reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

A ja byłam z dzieciakami w przychodni sama na szczepieniach. Jest cieżko,ale zawsze jakaś pielęgniara się zlituje i pomoze,takze luuuz;-). Na szczęscie ostatnie szczepienia mieliśmy na poczatku grudnia i teraz dopiero w 9 miesiącu mamy sie pojawić:).
No ale bez auta to bym się nie odwazyła z dwójką nigdzie jechać.

reklama
hej!
Dziewczyny czy słyszałyście coś na temat prywatnego szpitala SALVE na Szparagowej w Łodzi (wiem że mają podpisaną umowę z NFZ)??? Moi chłopcy od kilku dni czekają na przeniesienie na oddział pośredni ale nie ma miejsc. Lekarz prowadzący zaproponował, że jeśli do piątku nie przejdą na druga stronę to mogliby ich przewieźć właśnie do tego szpitala jeśli się zgodzimy. Lekarz zachwalał ten szpital mówiąc "wszyscy tam się uczyliśmy"...zabrzmiało to tak, że odrazu pomyślałam, ze nie chcę żeby ktoś uczył się zawodu na moich dzieciach. Może któraś z Was była tam z dziećmi??? Będę wdzięczna za opinie ;-)

Chłopcy wczoraj ważyli 1870 i 1880 i karmienie butlą trochę lepiej idzie. Wypijają po ok 30-35 ml ale trwa to dobre pół godziny, bo nadal się męczą i trzeba robić przerwy.
Czy któraś z Was używała monitor oddechu, jaki polecacie? Przygotowujemy się na powrót maluszków do domu i zastanawiam się co jeszcze mi się przyda przy tych kruszynach???

Monia - z tego co wiem to właśnie Matka Polka przenosi do Salve maluszki, najlepiej zadzwoń do Salve i się zapytaj jak to wygląda, nie martw się - nikt nie będzie się uczył na Twoich dzieciątkach ! Poza tym ICZMP jest dłużej niż Salve i wątpię żeby tak wszyscy się uczyli w Salve... raczej jest odwrotnie :-) Tak jak lekarze z ICZMP teraz mają prywatny szpital i klinikę Gametę :-)
Monia czy chłopcy często mają bezdech ? Zapytaj się położnej co jest napisane w karcie jeśli chodzi o bezdechy...my też myśleliśmy o monitorze ale zrezygnowaliśmy, koleżanka z sali która rodziła przede mną kupiła ten monitor i za przeproszeniem k..mi rzuca, bo się kilka razy sam włączył

my badamy siuśki szymkowi bo ma podejrzenie piasku w nerce
dzisiaj byliśmy u pediatry ze względu na katar maluszków i pani doktor je zważyła
Zuzia 3840g ( w zeszły wtorek 3590g), Szymek 3500g (3110g)

co do samodzielnej wyprawy z bliźniakami gdziekolwiek to ja już kombinowałam żeby jedno wsadzać w nosidło na brzuch lub chustę a drugie w fotelik i do samochodu ...a potem z samochodu do lekarza ... ale nie wiem czy to zdałoby egzamin - chciałabym być niezależna jak zostanę sama w domu z dziećmi ;-)

Jak zaczną bomble chodzic to problem sie zacznie moje wchodza jedno na 1 pietro a drugie schodzi do wyjscia :)i to wszystko nim zamkne drzwi i schowam klucz do torebki :)

a ja mam pytanko z innej beczki :-)
czy na badania, do lekarza, na konsultacje jeździcie same czy ktoś z wami do pomocy też jedzie ?
jeśli same to jak sobie dajecie radę żeby znieść 2 foteliki / 2 dzieci znieść do samochodu i potem do lekarza ?
Ja jezdze sama, raz nawet z 3 sama bylam. Jak masz auto to przeciez nie ma problemu, pakujesz do nosidelek i wszystko w temacie, schodzisz do furaka i jazda, a na miejscu jak pisala Natt, zawsze ktos pomoze.
Luzik

A co do spotkania to jestem zwarta i gotowa, moze czerwiec????
jest mi obojetne gdzie, moze byc Wawa a moze byl łódz tak zeby mamay z innych miast mialy jakos tak po rowno wiec gdzies w srodku sie spotkajmy, z dziecmi czy bez to juz dla mnie inna kwestia, mi wszystko jedno ale na spotkanie jestem bardzo chetna.....musze poprostu zobaczyc wylaszczonego Rabbita:szok::-D:-D:-D

ja tez sama mykam sobie z dziewczynami, czy do sklepu czy do znajomych... grze tak pracuje ze nigdy bym sie go nie doczekala... a co do spotkania podajcie tylko dzien i godzine :) mi tez obojetne czy z dziecmi czy bez byleby sie spotkac :) dojechac moge i do lodzi i do wawy :)

reklama
u nas nie idzie karmić z jednej michy:-)no cóż wogóle to najlepiej jest mi karmic z słoiczka bo dzieciaki z zachwytem oglądają rysunki na słoiczku i tak to oglądając zjadaja cały, tyle ze Baska je co innego a Jas co innego no cóż....może dojdziemy do etapu ze jemy to samo oby....

co do spotkania także jestem za:-):-):-):-)koniecznie, czekam w gotowości na wieści kiedy co i jak

dziewczyny pytanie do glutenu jak mam go wprowadzić do diety maluchów????
zacząć od kaszki manny do mleka po łyżeczce?czy np zupka rosołek z kaszką manna????

my robimy teraz próbę i spimy w dużym pokoju bo wychodzi ze dzieciaki spiące w sypialni lepiej spią bez nas, szokkkkk mniej sie budza i wogóle to juz chyba nas wywali z naszej sypialni:szok:

Do góry