reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

Aniołek Może czop Ci odchodzi? Ale takie mocne skurcze to juz nie są żarty może Cie chwycić w każdej chwili..

reklama
uzywalam juz dwoch dowcipnych i dalej mam te wodnite uplawy (??) wiec chyba nie grzybool....
czop??... hmmmm <mysli> myslalam ze to bardziej galaretke bedzie przypominac, ale sama nie wiem....

wiec tak, bylam w szpitalu na ktg... skurcze do 60 (przy 60tkach czulam leciutkie parcie juz [??]), szyjka miekka skrocona, rozwarcie na pol opuszka....
gin chcial mnie zostawic w szpitalu, ale obiecalama ze bede lezec i puscil mnie do domu
wink.gif
... a wszystko przez to pieprzone chorobsko....

wiec tak do konca 36tc aspargin mam brac i lezec....

aniolek no to duże skurcze juz masz!! teraz leż bo Niki ma jeszcze czasu jak marasu:p

A czop to na pewno nie.Czop to taka galreta .Mi odchodzi i przypomina surowe bialko jaja kurzego,taki sluz plodny.Przewaznie przezroczysty albo taki budyniowy.I on raczej nie cieknie.

A w ogole co Ci powiedzieli w szpitalu na te upławy?

A ja czuję sie super.W ogole jakas abstrakcja dla mnie ,ze to juz tuz tuz.Ze za tydzien o tej porze maly juz bedzie na swiecie.No masakra jakas.Probuje jakos przyspieszyc zeby nie musiec lezec na tej patologii ale maly uparty:p

Zobacz załącznik 228324Zobacz załącznik 228325hmm sama niewiem tak zaproponowałam że to czop :D mi od razu wody poszły wiec niewiem jak czop wygląda :D heheh
A ja sie czuje dobrze mały rośnie i przybiera na wadze od porodu przybrał juz 1 kg :) .. Ale ostatnio jest marudny bardzo, myśle że ma kolki. w piątek do lekarza z nim ide to sie dowiem może jakieś kropelki mu przepisze na te bóle bo szkoda mi go biedactwo sie nawet potrafi wybudzić z takim płaczem że ahhh od razu widać że go coś boli.. :(
Alee ten czas leci.. bardzo szybciutko.. a właśnie ciekawe co u dziewczyn?
Zobacz załącznik 228323PS:dodaje fotki małego dla porównania.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moja kumpela dawala swojemu wiktorkowi espumisan dla niemowlat i mowila ze po nim przeszly mu calkowcie koleczki :)....

ale jest mnostwo sposobów "naturalnych" :)
np: kladzenie na brzuszek Malego cieplej poduszeczki wypelnionej woda czy czyms groszkowatym...
Znam opowiesc ze kobieta uzywala suszarki do tego, lekki cieply strumien na brzuszek i po koleczce....
Kladzenie brzuszkiem Maluszka na maminy brzuszek....
Masaze brzunia itd....

Nie wiem moze sprobuj czegos :)... a noz wie - moze pomoze ;)...

A TAK POZA TYM, BOZE JAKI ON SLODKI :), AHHH... OCZU NIE IDZIE ODERWAC :)

Sms od Artystki : " Hej kochana. Miałam cc i jestem jak inwalida ledwo przy dziecku daje rade. Ale od wczoraj jestem w domu. Malutki zdrowy i grzeczny .Ja obolała jak niewiem co,ale wszystko jest ok.Wejde na bb na dniach,tylko czekam na internet. Pozdrowienia dla całego bb :) "

reklama
Do góry