reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

mama 290 nie wiem jak sity select ale sity mini jest dokładnie do 44,5kg tak podaje karta gwarancyjna i każdy sprzedawca np.:

Baby Jogger City Mini Double Crimson/Gray 12236 Kurier GRATIS - Sklep 3Kropki.pl cena 1749,00 zł kup tanio

miałam przy starszakach rok po roku maclarena i on był wygodny ale ciasny córcia nie miała problemu ale synuś jak skończył 1,5 roku to wyglądał jak sardynka w puszce, cosatto dostałam od siostry jak urodziły się bliźniaki i to jest marna podróba maclarena ale nawet on nie umywa się do joggera, każdy ma swoje zdanie ale ja szukałam wózka pół roku i objeździłam wszystkie sklepy gdzie mają bliźniacze wózki jeśli chodzi o selecta nie przypadł mi do gustu po pierwsze cena, po drugie wydaje się delikatny, po trzecie mam wrażenie, że dziecko siedzące wyżej wytrzepuje buty do oczu tego co siedzi niżej ale jak pisałm to moje odczucie.

reklama
No faktycznie, warunki mieszkaniowe to podstawowe kryterium ktore trzeba wziac pod uwage. Jesli mieszkasz w bloku to musisz miec waski wozek, zeby winda zjechac, bez tego ani rusz.
TAk jak mama pisze, wybor wozka blizniaczego jest trudny i jednak trzeba sie liczyc z tym, ze trzeba bedzie w ktoryms momencie wymienic na inny model.
Moze narazie wybierz ten waski a pozniej zobaczysz. Moze twoje dzieci beda nalezaly do tego typu, co w wozku nie usiedzi albo zaczna wczesniej chodzic. Jeszcze inna sprawa kiedy rodzisz. Bo moim jest wasko teraz w zime bo maja grube ciuchy ale w lato juz bedzie lepiej bo ciuchow mniej wiec i miejsca wiecej sie zrobi w siedzisku. Ale tez na gondole zwroc uwage. Bo w gondoli dzieci jezsza tak ok 5-6msc wiec tez musza byc dosc wygodne. Bo ty jeszcze nie urodzilas czy juz urodzilas? Pogubilam sie.

anulfka duzo duzo sil ci zycze i podziwiam naprawde :)

jjka ja od jakiegos czasu zamierzam ci odpisac jak wyglada u nas dzien ale ja chyba w jakims wriatkowie zyje :) damian ma guza na pol glowy, dominik ma rozcieta powieke i miedzy oczkami, przed chwila damian rozwalil szafka usta dominikowi i chwile pozniej ta sama szafka walnal sobie w glowe i poszla krew z kacika oka :) jestem na etapie przykladania zimnych okladow milion razy dziennie :) do tego dominik zarysowal czyms pol szyi damiana do krwi, lapia sie za wlosy i wala glowami w podloge, popychaja zeby szybciej pojsc :D no po prostu istny miod ::))))))))))))
Ale tak poza tym caluja sie, robia tuli tuli i smieja przez pol dnia ganiajac sie po domu :)
Bylam na weekend u rodzicow bo juz nie daje rady a maz pracuje codziennie do wieczora :)
Mama wlasnie dzwonila ze siedzi na internecie od rana i czyta o dzieciach, jak regaowac iid bo troche sie rodzice wystraszyli ich energii :D

U nas dzieciaki cogale domagaja sie dwoch drzemek, chodza od 9 juz nieprzytomni i tak ich kladlam i pozniej na druga drzemke, ale od wczoraj przestawiam ich na jedna o 12, jest ciezko ale bedzie lepiej :D
Takze to ja bardziej skorzystam z waszych podpowiedzi jak kiedy karmic :)
A najlepiej JAK karmic dzieci ktore zamykaja buzie i sie odwracaja i przez caly dzien nie chca nic zjesc :) Czasami otworza buzie zeby po chwili wypluc jedzenie i rzucic nim w mame :)
Zalosnie musze wygladac z boku... :)

Ale najwazniejsze ze jestesmy wszyscy zdrowi :D:D:D:D

Witajcie, ja mam teraz 2 wózki jeden za drugim Peg Perego i obok siebie Kees K2. Peg Perego będę niedlugo sprzedawać w komplecie z fotelikami 0-13 kg.Jest ktoś chętny?
Oba mają zalety i wady. Nie ma wózka idealnego dla bliźniaków. Teraz Kess em chodzę na spacery i jestem w miarę zadowolona. Waży 15kg, jest skrętny,dzieci się mieszczą, ma 76 cm szerokości i wchodzi w prawie wszystkie drzwi poza windami w starszym budownictwie. Łatwo podbija się na krawężnikach i ma duże koła, nadaje się na kazdy teren (choć na piasku idzie bardzo ciężko, ma szerokie opony).
Malmer ja też patrzyłam w necie na ten wąski wózek obok siebie,ale osobiście odradzam. Ma za wąskie siedziska, dla dzieci powyżej roku będzie za ciasno. Moje mają 30cm i w kombinezonach nie mają dużo miejsca. A dziecko w ramionach - mój Krzyś mierzyłam ma 26 cm. Jeśli twoje dzieci już chodzą to lepiej kup szerszy i przy wchodzeniu do windy składaj. Albo zostaw w wózkowni, jeśli jest.

Moi mają juz rok i 3 miesiace :) niestety nie chodzą i nie wiadomo kiedy zaczną na razie są rehabilitowani. Moga zacząc chodzić dopiero za pół roku a wózek potrzebuje nawet jak będa chodzic wracam kawal drogi ze żłobka więc będa musieli jeźdźić w wózku nie mają wyjścia :) Więc gdyby juz chodzili to szeroki wózek może byc bo go złoże przed windą i ich postawie a tu na razie ani rusz. Ja mam na razie babyactive twinni ale jest już mały w sensie oparcia są niskie i głowkami juz zawadzają o budki poza tym takim tramwajem cięzko jest gdzies zawrócic i wogóle... Cieżko o wózek bliźniaczy. Patrzałam na typowe parasolki ale z takimi małymi kółeczkami poruszac sie po naszych drogach to nie będzie łatwe zważywszy że chłopcy mają juz po 9 kg i cały czas przybywa

lioneska - przrazasz mnie :( Moi dopiero pelzaja a ja juz sie boje jak np. Domi przekreca sie na brzuch londuje na Kamim a ten ryczy i go odpycha, albo tak sie przekreca ze sie po glowach kopia :(

Hej dziewczyny. Moje małe za 4 dni skończą 4 miesiące i ważą 6050 g i 5805 g. Ile Wasze w tym wieku ważyły? Czasami zastanawiam się jaki ma skład moje mleko,bo dziewczyny rosną w trybie ekspresowym. Kiedy Wasze dzieci przekrecaly się z pleców na brzuch? Ćwiczę z nimi codziennie na kocyku i na piłce,żeby wzmocnić obręcz barkowa. Moje nie trzymają zabawek. Tzn złapią i puszczą...ech

reklama
Cat, moi na 3,5 msc mieli 7095 i 6640. Hania przekrecala się na brzuch po 4 miesiącu a Nikodem zaczął dopiero po 6. Nie pamiętam kiedy zaczęli zabawki trzymać w ręce.

Do góry