reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

hej dziewczyny. dawno mnie tu nie było. mam straszny zamęt w domu.walczymy z zapaleniem krtani i dusznościami u Gabrysi, chorym gardłem u Michała, ja też coraz słabiej się czuję, mam bardzo niskie ciśnienie mimo że żadne choróbsko mnie nie dopadło. chyba pora na badania kontrolne :/
to tyle póki nie nadrobie co tam u was (a mam ok30 str do przeczytania):szok:
a i póki pamiętam! korzystała któraś z was z takiego fotelika "bumbo"??? nasza reh mi go poleciła a trochę kosztuje więc się zastanawiam czy warto
Bumbo. Najpopularniejszy na świecie, pierwszy fotelik dla twojego dziecka.

zdrowia wszystkim i buziaczki dla forumowych maluszków

reklama
Ankos na temat Bumbo jest tyle opinii ile osob. Ja osobiscie nie lubie. Poza tym, bez paskow sa niebezpieczne bo dzieci z nich wypadaly. Teraz firma dosyla paski jak ktos kupil bez ale ja i tak ich nie lubie. Dostalam to mam, ale nie sadzam w nim dzieci, bo sa w nim nienaturalnie sztywne, a do tego moj Roro jak sie zlosci to sie prezy i by mi z tego sie wygial. Jak masz skads pozyczyc to zobacz czy ci podpasuje, ale ja bym nie kupowala, bo dlugo sie tego nie uzywa. Acha, no i Bumbo dostal zielone swiatlo od rehabilitanki (nie tak jak chodziki;-)).

Witajcie dziewczyny mam pytanie bo sama nie wiem o co chodzi moje dzieciaki a w szczególności Maja od 3 dni robi ą kupy na wagę:-) pampersy idą jak woda nie jest to biegunka normalna konsystencja jeżeli można tak powiedzieć:-) dochodzi do 10 pełnych pampersów czyżby to zęby? A tak ogólnie wszystko ok co sądzicie? Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co wy tu za wynalazki pokazujecie :-D:-D
Niestety nie pomogę bo 1 raz na oczy widzę

ja mam za to dwa pytania . Pierwsze to od kiedy zaczelyscie używać fotelik do karmienia i jaki polecacie? A drugie czy macie może nianie z kamerka albo i bez ale godna polecenia ?

U nas dalej piękne nocki bo dzieci jedzą o 22 i wtedy juz zasypiaja i potem budzą sie ok 5-6 na jedzenie i ok 8-9 . Niestety w ciagu dnia jedzą co 3 godz. Mateusz to niezły śmieszek i cały czas sie śmieje i gaworzy i jest taki, ze potrafi sam sie sobą zając w sensie ze może być sam długo na macie czy huśtawce itp a Lena to najlepiej czuje sie na raczkach.

Pozdrawiam Was wszystkie:-)

Hej laseczki:)
przyznam nie nadrabiam, przejrzalam ostatnie 1,5 strony:)
Ja wychodzę z założenia, ze dziecko powinno do wszystkiego dojść samo, wiadomo, jak wymaga rehabilitacji, to trzeba rehabilitowac:) nie widzę sensu sadzania na siłę, prowadzenia za rączki, dlatego ja mówię nie takiemu krzesełku.
Co do karmienia, to my nadal jemy w nosidelkach samochodowych:) jakoś tak się przyzwyczailałam i mi wygodnie:)
Nasz Szymek w pierwszych 3 tygodniach życia miał robione 3 lub nawet 4 rentgeny. Trzeba było sprawdzić czy nie ma niedroznosci jelit.
Dziewczyny ostrzegam przed bólami pleców!! Jak nie musicie nie noscie, jak podnosicie dzieci kucajcie! Ja 3 stycznia chciałam podnieść starszaka, jak się.zgielam, tak już zostałam! Karetka mnie zawozili do szpitala bo ruszyć się nie mogłam. Ból okropny! 30 mam wyniki rezonansu, zobaczymy co tam z moim kręgosłupem, mam nadzieję, ze ok.
Pozdrawiamy:)

Witam ja tak na szybko bo ledwo zyje. W nocy wymiotowalam, w glowie helikopter taki ze strach bylo oczy otworzyc, ucho tak bolalo ze az sie balam ze mi bebenek porozrywa. Najprawdopodobniej alergia na penicyline :/ sproboje pozniej zadzwonic do lekarza i sie dowiedziec. Teraz tylko glowa i ucho lekko bola ale nadal mnie muli.

Tych cudow jak ten fotelik to widzialam ale nic o nim ciekawego nie slyszalam.

Ktos o nianie pytal. Jedyna jak dla mnie godna polecenia to avent ( modelu moge pozniej poszukac i dac) wiem ze droga w pl cos kolo 500 zl ale warto. Mialam z kamerkami taka dla blizniat i dusza bo zasieg tak slaby ze co chwila gubilo, kilka w sumie mialam i kazda oddalam i kupilam ta avent i nikomu jej nie oddam. Zasieg super( zbiera nawet glosy od mlodej z pokoju a sasiaduje z chlopcami) nie wywala zasiegu, dziala caly dzien po nocnym ladowaniu, ma mozliwosc puszczenie przez czesc rodzicielska na bazie melodi czy swiatelka, obudtronna mozliwosc gadania. Przede wszystkim jak ide na ogrodek pranie wieszac to ich pieknie slysze mimo pozamykanych drzwi i kilku scian.

Co do krzeselek to powinno sie zaczac stosowac dopiero jak dziecko posadzone ladnie siedzi. Moi juz jedza w krzeselkach bo w bujakach nawet na opcji siedzacej zle im juz bylo a tym bardziej ze jedza juz czasem z malymi kawalkami to w krzeselku mniejsze ryzyko zakrztuszenia ale wiadomo kazde dziecko tez inne

witajcie dziewczynki
ankos milo ze to nas zajrzalas
magda ja niestety tez narzekam na ból kregoslupa ale jeszcze tak zle u mnie nie bylo, ale prawda jest taka ze trzeba o niego dbac
ja mam krzeselka do karmienia ale moje maluchy siedzą w nich tylko przy opcji połlezacej cos takiego jak w lezankach
zabolek wracaj jak najszybciej do zdrowia,ja tez nie czuje sie najlepiej mam lekki katar i kaszel caly czas chodze z maseczką maluchy jakos sie trzymają i nie zachorowaly a przeciez mó mąz lezal ponad tydzien z grypą dzis pierwszy dzien poszedl do pracy

reklama
Ostatnio nie miałam czasu i nie zaglądałam tu. Byliśmy u neurologa i wszystko w porządku i u rehabilitanta - też jest dobrze, ale chodzić nadal musimy ;(
Co do fotelików do karmienia to tak jak pisała zabolek, rehabilitant kazał zakupić jak już będą dobrze siedzieć. My kupiliśmy na 6,5 miesiąca.

Do góry