reklama
Ja parasolki nie kupowalam bo wyglądały dla mnie jak wózki dla lalek. Wydawało mi się że dzieciom będzie w nich nie wygodnie. Kupiłam podróżnie baby joger city mini. Łatwo się sklada, zajmuje mało miejsca i jest wygodny dla dzieci ☺
wehikulchrzanu
Aktywna w BB
Powiedzcie mi Moje Drogie, kiedy będzie lepiej? Ostatnio robaczki (3,5 miesiąca) mają okropne dni (wg kalendarza to nie skok, ale kto wie) i nie umiem ich ogarnąć. W ciągu doby śpią ledwo 10-12 godzin, są ciągle marudni, nie da się ich odłożyć, bo płacz, są zmęczeni, ale drzemią tylko 10 min i znów marudzenie, a w nocy bolące brzuszki i/lub wielogodzinne ssanie. Brakuje mi sił
Btw wierzycie w te skoki rozwojowe? Miałyście takie okresy większego marudzenia? Ja jakoś nie jestem przekonana, bo u nas są marudni bez reguły: dwa dni ok, jeden nie ok, ale nigdy powiedzmy dwa tygodnie i później spokój. Jak było/jest u Was?
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Btw wierzycie w te skoki rozwojowe? Miałyście takie okresy większego marudzenia? Ja jakoś nie jestem przekonana, bo u nas są marudni bez reguły: dwa dni ok, jeden nie ok, ale nigdy powiedzmy dwa tygodnie i później spokój. Jak było/jest u Was?
Powiedzcie mi Moje Drogie, kiedy będzie lepiej? Ostatnio robaczki (3,5 miesiąca) mają okropne dni (wg kalendarza to nie skok, ale kto wie) i nie umiem ich ogarnąć. W ciągu doby śpią ledwo 10-12 godzin, są ciągle marudni, nie da się ich odłożyć, bo płacz, są zmęczeni, ale drzemią tylko 10 min i znów marudzenie, a w nocy bolące brzuszki i/lub wielogodzinne ssanie. Brakuje mi sił
Podczytuje was troche bo sama mam blizniaczki wiec moge odpowiedziec Moje pociechy maja skonczone 8 miesiecy i tez mam z nimi rozne "akcje" Sa dni kiedy wcale nie chca spac. Czasem spia 1h,2h ale nie ma reguly. Przy czym musze czuwac przy wozku i lulam kiedy sie kreca zeby dluzej pospaly. W nocy czasem budza sie z placzem i musze od nowa usypia dlatego spia teraz w odzielnych pokojach Nie maja stalego rytmi dnia jezeli chodzi o spanie albo kiedy mi sie wydaje,ze opanowalam ich godziny snu to wyprowadzaja mnie z bledu. Ostatnio wstaja o 6 rano a do niedawna spaly do 8 wiec dla mnie tez to katorga
Kochana musisz byc cierpliwa. Kiedy bedzie lepiej? Hm....chyba nie ma odpowiedzi na to pytanie. Mi wydaje sie,ze najgorszy jest pierwszy rok i trzeba do tegp czasu byc wyrozumialym dla dzieci. Tez mi sie wydawalo,ze wszystkie inne dzieci sa grzeczne tylko moje nie wiedza czego chca ale juz sie przyzwyczailam i nie przejmuje sie tym. Rozumiem twoja frustracje bo tez mialam wszystkiego dosyc bo tak samo po 2 miesiacach moje dzieciaczki przestaly byc grzeczniutkimi noworodkami.
Jagódka12 witamy ☺.
Wechikułchrzanu cóż to niestety trzeba przetrwać. Zmęczenie, wiecznie marudzace ze zmęczenia dzieci i różne nie zawsze pelne ciepła i miłości myśli. Uwierz mi będzie lepiej. Będą się śmiać tulić do Ciebie z wielką miłością i pokazywać że jesteś dla nich calym światem. Z każdym miesiącem będzie coraz lepiej. Moje też po pierwszym miesiącu przestały chcieć normalnie spać. Niestety nie dałam rady nic z tym zrobić. Musiały dorosnąć do tej ilości snu którą chciały spać. Co do skoków rozwojowych mam mieszane uczucia. Raczej wierzę, ale nie trwa to ciągiem tylko są to pojedyńcze dni w danym okresie.
Wechikułchrzanu cóż to niestety trzeba przetrwać. Zmęczenie, wiecznie marudzace ze zmęczenia dzieci i różne nie zawsze pelne ciepła i miłości myśli. Uwierz mi będzie lepiej. Będą się śmiać tulić do Ciebie z wielką miłością i pokazywać że jesteś dla nich calym światem. Z każdym miesiącem będzie coraz lepiej. Moje też po pierwszym miesiącu przestały chcieć normalnie spać. Niestety nie dałam rady nic z tym zrobić. Musiały dorosnąć do tej ilości snu którą chciały spać. Co do skoków rozwojowych mam mieszane uczucia. Raczej wierzę, ale nie trwa to ciągiem tylko są to pojedyńcze dni w danym okresie.
Aniutek89
Fanka BB :)
Witam wszystkie mamusie :-)
Dziewczyny, podpowiedzcie jakich proszków do prania dla swoich pociech używacie? Jestem w trakcie przygotowywania wyprawki i wszędzie powtarza się głównie Jelp i Lovela, więc pewnie któryś z nich wybiorę.
Do tego co myślicie o aspiratorze do noska podłączanym pod odkurzacz? Jakiego używacie? Nie wiem, czy to dobry wątek do takich pytań, ale wszystkie inne są starsze, a tu mnóstwo doświadczonych mam :-) niektóre pamiętam z wątku bliźniacza ciąża :-) pozdrawiam
Dziewczyny, podpowiedzcie jakich proszków do prania dla swoich pociech używacie? Jestem w trakcie przygotowywania wyprawki i wszędzie powtarza się głównie Jelp i Lovela, więc pewnie któryś z nich wybiorę.
Do tego co myślicie o aspiratorze do noska podłączanym pod odkurzacz? Jakiego używacie? Nie wiem, czy to dobry wątek do takich pytań, ale wszystkie inne są starsze, a tu mnóstwo doświadczonych mam :-) niektóre pamiętam z wątku bliźniacza ciąża :-) pozdrawiam
Ostatnia edycja:
ariska
Fanka BB :)
Bez katarku do odkurzacza nie wyobrażam sobie funkcjonować my do prania mamy jakiś tani żel Bonin i płyn do płukania x tego grosze kosztuje i jestem zadowolonaWitam wszystkie mamusie :-)
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama