reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Witam wszystkie mamusie :-)
Dziewczyny, podpowiedzcie jakich proszków do prania dla swoich pociech używacie? Jestem w trakcie przygotowywania wyprawki i wszędzie powtarza się głównie Jelp i Lovela, więc pewnie któryś z nich wybiorę.
Do tego co myślicie o aspiratorze do noska podłączanym pod odkurzacz? Jakiego używacie? Nie wiem, czy to dobry wątek do takich pytań, ale wszystkie inne są starsze, a tu mnóstwo doświadczonych mam :-) niektóre pamiętam z wątku bliźniacza ciąża :-) pozdrawiam

gann3e3kvq0ypbav.png
Ja używam bobini i jest ok, jest super wydajny i delikatnie pachnie, ale też nie mam porównania z innymi. W kolejce czeka frosch.
I aspirator do odkurzacza katarek jest super. Za pierwszym razem wszyscy płakali i myślałam, że mózgi im wyjdą przy okazji, ale tak się nie stało :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja używam loveli i jestem zadowolona i polecam,ja na początku miałam ten zwykly aspirator,jak dziewczynkom wychodziły zęby i miały katar i trzeba bylo im co trochę odciągac to stalo się to bardzo męczące,kupilam ten do odkurzacza i jest super,nawet się nie zastanawiaj tylko kupuj :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za opinie :-) co do aspiratora to obie potwierdziłyście to co słyszałam, ze najlepszy aspirator do odkurzacza. Katarek do odkurzacza widziałam w Smyku :-)
A jakie macie torby pielegnacyjne, te do wózków. Bo na oryginalną mnie nie stać, szkoda kasy, 3 stówy to trochę przegięcie. A nie wszystkie torby maja uchwyty do zawieszenia na wózkach bliźniaczych. Jedną juz taką widziałam w Smyku, ale zastanawiam się jakie Wy macie :-)

Dzięki za opinie :-) co do aspiratora to obie potwierdziłyście to co słyszałam, ze najlepszy aspirator do odkurzacza. Katarek do odkurzacza widziałam w Smyku :-)
A jakie macie torby pielegnacyjne, te do wózków. Bo na oryginalną mnie nie stać, szkoda kasy, 3 stówy to trochę przegięcie. A nie wszystkie torby maja uchwyty do zawieszenia na wózkach bliźniaczych. Jedną juz taką widziałam w Smyku, ale zastanawiam się jakie Wy macie :-)
Ja mam oryginalną z wózka bebetto 42 i jest ok, chociaż wolałabym jakaś fajniejszą z lepszego materiału, bo ten jest jakiś śliski i miękki. Ale rzeczywiście, torba bez haczyków jest bez sensu.

@Kapinka Moi mają 3,5 miesiąca i też się nie widzą, a nie byli rozdzieleni. Czasem jeden obserwuje drugiego, ale generalnie traktują siebie jako część krajobrazu :)

Torbę kupowałam babylux na allegro i do każdego wozka jak.dla mnie pasuje. Proszek lovella czesto w biedroncr jest w promocji. Katarek do odkurzacza kupowalam w aptece gemini.najtanszy byl wtedy. :)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jak karmicie swoje dzieci? Jedzą tylko z piersi czy też dokarmianie? Mój syn się nie najada czasami i muszę go dokarmiać. Córka się najada, ale wisi w dzień co godzinę, za to w nocy ładnie śpi.
Moje skarby mają miesiąc a karmię je 2 tygodnie. Starałam się ich nie dokarmiać, ale nie dam rady jak płaczą.

Do góry