22A ktory masz tc?
reklama
Fado123
Fanka BB :)
Hm wiesz ,że nie wiem ,teraz mi nie sprawdzał ,ale miesiąc czy 2 temu ,5cmA ile ma?
monitkaz
Sporo :-)Hm wiesz ,że nie wiem ,teraz mi nie sprawdzał ,ale miesiąc czy 2 temu ,5cm
Cześc, dołączam do Was, jeśli można
jestem w drugiej ciąży. Pierwsza zakończona nagle w 32 tc - szyjka zgladzona, rozwarcie 4 cm, pecherz w pochwie i doszło odplywanie wód...obecnie skończony 23 tc. Jutro zaczynam 24 tc. Od 18 tc mam twardnienie brzucha. Od dwóch tyg dosyć częste. W tym tyg zaczęłam przyjmować nospe, póki co nadal mogę naliczyc powyżej 10 na dzień...
na ostatniej wizycie szyjka trzymała, 41 mm ale boję się jak to będzie teraz...mialam nadzieję, że nie będzie powtórki z pierwszej ciąży...
Hej witamy. Niestety nie wiem co mam ci doradzić skoro już raz miałaś nieciekawa sytuację. Mi się też brzuch co chwile spina, a w nocy cały czas twardy. Byłam u gina w środę i mówił że wszystko w normie i żeby ok co 3 tyg kontrolować. Jeżeli masz się zamartwiać to dzwoń do lekarza, nie ma na co czekac a nerwy napewno nie pomagają.Cześc, dołączam do Was, jeśli możnajestem w drugiej ciąży. Pierwsza zakończona nagle w 32 tc - szyjka zgladzona, rozwarcie 4 cm, pecherz w pochwie i doszło odplywanie wód...obecnie skończony 23 tc. Jutro zaczynam 24 tc. Od 18 tc mam twardnienie brzucha. Od dwóch tyg dosyć częste. W tym tyg zaczęłam przyjmować nospe, póki co nadal mogę naliczyc powyżej 10 na dzień...
na ostatniej wizycie szyjka trzymała, 41 mm ale boję się jak to będzie teraz...mialam nadzieję, że nie będzie powtórki z pierwszej ciąży...
monitkaz
NIe wiem o co chodzi, ale sporo dziewczyn ma problemy z tym twardym brzuchem....Cześc, dołączam do Was, jeśli możnajestem w drugiej ciąży. Pierwsza zakończona nagle w 32 tc - szyjka zgladzona, rozwarcie 4 cm, pecherz w pochwie i doszło odplywanie wód...obecnie skończony 23 tc. Jutro zaczynam 24 tc. Od 18 tc mam twardnienie brzucha. Od dwóch tyg dosyć częste. W tym tyg zaczęłam przyjmować nospe, póki co nadal mogę naliczyc powyżej 10 na dzień...
Miałam wizytę w poniedziałek i jak mówiłam o twardnieniach powyżej 10 to kazał brać doraźnie nospe. Z tym że w sumie dzisiaj już brałam 3x (zwykła, ta słabsza). A mimo to już 13x twardnialHej witamy. Niestety nie wiem co mam ci doradzić skoro już raz miałaś nieciekawa sytuację. Mi się też brzuch co chwile spina, a w nocy cały czas twardy. Byłam u gina w środę i mówił że wszystko w normie i żeby ok co 3 tyg kontrolować. Jeżeli masz się zamartwiać to dzwoń do lekarza, nie ma na co czekac a nerwy napewno nie pomagają.
Wiem z własnego doświadczenia że nic nie uspokoi tak jak słowa lekarza. Jak masz IE stresować to zadzwoń w poniedziałek i przyspiesz wizytę. Ja też będę dzwonić do swojego bo nie czuje się najlepiej. Nie wiem czy to moja paranoja ale lepiej dmuchać n zimne.Miałam wizytę w poniedziałek i jak mówiłam o twardnieniach powyżej 10 to kazał brać doraźnie nospe. Z tym że w sumie dzisiaj już brałam 3x (zwykła, ta słabsza). A mimo to już 13x twardnialmam zalecenie kontroli też co 3 tyg, co wydaje mi się wiecznościa. Od początku ciąży biorę luteine 2x1, witaminy, magnez 3x1, żurawit 1x1 (oslonowo, bo w pierwszej ciąży komplikacje zaczęły się od zum). Wizyta 16 września, ale zastanawiam się czy nie przyspieszyć. W domu ciężko leżeć cały czas, bo mam synka 20 miesięcznego. A to obiad, a to przewinac, pobawić się. Spacery i plac zabaw już odpuściłam, mąż bierze synka jak wraca z pracy.
monitkaz
W moim przypadku wiem, ze nic tak nie denerwuje jak slowa lekarza. Trzeba dobrze trafic lub zmienic. Ja moglam tak dawno zrobic.Wiem z własnego doświadczenia że nic nie uspokoi tak jak słowa lekarza. Jak masz IE stresować to zadzwoń w poniedziałek i przyspiesz wizytę. Ja też będę dzwonić do swojego bo nie czuje się najlepiej. Nie wiem czy to moja paranoja ale lepiej dmuchać n zimne.
reklama
Ale jak ma być coś nie tak to tym bardziej lepiej sprawdzić.W moim przypadku wiem, ze nic tak nie denerwuje jak slowa lekarza. Trzeba dobrze trafic lub zmienic. Ja moglam tak dawno zrobic.
Podziel się: