reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dziewczyn z wawy i okolic mscie doświadczenie z jakim szpitalem pediatrycznym tzn. Lekarze, opieka i warunki zsrowbo dla matki jak i dzieci??? Juz bylo niby ok zapalenie oskrzeli wyleczone i znów to samo:(one się tak dusza kaszlem dostalysmy mocnoejszy antybiotyk i inne inhalacje ale jak dzis w nocy będzie caly czas ten kaszel mamy juz skierowanie do szpitala:(:(

reklama
Kamikasze ja byłam z synkiem na Niklanskiej, ogólnie lekarze na oddziale sa w porządku, bardzo zainteresowani każdym pacjentem, na SORze lekarze bez kompetencji- nas przyjęła lekarka, ktora zle zmierzyła temperaturę i tylko dlatego przyjęli nas na oddział, następnego dnia wypuścili nas do domu. Warunki takie sobie- dzieci oczywiście maja lozeczka, mama moze bez problemu zostać, ale raczej trzeba sobie zorganizować cos do spania. Sale 2 osobowe.

Hej, mam do Was kilka pytań, liczę, ze dzieki Waszemu doświadczeniu rozwieje swoje watpliwości :)

Czy Wasze dzieci miały niedokrwistosc? Co podawalyscie? Dwie rożne lekarki zaleciły nam cos innego...

Czy sa tu mamy, ktore karmiły bliznieta tylko piersia? Ewentualnie piersia i dokarmiały mm?

Ile średnio Wasze dzieci w pierwszych trzech miesiącach przybierały na wadze? Moje co miesiac przybierają na wadze średnio kilogram i pediatra twierdzi, ze to za mało... :/

I ostatnie pytanie- czy Wasze dzieci tez były/ sa takie krzykliwe? Moje potrafią sie zainteresować czymś-karuzela, mata, moje czytanie czy śpiewanie max.10-15 min. i jest krzyk:/ Ja juz nie wiem czy ja cos zle robie czy one sa wiecznie głodne czy ten typ tak ma..:/?
Jesrem z nimi sama od 8 do 19 i czasem juz nie daje rady:)

kamilasze - mi obiło się o uszy że w mswia jest ok. Nawet chyba bardzo ok.

Inezka - ja na niedokrwistość dawałam dzieciakom Ferrum. Po Actiferolu bardzo bolały ich brzuszki.
Co do karmienia to ja co prawda odciągałam laktatorem, ale przez pół roku były na moim mleku. MM dostawały tylko na noc.
Co do wagi, to moje w pierwszych miesiącach przybierały jakieś 800-1300g na miesiąc i urodziły się z małą masą. Teraz przybierają połowę tego.
Co do krzykliwości to moje są bardzo ale to bardzo krzykliwe. Nazywam je nawet ostatnio wrzaskulce i wymuszacze :-D Ja jestem sama od 4.30 do 20tej także nie masz jeszcze tak źle ;-)

Ania - witaj w gronie podwójnych mamusiek. Napisz coś więcej o Was.

Ostatnia edycja:
reklama
Ania witaj na naszym forum :tak: W którym tyg urodziłaś?

Co chodzi o odparzenia to moja Asia miała w szpitalu ale bardzo szybko przeszło jej po sudokremie. Podobno najlepsze są maści recepturowe robione, więc może warto przejść się do lekarza po receptę. Ja mam przepis na jedną podobno bardzo dobrą( dostałam od koleżanki która miała duży problem z odparzeniami swoich córeczek), oto on:

Rp.
Natrii biborici 0,8
Zinci oxydati 8,0
Aqua dest. 15,0
Vaselini flavi 41,6
Lanolini 33,0
Balsami peru 1,6
M.f. ung.

Do góry