reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Alescie sie rozpisaly;-).
Zabolek, no rzeczywiscie hardcore, wiem, ze dajesz rade ale tak rano sie zebrac to ciezko, ja to mam biede sie ubrac i zeby umyc przy moich chlopakach. Nigdzie nie musimy jezdzic, a i tak mam auto i czasami sobie pojedziemy jak pada, bez tego moje zycie bylo by duzo bardziej monotonne. No ale kazdy musi sobie jakos dawac rade.
W Irlandii blizniaki nadal budza zachwyt choc sa bardzo popularne, bo kobiety pozniej maja dzieci a i IVF jest popularny. Nie ma jednak dnia by mnie ktos nie zatrzymal by ich popodziwiac i powiedziec mi, ze tez ma blizniaki w rodzinie.

reklama
Cailina - u mnie podobnie chociaz w tym miasteczku co ja mieszkam dawno blizniakow nie bylo. Wiem ze szykuja sie dwie nowe pary ale dopiero za kilka miesiecy. Ja poki co jestem zatrzymywana przez ludzi na ulicy i tez wyglada to tak ze wiekszosc populacji ma blizniaki w rodzinie. Najgorsze ze skonczyly sie czasy totalnej anonimowosci. Normalnie czuje sie jak gwiazda, wala do mnie po imieniu i zaczepiaja na ulicy, poki co nie rozdaje jednak autografow i nie prosza o wspolne zdjecia hahaha

Marcikuk czekaj czekaj jeszcze chwila a i autografy porozdajesz hehe

Ja nie mam nic przeciwko zaczepianiu i rozmowie ze blizniaki otp ale problem zaczyna sie w momecie kiedy ludzki łeb laduje mi w wozku. Teraz juz nawet sie nie zatrzymuje jak ktos zaczepia tylko usmiech i ide dalej.

Palu- to jeszcze raz na te pneumokoki kiedy będziesz szczepić?!?!Później owszem można, ale babce chyba chodziło o to żeby dzieci były jak najszybciej chronione....ja pytam, bo własnie słyszałam,że dla wcześniaków refundują tylko mi nikt tego nie powiedział chcąc skubnąć nas na 2 koła!!!!I się zastanawiam czy jak pierwszą dawkę ominęłam to te następne też jeszcze się będą należały czy już nie?!?!?

Sylha my dostaliśmy pneumo przy drugim szczepieniu więc upomnij się o to co się należy Twoim maluchom,a z jaką wagą urodziły się Twoje szkraby?

Witajcie dziewczyny u mnie na pneumoki szczepili już na I turze - trzy tury i za każdym razem pneumo, więc moje zaczczepione na pneumo ale zastanawiam się kiedy i czy szepić na meningokoki a tu moja trójca:) DSC_0137.jpg

donka28 dziękuję bardzo, Michaś za nimi przepada a oni poprostu jak go widzą to się trzęsą ale niebyło tak od początku , wczoraj pisałyści że nie raz łapiecie doła z różnych powodów ja też tak mam i mam tylko nadzieję że jak dzieciaki dorosną to docenią nasz wysiłek włożony w ich wychowanie:-)

no dzieciaczki może tak ale męzowie?
Mój dzis miala zając się bąblami wnocy i co? nie dość, że mi jednego podrzucił o 6 rano (a chcial obu) i poszedł odespać to jeszcze dał Olkowi w nocy jeść, a ja sie od dwóch nocy męczyłam i mu nie dawałam a ten dla świętego spokoju mu dał no masakra jakaś. Niby powinno sie facetów angażować, nie oceniac, nie zniechęcać no ale jak można, od rana tylko iskry szły:wściekła/y: Wychodzi na to, że trzeba zagryźć zęby i wszystko na swoje plecy wziąć - przynajmniej w moim wypadku.

reklama
Ja bylam u lekarza :/
Chlopcy maja cos ale plesniawki z tym ze to tak nie dokonca dostali plyn do smarowania. Szlak mnie z tym trafi. 4razy dziennie po jedzeniu,mysmarowac cala byzie przez godzine nie dawac nic jesc ani oic i pilnowac zeby nie wieli rak ani niczego do buzi a pozniej do oczu. Powodzenia mi lekarka zyczyla.

Ja ostry wirus. Antybiotyk,penicylina,nurofen,paracetamol,sprej do gardla,krople do uszu. Praktycznie co godzina wychodzi ze cos mam brac,3 posilki dziennie,pilkowac dawkowania ze jeden lek godzine po jedzeniu drugie 2 przed do tego odstep miedzy lekami. Duzo pic,a co gorsza dobrzeby bybo gdzybym odseparowala dzieci od siebie( nierealne) wiec mam bardzo uwazac, nie wychodzila na zimno( nierealne) wiec mam bardzo uwazac, duzo wypoczywala( nierealne) wiec mi zyczyla powodzenia. Jesli po tygodniu nic nie pomoga leki to wrocic i na badania krwi. Dodatkowo organiz mambardzo oslabiony,mam isc do family planing poprosic o tabletki anty zeby cykl wyregulowac.

Chlopcom musze zrobic bilans 7-11 mc ale to jak wyzdrowieje bo troche posiedze na wizycie. Bede kombinowac wizyte domowa ale nie wiem czy sie uda.

Do góry