reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Też się tak myje ale bardziej mi chodziło o to że na stojąco ciężko się dobrze wymyć i wypłukać bynajmniej ja tak mam , mam wszystko w środku wargi mocno schowane , ściśnięta poprostu mam
Nie no rozchylasz nogi :p
Najgorzej jest z depilacja bo przez brzuch nie widzę jak sie golic...

reklama
Ja nie mam problemu z dotarciem nigdzie wiec nie wiem o czym mowisz. Rozumiem ze czasami ktos ma inna budowe warg itp i przez to moze byc utrudnione dojscie ale mi jeszcze reki starcza choc juz powoli robi sie za krotka. A co do depilacji to prosze raz na jakis czas Meza i mnie ogoli..ja doslownie nic przez brzuch nie widze a nie chce sie nadwerezac.

Hej dziewczyny, u mnie znów nieprzespana noc. O 2:00 pojechaliśmy do ambulatorium, bo już nie wytrzymywałam z bólu, a tam ta sama śpiewka co zawsze: szyjka ok (tym razem miała 31mm), żadnych dodatkowych niebezpiecznych oznak, więc nie ma podstaw do dalszych czynności. Kazali mi wziąć sobie paracetamol i oświadczyli, że przed 24tc i tak nic by nie zrobili. Badał mnie jakiś młody lekarz, chyba rezydent. Stwierdził, że powinnam za tydzień najpóźniej skontrolować szyjkę, a ogółem to uważać na nospę i buscopan, bo to źle na nią wpływa. I tyle. Wróciłam do domu o 4:00 i ból jest, jaki był, w nocy dalej nie spałam, a teraz wstałam i stwierdziłam, że to wszystko pierniczę. Zrobiłam sobie jajecznicę, nakarmiłam kota. Ból jest w końcu taki sam, czy leżę czy chodzę.

Jak mnie boli brzuch i jade do lekarza, to on też mówi, ze jak szyjka sie nie skraca to jest ok. I wazne, zeby przy tym nie bylo plamien. Mnie brzuch boli i biolal juz na miliony sposobow a i tak zastanawiam sie za kazdym razem, czy bagatelizować bol, czy powinnam sie z nim gdzies udac. Zaluje, ze moj maz nie jest ginekoligiem byloby duzo łatwiej;-)

Ja nie mam problemu z dotarciem nigdzie wiec nie wiem o czym mowisz. Rozumiem ze czasami ktos ma inna budowe warg itp i przez to moze byc utrudnione dojscie ale mi jeszcze reki starcza choc juz powoli robi sie za krotka. A co do depilacji to prosze raz na jakis czas Meza i mnie ogoli..ja doslownie nic przez brzuch nie widze a nie chce sie nadwerezac.
No widzisz Basia ja taką szczęściara nie jestem :p Niewiem czemu ale żeby " tam dotrzeć " to bym musiała chyba zrobić pół szpagat hehe

Hej dziewczyny, u mnie znów nieprzespana noc. O 2:00 pojechaliśmy do ambulatorium, bo już nie wytrzymywałam z bólu, a tam ta sama śpiewka co zawsze: szyjka ok (tym razem miała 31mm), żadnych dodatkowych niebezpiecznych oznak, więc nie ma podstaw do dalszych czynności. Kazali mi wziąć sobie paracetamol i oświadczyli, że przed 24tc i tak nic by nie zrobili. Badał mnie jakiś młody lekarz, chyba rezydent. Stwierdził, że powinnam za tydzień najpóźniej skontrolować szyjkę, a ogółem to uważać na nospę i buscopan, bo to źle na nią wpływa. I tyle. Wróciłam do domu o 4:00 i ból jest, jaki był, w nocy dalej nie spałam, a teraz wstałam i stwierdziłam, że to wszystko pierniczę. Zrobiłam sobie jajecznicę, nakarmiłam kota. Ból jest w końcu taki sam, czy leżę czy chodzę.
Serio Cie puscili?! Ozesz... Ja nie wiem co z ta nospa ale jak boli i jest skurcz to jak nie brac?? Jak się teraz czujesz?

@Donata83 nogi gole tak ze klade jedna na toalete i gole za pomocą pianki raz w tygodniu. Przez ciąże wyglądam jak yeti tak szybko rosną włosy. Najgorzej z bikini no nie ogole za cholerę nic nie widzę. Oststnio propowalam przed lustrem bo jakos chcialam u lekarza ,wygladac' :p

@Donata83 nogi gole tak ze klade jedna na toalete i gole za pomocą pianki raz w tygodniu. Przez ciąże wyglądam jak yeti tak szybko rosną włosy. Najgorzej z bikini no nie ogole za cholerę nic nie widzę. Oststnio propowalam przed lustrem bo jakos chcialam u lekarza ,wygladac' :p
To ja Ci powiem lepiej , ja tylko przycinam i za każdym razem jak jestem to przepraszam ale lekarz w pl jak byłam na początku ciąży powiedział mi że lepiej przycinać tylko bo włosy stanowią barierę ochronną , ogólnie to cieszę się że mam taki duży brzuch już że nie muszę na to patrzeć hehe , a nogi chce by ogolił mi mój bo też mam kiepsko , niechce się tak wyginać ale on coś niechce bo z miesiąc nie golila .Już i też już jest masakra , tym bardziej że w ciąży nie te włosy jakieś dłuższe rosną , pewnie przez hormony :p

reklama
Do góry