Mój Adrian siedzi stabilnie sam kilka sekund, konsultowałam z fizjo to powiedziała, że na czas karmienia można posadzić, także myślę, że pozycja półleżąca tym bardziej nie zaszkodzi. Ignasia trzymam na kolanach właśnie. Tak jest z obiadkiem. Rano jak daję kaszkę to siadam z nimi na macie, Adriana opieram o siebie a Ignaś łazi i ja mu podtykam łyżkę też nie jest to najlepsze rozwiązanie ale o dziwo mniej brudzące bo łapki są zajęte opieraniem się o ziemię Ja daję banany, chrupki kukurydziane to chłopaki tak gryzą jak dorośli. Oczywiście potem w buzi już nie koniecznie, ale pierwszy kęs to kumają o co chodzi
reklama
Kamiladon super wieści od neurologa
Nietupska moje po jedzeniu są brudne jak nie boskie stworzenie, nawet nowo kupiony śliniak z rękawami nie daje rady i wszystko mam w plamach po marchewce.
Moje dziewczyny z mega głodomorów zrobiły się niejadki. Jedzą 5 razy dziennie z czego raz zupkę 125g raz owoce z 90 mleka. A tak mleko dwa razy 120 i kasza 150. Jak próbuje dać większą porcję to ulewają. W teorii powinny jeść 5 razy po 210 a tu nic z tego. Spadły mi już z wagą z 50 do 25 centyla, a z wzrostem wychodzą poza skalę. Zastanawiam się czy nie konsultować z pediatrą.
Nietupska moje po jedzeniu są brudne jak nie boskie stworzenie, nawet nowo kupiony śliniak z rękawami nie daje rady i wszystko mam w plamach po marchewce.
Moje dziewczyny z mega głodomorów zrobiły się niejadki. Jedzą 5 razy dziennie z czego raz zupkę 125g raz owoce z 90 mleka. A tak mleko dwa razy 120 i kasza 150. Jak próbuje dać większą porcję to ulewają. W teorii powinny jeść 5 razy po 210 a tu nic z tego. Spadły mi już z wagą z 50 do 25 centyla, a z wzrostem wychodzą poza skalę. Zastanawiam się czy nie konsultować z pediatrą.
Aga_82
Fanka BB :)
Kamiladon super wieści od neurologa
Poradzić się na pewno nie zaszkodzi.
Może Male mają po prostu taki okres i za chwile znowu będą jadły normalnie? Nie są teraz akurat w fazie skoku rozwojowego?
U nas tez bylo różnie, jak był skok wszystko się zmieniało, inaczej jedli, inaczej spali. Jak złapali infekcje - to samo. Nawet teraz, kiedy maja juz 2 lata potrafią wylizać talerz a na drugi dzień tylko dziubnac. Albo mleko - przez 2 tygodnie zamiast trąbić po 260ml bebiko jak zazwyczaj, pili po 120 i mniej.
Aga_82
Fanka BB :)
Dziewczyny, a propos mleka - moje maluchy to amatorzy bebiko. Jak otworzą rano oczy to trzeba lecieć na dol po butle, nie ma mowy o leżeniu heh. Wieczorem to samo. Rzucają smoczki i pędzą na wyścigi do łóżeczek. A jakby nie patrzeć, 800g starcza na 4-5 dni
Chciałabym zacząć im dawać mleko krowie (w domu używam takiego prosto od krowy). Czy któraś z was wprowadzała je stopniowo do mm czy od razu dawała? Czy to w ogóle dobry czas na takie mleko? Nie maja problemów z nabiałem. Jedzą jogurty, serki, masło, mannę na mleku etc.
Chciałabym zacząć im dawać mleko krowie (w domu używam takiego prosto od krowy). Czy któraś z was wprowadzała je stopniowo do mm czy od razu dawała? Czy to w ogóle dobry czas na takie mleko? Nie maja problemów z nabiałem. Jedzą jogurty, serki, masło, mannę na mleku etc.
U mnie Zosia podobnie, a tymek od tygodnia jest taki marudny, że wytrzymać nie idzie.... a zębów jak nie było tak nie ma..Moje dzieci idą na rekord wczoraj przez cały dzień spaly 40 minut. Poszły spać o 20 a dziś już grasują od 6:30 i narazie spaly 35 minut heh.
Chciałam podać ibuprofen to wypluwa cały...
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kamiladon u mnie oba egzemplarze spać nie chcą. Wczoraj jedna padła w czasie zabawy na macie i zasnela. Ja moim podawałam po szczepieniu paracetamol w płynie. Słodkie tak że się tylko oblizywały. Jak byłam ostatnio u pediatry to mówiła że dziąsła już rozpulchnione. Ale zębów narazie nie widać. A że marudzą często to mi ciężko powiedzieć czy to od zębów.
Czym dopieracie ubranka po marchewce?
Czym dopieracie ubranka po marchewce?
Niczym. Wedlug mnie tego się nie da doprac mam po kilka bodziakow do karmienia i przebieram przed i po znowu w czyste
reklama