reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Justynia miło że o mnie myślisz. Na usg genetyczne ide w sobote, aż się boję mówiąc szczerze. A brzszek troche widac, Bardziej po piersiach można poznać że jestem w ciązy. W ogóle to mdlości od 2 dni mi powróciły:dry:

A ja była u pediatry z moimi szkrabami, na szczescie plucka oskrzela i gardlo czyste, tylko ten katar ich męczy. Psikam im sól morska, euphorbium i masc majerankowa pod nosek. Jakby coś się pogorszyło to mamy powrocic do niej, mam nadzieje ze się polepszy a nie pogorszy:tak:

reklama
Hej dziewczyny niestety jestem z Natanielem w szpitalu od dwóch dni cały czas płacze i w nocy pojawiła się gorączka wiec z rana pojechałam z nim do szpitala :( pobrali mu krew, mocz i miał punkcje lędźwiowa na wyniki trzeba czekać dwa dni ale na wszelki wypadek ma już podawane antybiotyki cholernie się boje bo on płacze tylko jak się go podnosi lub dotyka strasznie steka ale mleczko wcina bez problemu nie mam pojęcia co mu może dolega ;( proszę was trzymajcie kciuki

Aneczka - bardzo mocno trzymam kciku by lekarze szybko znaleźli przyczynę i zeby to nie było nic poważnego.
Bardzo Ci współczuje.
Jak dziecko choruje to serce sie tak strasznie kraje...
Duzo zdrowia dla synka!

A u nas jutro przeniesienie Oli do łóżeczka podgrzewanego i jak będzie mała temperaturkę trzymać i ładnie oddychać to w poniedziałek przechodzi na noworodki :)

Dopiszę że dziś mieliśmy usg główki i jest bez wylewów u Oli.
Jutro zobaczymy co u Elenki bo czeka ją usg główki i brzucholka.

Aneczka, zdrówka dla szkraba. Trzymajcie się :-*

Ostatnia edycja:
Aneczka- trzymam kciuki!

Anulfka- ja nawet nie wiem co to mdlosci w ciąży ale wspolczuje przy dwójce dzieci źle się czuć.

Anka- wiem co czujesz, ta radość gdy dziecko jest juz takie " dorosle" by móc przejść do lozeczka :) super.
Oby i u Elenki bylo wszystko dobrze :)

Cannot- dziękuję za informację, podałam wczoraj malutkiej 3 krople, ale i tak się bałam, bo na ulotce jest napisane, że stosuje się od 1 m-ca życia. Spróbuje dzisiaj, przed weekendem zapisać ją do lekarza.
Aneczka- trzymaj się, wiem jaki dolujacy i wyczerpujący psychicznie może być pobyt w szpitalu, gdy dziecko choruje.
Anka- super wiadomości, oby tak dalej, bez przykrych niespodzianek.
Dziewczyny, czy którąś z Was stosuje olej kokosowy do smarowania dzieci? Przymierzam się do zakupu tego specyfiku.

Santini tym co jest napisane na opakowaniu lekarstw się nie sugeruj :)

Mój Dominik miał dwa, albo trzy miesiące i zapisał mu lekarz w ambolatorium jakiś specyfik co po roku można podawać, kurcze nie pamiętam dokładnie co to było. Ale ja też wystraszona zanim dałam jeszcze raz z małym poleciałam do swojej pediatry. Dostałam zjebki, że trzymam dziecko bez lekarstw, a na moje pytanie o tą info na temat wieku powiedziała że można to między bajki włożyć. Dawkę się ustala indywidualnie dla takiego malucha i już. A ja do niej mam pełne zaufanie.

Któryś probiotyk też jest dla dzieci powyżej roku czy nawet trzech... Nie wiem czy multilac, lub acidolac a my podawaliśmy dużo młodszym. Więc spokojnie. Ważne by dzieciątku pomogło ;)

My właśnie ruszamy na Mazury. Trochę obawiam się jak to będzie, czy dzieciaki nam się nie rozregulują.:confused: Eh. Zobaczymy.
Miłego weekendu Wam życzę i Zdrówka dla wszystkich!:-)

Anka super ze Ola już powoli "dorasta". Sama się okropne cieszyłam jak moje szkraby były przenoszone z inkubatorów. Wojtuś to od razu poszedł do normalnego łóżeczka z inkubatora, pamiętam że jak go zobaczyłam wtedy to aż łzy popłyneły mi ze szczęścia, a Asia za 2 dni przeszła najpierw na podgrzewane ale tam była tylko 1 dzien a pozniej do łozeczka. Mam nadzieję że Elenka szybko do niej dołączy.

Aneczka dużo zdrówka dla Nataniela i wytrwalości dla ciebie. Mam nadzieję ze lekarze szybko postawią diagnozę

Cannot no ja też nie widziałam co to mdłości, najgorsze są te w nocy. :-(

Emilek miłego urlopu wam życże, bez komarów:-)

reklama
Zwazylam wczoraj moje księżniczki :)
Natalia ma 2590 (ur. 1940)
Kamila ma 2430 (ur. 1920)
Od kontroli w szpitalu (6 dni wczesniej) przybrały 250 i 230g wiec uznaje to za nas wspólny sukces :)

ANKA - no to super dzien :)
Jak ja sie cieszylam jak najpierw jedna, a potem druga wyprowadzily sie z inkubatorow :)
To był taki krok do 'normalnosci'!

Swietnie, ze usg dobre, trzymaj kciuki za badanie Elenki!

EMILEK - szerokości :) I bardzo udanego pobytu :)
Jak mi sie marzy wyjazd i zmiana otoczenia, po tej ciazy spedzonej w
toalecie/sypialni/na badaniach :)

Do góry