reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Moja lekarka tez zawsze miała 'niższa' wartość niż wychodziła w szpitalach albo u innych lekarzy. Tez miałam moment zwątpienia w jej teorie ale w końcu zdałam się tylko i wyłącznie na nią i teraz jestem jej mega wdzięczna.. bo dzięki niej mam teraz przy sobie cudowną, donoszoną córeczkę ;) oczywiście jeśli jej nie ufasz lepiej zmienić, na takiemu któremu zaufasz :) ale pamiętaj, co lekarz to inny pomiar, inna opinia, najlepiej zdać się na jednego lekarza i tego się trzymać ;)
To juz nawet nie o pomiary chodzi. Jak ja jej mowie moje dolegliwosci to ona tego w ogole nie slucha, albo nie wie. Jestem jej niewygodna pacjentka. To widac jak ktos nie ma pomyslu na to co moze dolegac, a kazda ciaza inna. Jestem juz na takim etapie, ze nie specjalnie martwie sie szyjka, jesli nawet ma lekko ponad 2 cm, bo to jest nadal sporo. Co do pomiarów to zalezy od dnia. Szyjka sie kurczy i rozciaga (jej slowa) raz mam 2,7 a innym razem 3,4.

reklama
Hej !
Mialam wizyte u ginekologa 28.08 w srode. Zmierzyla mi szyjke, ktora miala 2,2-2,4. Zaczela mnie straszyc porodem i dala skierowanie do szpitala. W szpitalu na Izbie Przyjec szyjka miala 3,1 zamknieta. Ogolnie jestem niezadowolona z mojej ginki i nastepna wizyte mam u kogos innego. I to jest w normnie, bo przy waszych 6 mm to naprawde nie jest zle, tylko po co kogos stresowac......
Mam pytanie do Was, jakie macie zalecenia w lekach? Wiadomo, ze odpoczywacie i lezycie.
Ja mam luteine 2x1 dziennie, magnez 3x2 nawet, nospe 3x1 (biore doraznie, bo w sumie u mnie jakies skurcze nie wstepuja). Jedyne co mi dolega to brzuch twardy po wstaniu, po rozchodzeniu jest ok. I lekkie 5 sekundowe klucia w pochwie, ale to chyba bardziej przy cewce moczowej. Mialyscie tak? To moja 1 ciaza i ja zielona, a lekarze na ktorych trafiam to banda konowałów.
Też jestem w 1 ciąży, mi spina brzuch bardzo często. . . Dużo leżę i też biorę luteinę ,nospe i magnez. Wizytę mam 6, czekam , zobaczymy co mi powie.

U mnie z tym brzuchem ,to w nocy jak wstaję najgorzej ,a w dzień rzadko się zdarza ,tylko że w zasadzie to mogłabym już rodzić ha ha , ta pogoda mnie wykańcza , leje się ze mnie przy każdej czynności ;)

Tak , jak rano wstaję to też :) a ja niby miesiąc ,ale lekarz powiedział ,że już jest bezpiecznie ;) Moja mała waży 3200 ,ale mam nadzieję że jednak trochę mniej ha ha
Ja w sumie tez. Ja jak wstaje to mega spiety brzuch jakby zakwasy nawet. Ale pochodze i puszcza, a co bierzesz i w jakich dawkach?
A co lekarz na to, ze brzuch sie spina po przebudzeniu? Bo ta moja to jak zwykle nie wie :/ a szyjka ile ma?

Ja w sumie tez. Ja jak wstaje to mega spiety brzuch jakby zakwasy nawet. Ale pochodze i puszcza, a co bierzesz i w jakich dawkach?
A co lekarz na to, ze brzuch sie spina po przebudzeniu? Bo ta moja to jak zwykle nie wie :/ a szyjka ile ma?
Ja już odstawiłam witaminki ,teraz tylko magnez ,w zależności jak czuję brzuch w trakcie dnia ,ale standardowo 3 razy magne b6 forte, a mój lekarz powiedział ,że to dobrze bo macica ćwiczy

reklama
Do góry