reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Zabolek wpolczuje choroby i zycze powrotu do zdrowia! a propo bilansu to ja mialam fajna srodowiskowa, ktora do rodzin z blizniakami przychodzila do domu, super wygoda, ale juz mi sie skonczylo bo sie przeprowadzilismy.
A co do mezow to nawet nie zaczynajcie...moj wczoraj mnie wkurzyl, bo jak Roro plakal wieczorem to on do pokoju wparowal i zaswiecil swiatlo, ja pierdziele, myslalam, ze go udusze, byla mega klotnia co to za hitlerowskie metody i mamy ciche dni.

reklama
Anula super trojeczka :) Zabolek wspołczuje choroby masakra jakas u mnie w miescie z kim nie rozmawiam to wszyscy chorzy ja tez juz wczoraj myslałam ze i mnie bierze ale na szczescie wszystko ok. Calina moj maż mi nawet na nerwy dziala jak go niema a jak wroci to chyba wyzyje sie na nim :-D za ten cały tydzien. Masakra wczoraj miałam jakis taki doł ze szok ale chyba juz ta zimia mnie przygnebia. No i moj syneczeke Maksik juz swietnie raczkuje tak sie wycfanił ze chodzi za mną i płacze zeby go na rekach nosic i to dziala jak alarm widzi mnie i placz , niewidzi i cisza bawią sie ładnie masakra normalnie.

Donka- urodzone w 35tc (choć w/g mnie 36, no, ale..) waga 2630 i 2680 już wiem,że się należy z samego faktu urodzenia w 35tc.....tylko mnie jakoś nikt o tym nie poinformował- zalecali szczepić, ale,że się należy to już nic!!!

A ile miały Twoje mysze jak były na pneumo szczepione?!?!Bo moje były drugi raz wczoraj.....

witam
mogę wam powiedzieć że szczepienia na pneumo należą się i z niską wagą urodzeniową i jako wczesniaki moje były brane jako wcześniaki bo w 36t się urodziły bo niskiej wagi to nie miały bo Filip 3120 a Gabrysia 2800 ja też myślałam że nam się nie należa bo jedna pielęgniarka powiedziała że się nie należą bo miały wagę ale jak pojechaliśmy na pierwsze szczepienie i była inna i powiedziała ze w dwóch przypadkach się należa i mamy za darmo i nie wiem ktore czy pneumo czy rotawirusy trzeba zaszczepic przed skończeniem pół roku

anula-wspaniala trojca:-):-):-)zabolek-oszczedzaj sie kobitko ,bo kto ci sie zajmie 3 dzieciakow-nikt:angry:jestesmy zdane tylko na wlasne sily.mi sie nikt nie chce zajac dwojka.choroba to najgorsze co nas moze spotkac.twoj organizm nie wytrzymal za bardzo jestes wyeksplatowana.pozdrawiam
mati-a uciebie jak?nie zarazil maz maluszkow?
u mnie dzisiaj dzieciaki mialy szal i w dodatku te mrozy.nawet pospacerowac nie mozna normalnie.i mnie tez juz ta zima wykancza-kiedy ta wiosna-bez tego ubierania-masakra!!!

witajcie laseczki
wiolka dzieki ze pytasz,a wiec ja sie rozłozylam na jeden dzien ale bralam leki juz wczesniej wiec jakos zadzialaly
moj mąz juz tez doszedl do siebie i dzieki bogu maluchy zdrowe, mialy lekko noski zapchane ale szybko im przeszlo
sylha no niestety mi nikt tez nie powiedzial o darmowych pneumokokach, z internetu sie dowiedzialam, moje maluchy pierwsze szczepienia mialy w wieku 3mies szczepilam tez na te płatne 5w1 i zastanawiam sie tez nad innymi szczepionkami ale niewiem czy nie przesadzam za bardzo
zabolek duzo zdrówka i jak najszybciej wracajcie do zdrowia
oj wiolcia ja tez bym chciala juz wiosne bo co tu mówic jak to jest gdy sie wychodzi z 2 dzieci na dwór ,u mnie masakra ja jestem spocona zanim je ubiore
wiola zaraz koniec stycznia,luty bardzo krótki i zaraz marzec
pocieszylam cie wiolciu? hehe no ja sobie tak to tłumacze
aga twoje maluchy z piekną wagą sie urodzily jak na ten tydzien ciąży
buziaki :-):-)

Ostatnia edycja:
oj mati ja to juz sobie tlumacze na rozne sposoby-marzec aby dotknac:-)juz nawet czapeczki takie piekne na wiosne im zamowilam:-Da jutro ma byc u nas -12 w dzien i d.... ze spaceru.dziewczyny do ilu stopni wychodzicie z maluchami?mati a co u lilly?jak jej dziewczynki?

Zabolek - duzo zdrowka zycze.
Niuleczka - no tak to juz jest z tymi chlopami my jedo oni swoje. Nie denerwuj sie bo to nic nie da
Ja dzisiaj w planach mialam spacerek a popoludniu wycieczke na zakupy a tu nici. Troche sniegu spadlo i kataklizm. Emek do pracy pojechal samochodem a wracal pieszo bo nie wyjechal. Od rana jak zaczelo sypac tak nas zasypalo. Od kilku dni trabili na prawo i lewo ze bedzie sypac a w szkocji jak w polsce zimna zaskoczyla drogowcow.

reklama
Ale ja wam nie zazdroszcze tej pogody, tu co prawda lalo caly dzien ale i tak wyszlismy na spacer, snieg padal przedwczoraj przez 5 minut i bardzo mi to pasuje!
Chyba sie bede trzymac tej 'mojej' Irlandii bo szczepienia tez za darmo...

Dziewczyny, jutro idziemy ogladac dwa domy. Nie za ciekawe ale lokalizacja dobra.

Do góry