reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Ja od razu namaczam ubranka, potem traktuję odplamiaczem Dzidziuś i piorę w 90 stopniach. W sumie nie przywiązuję wagi do tych ubranek, większość mam z lumpeksów i po prostu wyrzucam jak się nie da odprac ;)

Ja od razu namaczam ubranka, potem traktuję odplamiaczem Dzidziuś i piorę w 90 stopniach. W sumie nie przywiązuję wagi do tych ubranek, większość mam z lumpeksów i po prostu wyrzucam jak się nie da odprac ;)

99,9%ciuchów mam od kogoś, wiec tez wyrzucam jak się dają się doprać. U nas teraz prym wiodą plamy z trawy, moje dzikusy jak wychodzą na dwór to wszędzie włażą. Dzisiaj jadły piasek i babrały się w glinie. Jak padło haslo wracamy do domu to byla histeria.

Boże, wczoraj znowu miałam sen o ciąży, bliźniaczej rzecz jasna, a jak. I jakos szczególnie niezadowolona z tego nie byłam. Jeszcze mi się wszystko przestawi i będę namawiać męża na 4 dziecko i rewazektomie hehe. Jednak kobieca psychika jest niezbadana

gorąco polecam faruchy do malowania z Ikeii - naglada sie je na cala gore i klopotow zero z plamami. Wyguglajce sobie. Do tej pory tego uzywamy.

Ja mam nowe i mało ubranek. Poplamionych nie mam jak wyrzucać, więc ambitnie walczę z plamami :).
Dzięki za podpowiedzi. Spróbuję mydełko i zerknę na ten fartuch z Ikei. No i teraz słońce to też powieszę pranie na balkonie to może zejdzie.
Aga_82 ciąża o nie :). Dramatu bym pewnie nie zrobiła, ale dla mnie dwójka to wystarczające szczęście :)

Ja czasem zakładam chłopakom jakieś takie większe kawałki materiału, jakiś obrus niepotrzebny albo prześcieradło ;) zawiązuje na szyi jak śliniak (ale pod spód daję jeszcze taki mały dopasowany śliniaczek) i też daje to porą ochronę :)

reklama
Aha i miałam dziś 1 podejście do BLW - oczywiście nic nie zjedli, wszystko na ziemi ;) A tak poza tym znowu mają katar, 2 tydzień ;/ ale zmniejsza się na szczęście.

Do góry