reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ashiarona załamałam sie jak pomyślałam ze bedzie jeszcze gorzej.:szok:...bardzo Ci wsółczuje w takim razie :*
Walawenderki po zmianie mleka niby troche lepiej, zobaczymy jak z wagą czy cos przybrały czy nie, jutro idziemy do lekarza i wyniki moczu jej pokaze ale mysle ze sa dobre... zobaczymy jutro....trzymajcie kciuki za moje dziewczyny:-)

reklama
Kochane Dziewczynki:), baaaaaardzo Wam dziękuję za życzenia urodzinowe i tu i na fb:). Strasznie to miłe:):).

A teraz:
Co do obnizenia materaca to ja tez juz o tym mysle bo Karol,tez zaczyna kombinować. Nie uśmiecha mi się to bo plery bedą znowu bolały od tego schylania ale co zrobić...jak trzeba to trzeba.

Współczuję Mamusiom ząbkujących dzieciaczków. Nasze tez ząbkują,ale na razie jest ok i noce przespane:).

Karola ja mój mix mleczny robie tak: 300ml wody( po 150 na łepetyne:) ) wlewam do garnuszka,podgrzewam dodaje 5 miarek Bebilon 2 i 5 miarek HIPP NOC. Miksuję i rozlewam drinki do butli:). Uzywamy TT smoczek nr3. Te do kaszek tez sie u nas absolutnie nie sprawdzają! dzieciaki sie dławią....Moje to uwielbiają:):)

Aaa! a uzywa może ktoras z Was calgel na ząbkowanie?? ciekawa jestem czy jest tez dobry i w jakiej relacji cenowej w por do dentinox( my tez go uzywamy,ale włąsnie się kończy i sie zastanawiam nad calgelem...)

manila mi jest strasznie ciężko stwierdzić czy moim idą zęby czy też nie bo nic nie widzę ani nie czuję co prawda mam wrażenie ze dziąsla są rozpulchnione ale wcześniej jakoś im dziąsełek nie oglądałam wiec nie wiem jaka jest różnica i nie chcą mi nic pokazać jak im oglądam dziąsełka a też mają etapy marudzenia i wściekłego gryzenia wszystkiego i do tego mega ślinienie ahhhh no i poza tym Jasiek czasem ostatnio przez sen chlipa sobie aż mnie serducho ściska:no:

dziewczyny kiedy obniźyć materacyk w łóżeczku??? bo moja Baśka zaczyna mi się na szczebelkach podciągać do góry buuuu

a i jeszcze pytanie puszczacie dzieciom TV?i od kiedy można na ile?my jak na razie nie włączamy przy nich

karola jak popatrzysz na dziaselka to od przpodu widac takie biale przeswity to juz jest namacalny dowod ze ida zeby, a wczesniej to sie chyba jedynie mozna domyslac, moje sie slinia chyba od 3 m-ca a zeby pod dziaslami zobaczylam przedwczzoraj

a co do TV to my puszczamy od samego poczatku jak maluchy zaczely cos dostrzegac, z tego wzgledu zmienilismy tv na nowszy model... zeby sie oczka za bardzo nie meczyly.......hmmm, bardzo nam pomaga tv bo mozna zajac maluchy choc na chwile , oczywiscie nie przesiaduja przed tv caly dzien ale czasmi np jak marudza to zobacza swiatelka i migotki i spokoj, a czasami nawet telewizor nie pomaga, najbardziej bobasy lubia kanaly muzyczne i ..reklamy:rofl2:

Ostatnia edycja:
... jak popatrzysz na dziaselka to od przpodu widac takie biale przeswity to juz jest namacalny dowod ze ida zeby, a wczesniej to sie chyba jedynie mozna domyslac, moje sie slinia chyba od 3 m-ca a zeby pod dziaslami zobaczylam przedwczzoraj

z przodu białe prześwity??? a ja myślałam że od wewnatrz buźki:crazy:
u mojego Filipa są przeswity z przodu ale tam gdzie są trójki:szok::szok::szok::szok:

natt-my mieliśmy calgel i dentinox i zdecydowanie lepszy jest dentinox,u mnie dentinox 15zł a calgel 12.Z tego co pamiętam do calgel można stosować 6 razy na dobe a dentinox 3 bo jest silniejszy,u nas Kubie po calgelu wyszła wysypka(jest to zaznaczone w działaniach niepożądanych

reklama
Karola, dzięki za cenne info w sprawie dentinoxu i calgelu. Kuuurcze,ale ,ze az wysypka???!!! ajajajaj!!!
To zostaję przy detinox w takim razie:). Jeszcze raz dziękuję:)

Do góry