reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Hej dziewczyny :)
U mnie taka sytuacja: Sylwia przybiera regularnie a Sandra przez jeden tydzień nie przytyła nic a przez następne trzy dni aż 200g. Czy to jest możliwe czy z moja wagą jest coś nie tak?
A ile mają dzieciaczki? Kp czy mm? Bo są inne normy dla kp. Moim zdaniem to możliwe i normalne, ważne, że przybiera :) Po prostu obserwuj, ile przybierają w ciągu np. miesiąca. U nas niby przybierali poniżej normy, a później nadgonili.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi lekarka mówiła że dzieci mogą przybierać na wadze skokowo i nie ma powodu do zmartwień. Moje jak się urodziły ważyły 2600 i 2500 a teraz mają 16 miesiecy i spokojnie ważą po jakieś 11500. Duże baby są ☺

A ile mają dzieciaczki? Kp czy mm? Bo są inne normy dla kp. Moim zdaniem to możliwe i normalne, ważne, że przybiera :) Po prostu obserwuj, ile przybierają w ciągu np. miesiąca. U nas niby przybierali poniżej normy, a później nadgonili.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny jutro skończą 7 tygodni. Karmione mm. Po tym tygodniu bez przybrania już zaczęłam panikować, że coś jest nie tak bo ona ogólnie jest mniejsza od siostry i jeszcze nie rośnie, aż tu nagle taki przyrost. Zobaczymy jak następne ważenie wyjdzie.

Hej dziewczyny :)
U mnie taka sytuacja: Sylwia przybiera regularnie a Sandra przez jeden tydzień nie przytyła nic a przez następne trzy dni aż 200g. Czy to jest możliwe czy z moja wagą jest coś nie tak?
Możliwe one nie będą przybierać tak samo bo to 2 inne osoby :) u nas raz różnica 400g a potem Natalka w dwa dni skok i jest tylko 100. Ale ważę raz w tygodniu. Nie waz za często bo się będziesz nakręcac

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak karmicie swoje dzieci? Jedzą tylko z piersi czy też dokarmianie? Mój syn się nie najada czasami i muszę go dokarmiać. Córka się najada, ale wisi w dzień co godzinę, za to w nocy ładnie śpi.
Moje skarby mają miesiąc a karmię je 2 tygodnie. Starałam się ich nie dokarmiać, ale nie dam rady jak płaczą.
Ja tylko kp i butelka moim. Filip je z piersi Nina nie bardzo. W szpitalu co 3 godziny z butli moim. Teraz w domu też przez 3 dni ale musiałam przestawić Chodź jedno dziecko bo laktator nie wyrabia.

Kurczę zapytam was czy skierowań do poradni mieliscie duzo i jakie terminy z NFZ. Do okulisty mieliśmy mieć kontrolę za 7 dni ale termin dopiero z pilnym na 30 marca masakra jakaś.

My mieliśmy do okulisty,kardiologa,neonatologa,pamiętam,ze do kardiologa kolejki byly,więc prywatną wizytę umówiłam,reszta na nfz

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My mieliśmy okilista, kardiolog, neurolog, neonatolog i rehabilitacja. Wszystko na.mfz ale po znajomosci...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny :-) Od kilku dni w wolnej chwili zaglądam do Was.Jestem mamą półrocznych bliźniaków.Dobrze wiedzieć,że jest jest nas wiecej.Bo mam czasami wrazenie,że tylko ja mam bliźniaki i tylko mi jest strasznie cieżko:-(A wszyscy dookoła mają tak kolorowo :-) Pozdrawiam

Do góry