na niecały tydzień tylko...

Wiesz może Szymkowi zaszkodziła kaszka. Jak miał kolki i problemy z brzuszkiem, to bardzo prawdopodobne. A kleik mu nie wystarczy na noc?
U Alusia na dwoje babka wróżyła :eek: Czasami śpi dlugo, ale najczęściej budzi się rano...naprawdę czekam na zmianę mleczka, żeby porównać.
A jakie mleczko dostaje Szymek?

Wiesz chyba chodziło o to, że jest w 6 miesiącu i może już dostawać - ja bynajmniej nie prosiłam o 2 :no:
Ale fakt jest bardziej sycące to mleczko :tak: na opakowaniu jest napisane, że powinno dawać się tylko 3 posilki dziennie :szok: Toż Aluś z 6 je na razie :szok: Zobaczymy ile będzie jadł jak na samą 2 przejdzie, a to już niedługo, bo tylko 2 puszki 1 mi zostało czyli na niecały tydzień tylko...

Wiesz może Szymkowi zaszkodziła kaszka. Jak miał kolki i problemy z brzuszkiem, to bardzo prawdopodobne. A kleik mu nie wystarczy na noc?
U Alusia na dwoje babka wróżyła :eek: Czasami śpi dlugo, ale najczęściej budzi się rano...naprawdę czekam na zmianę mleczka, żeby porównać.
A jakie mleczko dostaje Szymek?

Dostaje bebilon comfort, ale właśnie na 2 chciałabym przejść na zwykły bebilon. Dziś mamy sczepienie, to zapytam pediatrę czy tak można. A kleik dostał kilka razy i też nie było różnicy w długości spania. Muszę chyba zwyczajnie poczekać aż naturalnie zacznie przesypiać całe noce.

reklama
nam znajoma polecila kaszke do picia Nestle /jest bezsmakowa i smakowa z bananami i z jablkiem i marchewka/ i ta jej niesamowicie smakuje - moze wartalo by sprobowac ??
na polce w markecie szukaj kartonikow pakowanych po 2 :) ale cena moze zalamac !!! 9 zl za 2 mleczka !! u nas to na 2 porcje kolacji !!
Tylko, że te kaszki chyba są mleczno-owocowe a moja mała nie może normalnego mleka modyfikowanego, które jest w tych kaszkach. Tak w ogóle to pokrzywdzone te alergiczne dzieciacki bo tylko ryżowe albo kukurydziane zostają...

Do góry