reklama
Niestety teściowe i rodzice te starsze roczniki mają swoje nawyki i ni w ząb sie ich nie zmieni. Ale uwierz mi lepiej że są natarczywi i bardzo chca pomagać niż miało by sie zostać samemu. Ja jestem sama od roku bez niczyjej pomocy nawet na spacerze nikt nigdy nie był oprócz mnie i męża zero pomocy też jestem wykończona, szczególnie kiedy wróciłam do pracy. Obiad posprzatac, pobawic sie z chłopcami a wieczorem sama zasypiam. Dla siebie czasu juz prędko miec nie będe. Dalej mysle nad wózkiem nie mogę się zdezydować ...
Pytanie do mama290
A powiedz mi czy mountain buggy duet faktycznie jest bardzo wąski bo ja go na żywo nigdy nie widziałam i obawiam się zamówic w internecie on ma szerokosci 63 cm i siedziska maja po 26cm boje sie że chłopcy szybko wyrosną z niego i będzie im cciasno. Jedyny plus to że wejde do windy bo szerokość wejsca windy i drzwi ma 73,5cm a reszta wózków jeden obok drugiego mają po 78-80cm i to jest ogromny minus
A powiedz mi czy mountain buggy duet faktycznie jest bardzo wąski bo ja go na żywo nigdy nie widziałam i obawiam się zamówic w internecie on ma szerokosci 63 cm i siedziska maja po 26cm boje sie że chłopcy szybko wyrosną z niego i będzie im cciasno. Jedyny plus to że wejde do windy bo szerokość wejsca windy i drzwi ma 73,5cm a reszta wózków jeden obok drugiego mają po 78-80cm i to jest ogromny minus
Ja mam baby joggera city mini od grudnia i jestem z niego bardzo zadowolona do windy faktycznie się nie mieści ale sklada się go bardzo latwo jest lekki no i wchodzi w kazde drzwi i dzieci tez maja wygodnie. Popierwszym wozku na ktorym bardzo sie zawiodlambo nawet do samochodu go upchac nie moglam i parasolce jtora nie nadaje sie na dziurawe chodniki pomochalam obecny wozek
M
mama290
Gość
Malmer tutaj masz stronke ten wozek z dziecmi w nim The duet in the city! / Blog / Communauté / Home | Mountain Buggy
jezeli chodzi o pojemnosc wozkow to juz raczej takie roczniaki I wyzej nie za bardzo chca siedziec w wozku I przeciez nie spedzaja w nim calego dnia jedyne co mnie w nim np nie pasuje to to ze sklada sie na plasko jest co prawda cienki po zlozeniu ale szeroki z dosw swojego obserwuje ze chlopaki jednak wola siedziec obok siebie zawsze to jaks zabawa jak sa jeden za drugim to sie szybciej nudza kopia sie np a I jeszcze jedno w mountain I wogole w tego typu wozkach dzieci siedza pod kontem tzn oparcie nie jest zupelnie proste nie wiem czy to jest wada czy zaleta tutaj masz jeszcze jedna fotke Mel Harrison / Blog / Community / Home | Mountain Buggy
jezeli chodzi o pojemnosc wozkow to juz raczej takie roczniaki I wyzej nie za bardzo chca siedziec w wozku I przeciez nie spedzaja w nim calego dnia jedyne co mnie w nim np nie pasuje to to ze sklada sie na plasko jest co prawda cienki po zlozeniu ale szeroki z dosw swojego obserwuje ze chlopaki jednak wola siedziec obok siebie zawsze to jaks zabawa jak sa jeden za drugim to sie szybciej nudza kopia sie np a I jeszcze jedno w mountain I wogole w tego typu wozkach dzieci siedza pod kontem tzn oparcie nie jest zupelnie proste nie wiem czy to jest wada czy zaleta tutaj masz jeszcze jedna fotke Mel Harrison / Blog / Community / Home | Mountain Buggy
Pytanie do mama290
63cm szerokosci? To bardzo waski. Te siedziska to mega waskie musza byc. Ja mam 78cm i juz chlopaki maja ciasno.
Chlopcy maja 14msc i jeden chodzi a drugi nie wiec wozek to podstawa na spacery. Siedza w nim caly czas 1,52=-2 godziny. I wlasnie jedyny minus to to, ze im juz ciasnawo bo waskie siedziska. Tak wiec to nie jest do konca tak ze roczne dziecko nie usiedzi w wozku. Bo jak nie bedzie jeszcze chodzilo to nie ma wyjscia. A jak bedzie chodzilo to tez duzo w nim moze siedziec.
Ja bym wlasnie szerokie siedziska wybierala.
M
mama290
Gość
Zmiezylam chlopakow I w pupie Max ma jakies 24 cm szerokosci bez kurtki jezdzilismy prze chwile maclarenem triumphem a on ma 74 cm I miescili sie ale wada bylo to ze siedziska byly plytkie kazdy wozek bedzie mial wady I zalety wiadomo bierzemy pod uwage comfort dzieci ale jezeli mamy warunki mieszkaniowe tzn waskie drzwi np ja musze wjechac do domu wozkiem I musze miec waskie wozki wozek trzymam w pomieszczeniu gospodarczym ktore tez jest male wczesniej mialam problem zeby wykrecici np w domu bo mialam maly korytarz a tearz praktycznie juz wogole nigdzie nie wybieram sie wozkiem bo mam ogrod I chlopaki tam szaleja a jak pogoda do dupy to siedzimy w domu zreszta ja juz nie mam sily pchac wozka bo chlopaki swoje waza a mi kregoslup wysiada I wszedzie mam pod gore fanie jest miec blizniaki ale wybor wozka to jakas katastrofa jak dla mnie
M
mama290
Gość
Gosia pratycznie kazdy wozek jest tylko do 15 kg na jedno dziecko baby jogger tez jzeli cos sie stanie z wozkiem a dzieci sa ciezsze niz 15 kg nie uznaja reklamacji
reklama
I jeszcze jedno moi waza dopiero po 9 kg ale joggera jedna reka mozna prowadzic. Moj poprzedni byl dla dzieci wygodny, mial duze pompowane kola i w miejcu zawracal ale niemiescil sie nawet w drzwi 80 a juz nie komentuje tego ze caly stelaz zajmowal bagaznig a gondola jechala na przednim fotelu czyli ja dzieci i zasloniete prawe lusterko iwsteczne po prostu porazka alena spacery po wertepach ideal.