reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki forumowiczek

hehe a ja słyszałam,ze szczupłe tyją najwięcej :-D
ja przy wzroscie 173 i wadze 59kg na początku ciąży przytyłam nawet sporo,do 16 tygodnia jakoś przytyłam 2kg max,teraz jestem w 34w3d i mam 74 kg,a zaczęłam tyć tak od czerwca-1 kg na tydzień gdzieś ;-) ale dla pocieszenia dodam,ze aż tak tego nie widać,no wiadomo musiałam kupić większe spodnie,ale figura zachowała się;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja slyuszalam ta opinie coi saleminka i to nawet czytalam... ja przy wzropscie 168 i 47 kilo na pocZatku do 12 tyg zgrublam 4 kilo dzis waze 66 kilo a jestem w 35 tygodniu :p

jezeli kierowac sie wskaznikiem BMI....
jesli wskaznik BMI przed ciaza był:
ponizej 18 (niedowaga) - to przyrost wagi bedzie wynosic 13-17, a nawet 20kg
19-25(waga prawidlowa) - to prawidlowy przyrost wynosi 10-14kg
26-29(nadwaga) - to prawidlowy przyrost wynosi 8-10 kg
powyzej 30 (otylosc) - to prawidlowy przyrost wynosi 6-7kg a nawet mniej

WSKAZNIK BMI LICZYMY WG WZORU: MASA CIALA (kg) PODZIELONY PRZEZ WZROST (metry) DO KWADRATU!

np.: 60kg : (1,60m x 1,60m) = 23,4
Pozdrawiam :)

A ja właśnie słyszałam całkiem odwrotną opinię, ja mam niedowagę 169 cm i ważyłam 50 kg. jestem w 17 tygodniu i położna powiedziała mi, że maksymalna waga to 9 kg. Szczupłe podobna nie tyją tyle co grubsze...A a do dzisiaj przytyłam tylko 2 kg:) I położna powiedziała, że jest ok., w sam raz:)

to kochan powiedz mi czemu czesto jest tak ze u grubszych kobiet nie widac ciazy i czesto one nawet nie wiedza do samego konca ze sa w ciazy!!!!
ja bym zmienila polozna :)!

No to jeżeli mój przyrost ma być 20 kg to ja dziekuję!:D:D:D Tss...masakra!:) Ale będzie dobrze wszystko niech się ze mną dzieje byle niunia,niuniuś był/a zdrowa/y:):D

oj kochana mowi sie ze najgorzej to brzusio rosnie po 20tc... czy jakos tak :)
ja juz widze ze tyje :)...
ah ale to dobrze ja sie ciesze....

no ok, moze nie do konca....
boje sie o moje piersi , ze one taki zwisy beda... bllleeee.... ale u mnie to rodzinne by wychodzilo :zawstydzona/y:!!!

z tym,ze grubsze nie wiedzą nawet o ciąży do konca to się nie zgodzę,słyszałam o jednym takim przypadku tylko :tak:

wg BMI przed ciążą miałam wagę prawidłową,jak narazie 15kg na plusie

a co do kariery modelki to niestety,ja bym się nie martwiła bo i tak to nie ejst zawód na całe życie ;-)
ale jako szczupła osoba to pochwale się,że mam tylko 4 rozstępu i to malutkie :-)

reklama
z tym,ze grubsze nie wiedzą nawet o ciąży do konca to się nie zgodzę,słyszałam o jednym takim przypadku tylko :tak:
a co do kariery modelki to niestety,ja bym się nie martwiła bo i tak to nie ejst zawód na całe życie ;-)
ja juz kilkanascie przeanalizowałam takich przypadkow, i to takze u znajomej :/... przykre bo dziecko z tego powodu ze nie wiedziala urodzilo sie mocno chore :-(

a apropo kariery, to fakt nie jest to na cale zycie ale sianko bylo z tego, i to tak naprawde prawie za nic..... bo jak ktos lubi pozowac to sama przyjemnosc :).

Noo dokładnie u mnie to już widać różnicę tyle tylko że w górze to tyję a w nogach nic, zero, nuuuul!!:( A mam tak szczupłe nogi...:(

hehe znam to :D!!! idzuie w brzusio tylek i cyculki :D!!!
a reszta?? :wściekła/y:

Do góry