reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
witajcie wszystkie mamy, mam ogromna prosbe o pomoc, chodzi mi o jednego z moich chlopcow, mianowicie moje blizniaki skoczyly 10tego 6 miesiecy, problem jest z mniejszym adasiem, otoz jego glowka opada w lewa strone, kiedy jest na brzuszku trzyma ja pieknie prosto, potrafi ladnie nia obracac w lewo i w prawo, kiedy jednak trzymamy go w pozycji siedzacej badz pionowej glowka jest przechylona do lewej, kiedy jest bardzo zmeczony to prawie dotyka ramienia, probujemy mu ja prostowac i nie wyglada na to by mu to sprawialo bol, jednak problem istnieje, mieszkamy w irl i gdy bylam z nim u lekarza to powiedzial, ze to normalne i spowodowane jego zlym ulozeniem w brzuszku, i ze mam czekac i cwiczyc, wiec czekamy i cwiczymy juz od 3 tygodni a problem wydaje sie poglebiac, nie mam zamiaru isc ponownie do tego lekarza, bo znowu mi powie to samo, mialyscie moze podobny problem i jesli tak to moze podsuniecie jakies cwiczenia, prosze i z gory dziekuje za odp.

katarynka-a jak go nosisz na rekach to w jakiej pozycji? Nam rehabilitantka polecila nosic dzieci tak, żeby były skierowane w strone swiata, tzn plecami do nas. Ręke wkładasz miedzy nogi dziecka. O tak jak na tym filmiku w minucie 3:44 https://www.youtube.com/watch?v=XIKuM_AbaQU
No i cwiczyc, obracać dziecko, niech jak nawiecej na brzuszku lezy, niech kreci glowa na wszystkie strony, zabawajcie go tak ,żeby moblilizowac do obracania glowy. Najlepiej to jakbyście poszli do dobrego rehab ale o to w IRL to pewnie trudno.

A tak swoja droga to mieszkałam kolo Limerick przez 3 lata. JAk tam teraz się zyje, bo czas prosperity już chyba minal w Irlandii. Jaka teraz moda na ulicach, hehe bo irlandki zawsze fajnie się ubirają.

Widzę ze młodsze starzem mamusie mniej się udzielają niż tych większych dzieciaczkow... Moje corcie robią sobie coraz większe przerwy w spaniu i juz nie jest ze tylko jedzą i śpią :D no i wyczaily ze na raczkach jest fajnie ;) zwłaszcza późnym wieczorem... :sly: A ja dzisiaj poszlam do dentysty miałam do wyrwania ząb jeszcze w ciąży ale ze konieczne było prześwietlenie więc dopiero teraz poszlam... Wyrywala mi szóstkę przez 1,5 słownie: /półtorej/ godziny :what: wyobrazacie sobie to?? Najgorsze to że po takim rwaniu gdzie mi rozdłubala pół szczęki konieczny antybiotyk i przez 4 dni karmienie niemożliwe :(

Czesc Dziewczyny tak zaczelam Was podczytywac, juz nie moge sie doczekac moich dziewczynek ( w piatek zaczne 37 tc) i zastanawiam sie ile jeszcze wytrzymamy:-) no i zaczynam sie bac porodu i tego jak dziewczynki beda juz na zewnatrz:-)

jjka - Sto lat! Dla chłopców. Niech rosną zdrowo i dostarczają mamusi samych radosnych chwil. :-)

Anulfka - co tam u Was? Jak Wojtuś w szpitalu? Asia już zdrowa?

Emilek,Anufka, Polka- dzięki za pamięć i zyczenia! No, sama nie wierze, ze to już ROCZEK, ROK, 365 DNI, 4 PORY ROKU minęly od urodzenia chlopakow. SZOK, ze to tak szybko zleciało.:-D

Chlopaki rosną jak na drożdżach, apetyt dopisuje, rozwijają się super, codziennie czyms nowym zaskakują. Wczoraj np. pierwszy raz zaczeli ukladac klocji tzn jeden na drugi wkładali albo jeden do drugiego. Niby taka prosta sprawa a jak oni przy tym się skupiali! Oczywiście były nerwy jak im nie wychodzilo i radość jak się udało. Tance są codziennie, ganianie, zabawa w chowanego. Razem się lubia bawic i jakos ostatnio skonczyly się klotnie o zabawki.

Asia- ojej, wspolczuje takich przezyc.

Stokrotka- a jak będziesz rodzic sn czy cc? Pierwsze miesiące po porodzie są bardzo trudne- przynajmniej u mnie tak było. Z czasem robi się coraz latwiej mam wrazenie, choć roboty jest co niemiara.

reklama
Do góry