jjka a co ty swoim chlopako dajesz jesc? Bo ja nie umiem gotowac ale chetnie sie dla nich naucze tylko nie umiem nic wymyslec sama, ciagle te same zupy tylko doatek warzyw zmieniam czy pulpety z krolika czy indyka..I tu moje pomysly sie koncza I te desery..Kompletnie nie mam pomyslow..
w ogole wy macie 4 posilki my 5, nie wiem jak z tego zejsc moje to takie glodomory, budza sie i krzycza ze chca jesc, o 11 juz ledwo zyja z glodu i co mam dawac juz obiad? Masakra jakas
U nas tez 5 posilkow- o 3 rano o 8, o 12, 16 i kolacja o 19.
Sluchaj ,ale się usmialam, bo nasze dzieci sa bardzo do siebie podobne! Tzn u mnie tez jeden smiga (jeszcze nie chodzi sam ale przy meblach) a drugi cwiczy raczkowanie od 2 miesięcy i jakos nie może, za to zaczal stawac i siadac.
Twoi dużo jedzą, bo moi to 180ml mleka to max, obiadu 210 max.
Co do gotowania to tak:
na IIgie sniadanie czyli o 8 daje im:
- jajecznice z chlebkiem
- roznego rodzaju kasze na mleku (menne, orikiszową, 7 zboz Nestle, jaglaną itd.)
- twarożek z musem owocowym
- manne na mleku z biszkoptami pokruszonymi
- budyn na mm z zoltkiem (przepis z internetu)
Na obiad to zupy roznego rodzaju, co tam akurat mam w lodowce- rosolek, pomidorowka, krupnik, krem z dyni, kalafiorowa, barszcz ukraiński, pulpeciki, gołąbki. Zawsze dodaje ryz, ziemniaki, zacierki albo kluski lane albo jakies kasze np. perłową, jaglaną. 2x w tygodniu rybka najczęściej losos.
Na podwieczorek:
- naleśniki z owocami
- owoce z platkami ryzowymi (ostatnio hit)
- jogurt nat z owocami
- caly banan do gryzienia
- kisiel
- biszkopty +sok warzywny
No i wlasnie tez mi pomyslow brakuje. Może jakies racuchy im zrobie?
Ile macie zębow? Takie pobudki to przez zęby. U nas odkad jest spokoj z zębami bo na razie mają po 8 to spia od 19 do 3 w nocy non stop a później są jazdy. Bo chyba są glodni a ja ich chce trochę przetrzymać no i wybudzają ise nawzajem.
Mama- kurcze, z tym ubieraniem to Meksyk. To wsyzstko przede mna. Jeszcze się rozebrać sami nie potrafią.
Co do bajek- to ja ise już dawno przestalam tym przejmować. Na youtube im puszczam baki grajki- ulubiona to o smoku. A jak im to się nudzi to piosenki- boogie woogie (dzieci tancza), serce pik-pik-pik ze smerfnych hitow, ale hiciorem nr 1 jest Zając poziomka. No istny szał. Adas fajnie stoi przy kanapie i tańczy do tego i rączkami wali w kanape.
Ostatnia edycja: