reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Moje dziewczyny lealy w bujakach jak skonczyly 2 msc, ulewają do dzisiaj ale dodaje im do mleka Nutrition i po tym jest lepiej a kolki niesty sa nadal i juz rece mi od nich opadaja...kiedy to sie wreszcie skonczy? :(

reklama
na zabkowanie polecam masc dentinox, troche drogi bo 20 zl z groszami a tubeczka mala, ale jak posmaruje Arkowi dziasla to po chwili przestaje narzekac.
ja dzisiaj mialam noc w kratke, Arek budzil mi sie co 15 min , po polnocy dalam butle i usnal do 2 i znowu pobudka, przebudzal sie jeszcze dwa razy w nocy ale juz do niego nie wstawalam :zawstydzona/y:i usypial, czy to mozliwe ze zabki???, jak patrze na jego dziaselka to widac dwa biale przeswity ale dziasla jeszcze nie sa rozpulchnione i zaczerwienione

natt wszystkiego naj:-) mi stuknęła 30 niecałe 2 miesiące temu bebebbebeeeee:szok:

co do hipp noc to muszę też zmiksować bo ostatnio nie chcieli mi tego pić tylko to jak dla mnie nie jest smaczne???a podajesz swój mix mleczny w smoczku zwykłym czy kaszkowym? bo moi nie chcą pić z tych smoków kaszkowych nie wiem o co chodzi????już wypróbowałam chyba wszystkie i nic
poza tym niestety nadal nocki nie przesypiają aj ogólnie jak idą spać ok 19.15 to budzą się na jedzenie ok 5 i potem wstają ok 7 wciąż brakuje im tych 2 godz czekam cierpliwie moze w końcu prześpią oby:-D

manila mi jest strasznie ciężko stwierdzić czy moim idą zęby czy też nie bo nic nie widzę ani nie czuję co prawda mam wrażenie ze dziąsla są rozpulchnione ale wcześniej jakoś im dziąsełek nie oglądałam wiec nie wiem jaka jest różnica i nie chcą mi nic pokazać jak im oglądam dziąsełka a też mają etapy marudzenia i wściekłego gryzenia wszystkiego i do tego mega ślinienie ahhhh no i poza tym Jasiek czasem ostatnio przez sen chlipa sobie aż mnie serducho ściska:no:

dziewczyny kiedy obniźyć materacyk w łóżeczku??? bo moja Baśka zaczyna mi się na szczebelkach podciągać do góry buuuu

a i jeszcze pytanie puszczacie dzieciom TV?i od kiedy można na ile?my jak na razie nie włączamy przy nich

Monia- wypijają przeważnie ok.150 i hmmm zajmuje im to może z 10 min.
Moi chłopcy ważą już po 5 kg! :-)
Woow super waga :-) Do naszych jutro ma przyjśc dr i przy okazji zważy ich. Moi wypijają od wczoraj po 70ml co 2-2,5 godz. Ale postęp jest i tak duży, bo jak w środę odebraliśmy ich ze szpitala to pili połowę tego. A ważą pewnie ok 3300 i za tydzień w środę będą się rodzić ;-)

Kasienka kolki przy zabkowaniu to pikus ... Tyle moge powiedziec, dzisaelka je tak bola, ze nie moga jesc i w nocy co 2 h jest pobudka do jedzenia juz od 2 tyg ...

Dziewczyny, czy to możliwe, że dzieci w wieku 2 miesięcy znajdują już swoje rączki? Zauważyłam, że Kamil już któryś raz z kolei dziś wkłada sobie rączkę do buzi :D

natt - wszytskiego naj naj, ja Ci życze z okazji tych wyjątkowych urodzinek duuuuuużo czasu dla samej siebie

Ashariona - współczuje, my na razie na etapie kolek i zatwardzeń. Nawet nie chcę mysleć , że będzie jeszcze gorzej

Kasienkawisenka - jak po zmianie mleka, robiłaś im te badania. Mam nadzieje, że wszytsko się wyklarowało

Paulinka - i jak po wizycie u doktorka ??? Co wam przepisał ???

Dziewczyny, ja z tym sokiem pomaraczńczowym sama się stuknełam w głowe, szukałam jakiś informacji i zadzwoniłam do polskiej pediartry i kategorycznie odradziła. Ale tu są jakieś inne zwyczaje np: nie mozna mieć ochraniacza na łóżeczku , bo może spowodować śmierć łóżeczkową, więc jak mam mieć wizytę to ściągam. Wygląda, że co kraj to obyczaj, więc może sok pomarańczowy na angielskie dzieci działa. Ja narazie daję wodę przegotowaną, bo my z Polski :):):)

reklama
Do góry