reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Jjka wszystkiego najlepszego dla chłopców, niech rosną zdrowo. Sto lat :) .Ale ten czas szybko leci. W zeszłe święta byłam w 4tym miesiącu ciąży a dzis moje dziewczyny kończą 8 miesięcy.

reklama
Jjk wszystkiego najlepszego dla chłopaków czas leci nieubłaganie zaraz pójdą do przeszkolą szkoły jak patrze na mojego najstarszego to czuje jakby sie urodził wczoraj a zaraz hop siup i pójdzie w swiat zycze wam duzo zdrowka i udanej imprezki a mamie cierpliwości :)

jjka Wszystkiego najlepszego dla twoich szkrabów, niech rosną zdrowo i dają Tobie jeszcze więcej szczęścia na codzień, oby ten kolejny rok był dla Was jeszcze lepszy!!!! ;-)
-birthday-cake.jpg
Obowiązkowo zdaj relacje z imprezki!!! No i zdęcia, czekamy :-) A co do czasu to leci, leci, ja naprawdę nie wiem kiedy to zleciało, ja pamiętam ten moment jak wczoraj, gdy jedna po drugiej zaczęła rodzić w okolicy grudnia, te oczekiwania, fajnie było ja to sobie miło wspominam, a jeszcze jak w brzuchu były i na powitanie dnia kopniaki szły, lubiałam jak ruszały mi się w brzuchu, trochę tęsknie za tym uczuciem hehe, jeszcze jedno bym dziecko chciała ale to jeszcze nie teraz :tak:.
Stokrotka nie ma po co denerwować się, ja o tym nie myślałam o samym porodzie, ja zstanwaiałam się jak będą wyglądać moje szkraby, nie mogłam się doczekać kiedy je przytulę i ucałuje a reszta mnie nie obchodziła, ja byłam podjarana w szpitalu hehe, czekałam na pierwsze skurcze, i jak dostałam to byłam mega szczęśliwa, jeden krok bliżej do zakończenia, no a jak przyszły bóle w 7cm rozwarcia to już nie było wesoło hehe, do momentu porodu wspominam miło( miałam rodzić sn, ale zakończyło się cc). No ale po cesarce już nie było tak fajnie, ale było minęło.

Załączniki

• -birthday-cake.jpg
    -birthday-cake.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 36
jjka dziekuje bardzo za pomoc, co do rehabilitanta, to jak sama juz powiedzialas, dobrego trudno znalezc, z reszta bez skierowania od lekarza to i tak nic nie zalatwie, czekam jeszcze na polskiego pediatre, ktory przyjezdza do nowej kliniki wiec moze on nam cos podpowie. jesli zas chodzi o irlandie i irlandki, zyje sie chyba tak samo jak 3 lata temu(ja tu jestem od 8lat) no i oczywiscie gusta kobiet sie nie zmienily, czyli wciaz bezguscie panuje w modzie, coz co kraj....jeszcze raz baaardzo Ci dziekuje i pozdrawiam

jjka wszystkiego naj naj dla chlopcow :) niech zawsze beda zdrowe i dawaly ci na tyle tylko w kosc zebys mogla zniesc to z usmiechem na twarzy ;)
asia ale ci pomogla....jednak dobrze ze masz za soba
stokrotka ja jeszcze bolu porodu nie zapomnialam :\ ale to kwestia indywidualna, sam porod przebiegnie szybko i sprawnie, a jak dziewczynki beda juz z toba to obecny strach przejdzie ze nawet nie zauwazysz. za to jednak pojawia sie inne stresy ale to juz zwiazane z troska o malenkie bezbronne istotki ;)

Emilek Wojtuś ma się już lepiej. Ale i tak go okropnie szprycują lekami, dzisiaj odstawili mu sterydy dożylnie wiec tyle mniej, Ale pozostał mu jeszcze antybiotyk, inhalacje i krople do nosa. Poza tym oklepywanie przez pielęgniarki. Asia zaś zakończyła antybiotyk i dzisiaj byłam z nią do kontroli. Z oskrzeli i płuc zeszło niestety pozostał gesty katar z którym jeszcze walczymy. Ja natomiast ledwo chodze, okropnie boli mnie kręgosłup i biodra. Każdy ruch dla mnie to okropna katusza:-(

A ja dzisiaj byłam u ginekologa i powiedział, że koło połowy stycznia chce, żebym miała cc. Kurcze ale ten czas leci. :szok:

Ostatnia edycja:
Dziękujemy wszystkim za zyczenia. Impreza urodzinowa dopiero w niedziele. Jak będę miała więcej czasu to podesle zdjęcia.

reklama
Anufulka super, ze z dzieciaczkami juz lepiej. Pomiedzy moimi starszakami jest rok i 1 miesiąc różnicy, jak urodziła sie Olenkq to Blasiek opanowywal umiejętność chodzenia, nie było łatwo ale było warto - teraz są zrzyte jak bliźniaki i nawet chodzą do jednej klasy.
Ciekawa jestem, czy kupujesz wózek dla trojaczkow? Jesli nie to jak będziesz wychodziła z dziećmi? Chyba, ze bedziesz miała kogoś do pomocy na stałe w ciągu dnia. Czemu tak wcześnie ta cesarska polowa stycznia to dopiero jaki 36tc?

Do góry