reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki wrześniowych mam

Ja jestem teraz 3 kg na plusie, położna ostatnio na wizycie zdziwiona czemu tak mało. Ale tak jak mówi nalka to dopiero półmetek...
Ostatnio teściowa się mnie pyta czy kupuje jakieś ubrania ciążowe, to jej mówię że spodnie sobie swoje przerabiam, bo ciążowe są na mnie za duże, a bluzki to wystarczą że są dłuższe albo odcinane pod biustem, no i że brzuch nie duży to nie potrzebuje, a ona do mnie: no, pewno później na raz strasznie przytyjesz :wściekła/y:

reklama
Ja według lekarskiej wagi przytyłam 1kg. I lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że fajnie że tak pomalutku to idzie. Tylko właśnie, żeby za jakiś czas ta waga się nie obudziła i nie zaczęła drastycznie wzrastać.

Ja mam 2-2,5 kg na plusie, za to w cm widac duzo bardziej.
Szczegolnie po bieliznie, majtki mi sie wrzynaja okropnie i musze kupic sobie nowy zestaw bo okropnie sie boczki odznaczaja i brzuch gniota.
A staniki nosze te same, choc juz pod biustem cisna, jak juz kupuje nowy stanik to faktycznie rozmiar wiekszy jest dobry, takze z 75B zrobilo sie 80C. Ale nie rzuca sie to tak w oczy. Rosnie mi brzuch i pupa... No ale coz w ciazy jestem :p

Witajcie
To mój brzuszek na początku 20 tygodnia:)Jak do tej pory na plusie 1,3kg, wydaje mi sie,że to dobrze oby tylko potem nie przybyło za dużo na raz i w krótkim czasie:)

DSC04925.jpgDSC04926.jpgDSC04927.jpg

Kati, ladny choc do niektorych dziewczyn to Ci brakuje, ale nie ma co za bardzo cchciec za wczesnie ciezaru. Jak mi mowili ze malutki to mowie ze jest jeszcze czas zeby urosnal i maja ze mnie zejsc. W kazdym razie piekny i zgrabny jak sama mamusia.

Ja jestem teraz 3 kg na plusie, położna ostatnio na wizycie zdziwiona czemu tak mało. Ale tak jak mówi nalka to dopiero półmetek...
Ostatnio teściowa się mnie pyta czy kupuje jakieś ubrania ciążowe, to jej mówię że spodnie sobie swoje przerabiam, bo ciążowe są na mnie za duże, a bluzki to wystarczą że są dłuższe albo odcinane pod biustem, no i że brzuch nie duży to nie potrzebuje, a ona do mnie: no, pewno później na raz strasznie przytyjesz :wściekła/y:

Dziewczyny nie ma co się przesadzać,każda tyje 'po swojemu'
Ja też słyszałam teksty 'ja w tym tyg to miałam już wielki brzuch a po tobie jeszcze nic nie widać'. I na początku mnie to trochę martwiło, ale przecież każda jest inna. Teraz mam 21 tydz i bardzo mnie wywaliło i już na kręgosłup narzekam:baffled:
A na mam dopiero +3kg.

A brzuszki śliczne, po każdej z Was widać już ciąże i to jest piękne.:tak:

A mój cudowny mąż spojrzał na mnie ponętnie i powiedział "Ależ Ty wyglądasz seksownie taka zaokrąglona" :)))))))))))))))))))))))))) Rozpłynęłam się.

reklama
Do góry