reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dzięki katherine i anufka... Tak będę jeździć do malutkiej nic się złego nie dzieje tylko kwestia wagi... Rozlkejam się a przecierz gorsze rzeczy spotykają dzieciaczki właśnie kolega mnie pocieszał ze jego synek pol roku leżał w szpitalu :( u nas to kwestia pewnie tygodnia gora dwóch... mam nadzieje ze niedługo będę się z wami dzielić jakie postępy robią moje córeczki :)

reklama
asia - u mnie była chwilowo podobna sytuacja. Miałam wyjść z synkiem a córcia miała zostać właśnie po to by nabrać wagi. Jak to usłyszałam to wyłam jak bóbr pół dnia, bo niestety mieszkam 90km od szpitala w którym leżeliśmy i nie przyjechałabym już w ogóle do mojej małej Rybki. W końcu zebrałam się w sobie i postawiłam lekarzom. Powiedziałam że przyszłam w trójpaku iwyjdziemy wszyscy troje razem. Było dużo gadania ale poszli na to. Czekaliśmy z synkiem na córcie.

jjka - parę dni w domu siedzisz i marudzisz? Daj spokój kobieto! :-p ja siedzę od miesiąca w domu. Jedyne moje wyjście to raz dziennie do szopki po drzewo do pieca i marchew do zupy dla dzieci. Czyli całe 1.5minuty na dworze. I co Ty na to?:confused:

asia - u mnie była chwilowo podobna sytuacja. Miałam wyjść z synkiem a córcia miała zostać właśnie po to by nabrać wagi. Jak to usłyszałam to wyłam jak bóbr pół dnia, bo niestety mieszkam 90km od szpitala w którym leżeliśmy i nie przyjechałabym już w ogóle do mojej małej Rybki. W końcu zebrałam się w sobie i postawiłam lekarzom. Powiedziałam że przyszłam w trójpaku iwyjdziemy wszyscy troje razem. Było dużo gadania ale poszli na to. Czekaliśmy z synkiem na córcie.

jjka - parę dni w domu siedzisz i marudzisz? Daj spokój kobieto! :-p ja siedzę od miesiąca w domu. Jedyne moje wyjście to raz dziennie do szopki po drzewo do pieca i marchew do zupy dla dzieci. Czyli całe 1.5minuty na dworze. I co Ty na to?:confused:

Ło matko:eek:, dziewczyny współczuje. Zdrowia dla waszych maluszków, żebyście jak najszybciej wyszli wszyscy na spacer:).

Więc Asia, głowa do góry, u Ciebie jest teraz nagły spadek hormonów to też przyczynia się do takiego stanu psychicznego, także nie daj się depresji, ja miałam 3 miesiące ale walczyłam z nią, niby u dzieci moich nic się nie działo bo były donoszone, zdrowe jak konie ale ja miałam za to przeboje po porodzie. I przede wszystkim zdrówka dla dziewczynek, bo chyba córcie masz? Wszystkiego dobrego no i gratulacje!;-)

Gosia najlepsze są robione maści w aptece, tylko musiałabyś iść do lekarza po receptę :tak:. A jeszcze dobry jest krem linomag linuś w aptekach jest dostępny, wypróbuj ja go mam i jestem zadowolona.
Ładna pamiatka z chrzcin, jakie przystojniaki, no nie pogadasz hehe;-)

Gosia - tak jak wcześniej napisała Katherine, ja również miałam problem z odparzeniami, pomogła maść na receptę, kosztuje niecałe 8-10 złotych, a do tej pory zużyłam jej dosłownie odrobinkę, efekt był już pod dwukrotnym stosowaniu. Wiem tylko tyle, że jest ona dość silnie działająca i nie należy jej stosować przy każdej zmianie pieluszki a jedynie na noc. Mam skład tej maści ,ale do wyrobienia i tak potrzebna jest recepta.
PS. Śliczne zdjęcie, chłopcy bardzo przystojni.

Darunia - jak się czujesz??? Pozdrawiam.

Witam nową mamuskę, no i córeczce szybkiego powrotu do domu!

Gosia ale przystojniaki! mi kolezanka na odparzenia polecła wodny roztwór fioletu, no i rewelacja, żadna masc nie pomogła, a fioletem jak reką odjął, tylko dupa fioletowa hihi

reklama
u mnie na odparzenia sprawdza się bepanthen
Asia ja miałam tak sytuacje ze wyszłam z Lena do domu a Wojtek jeszcze tydz został, tez biłam się z myslami i źle sie czułam ale tak było chyba lepiej, bo bałam się też żeby Lena w szpitalu czegoś nie załapała a Wojtek został dlatego, że zapalenia płuc się nabawił. jak masz blisko do szpitala i nie musisz daleko dojeżdżać to nie miej wyrzutów sumienia. głowa do góry będzie dobrze:-)

Do góry