reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
karmelova- ooo, to twój Filipek już wstaje, niezle. Ja kupiłam balsam przeciw komarom w Rossmannie firmy Chicco, jest od 1m ż.

no wlasnie dyni poki co nie ma wiec kupuje Hippa. Babydream w Rossmanie jest i to tanszy ale niestety dowalili tam mąki ryzowej a moich ryz zatwardza:confused: W ogole te rossmannowe deserki tez sa zagęszczone ryzem np. grusza albo jabłko.

Mniszek- witaj, oj to długo się zbieralas żeby napisac, az pol roku hehe. No u nas to jest sinusoida. Raz jest lepiej raz gorzej. pierwsze 3msc były koszmarne bo wyli non stop. Potem było super, bo się smiali, bawili i dużo spali. A teraz tak od miesiąca znowu jest marudzenie, marudzenie, krzyki, piski. Znowu na rekach by chodzili, wszystko im się nudzi, zabawki są głupie i beee, mata jest nudna, dziąsła bolą, mało już spia w dzień bo ok 2,5-3h i to w sesjach 40-60min. Ja mysle, ze znowu ich się humor poprawi jak będą siedzieć, bo będą mieli nową perspektywę na swiat, nowe możliwość zabawy. Pozniej znowu zaczna marudzić, a później zaczna chodzic i to już będzie masakra.

Dynie kupuję u mnie na wsi, poprosiłam żeby sprowadzili. Jutro będę w tesco jak nie zapomnę to sprawdzę czy mają.
Jjka nasz Filip to daje czadu z tym rozwojem, nie moge go spuszczeć z oczu bo taki psotnik się zrobił. Jak tylko drzwi otwarte zobaczy od pokoju to od razu wieje a jak mu zamknę to beczy. Jak się mu uda zwiać to znowu Lena beczy że sama została, ale dupki nawet nie ruszy :-). Nie wyobrażam sobie jak oboje będą mobilni.

tak potwierdzam ze mozna kupic mrozona dyniez Hortexu sama taka kupuje wprawdzewie w polskim sklepie w uk ale skoro tutaj jest to wiadomo ze w polsce tez hheh:) ona jest w kostkach

Dynie kupuję u mnie na wsi, poprosiłam żeby sprowadzili. Jutro będę w tesco jak nie zapomnę to sprawdzę czy mają.
Jjka nasz Filip to daje czadu z tym rozwojem, nie moge go spuszczeć z oczu bo taki psotnik się zrobił. Jak tylko drzwi otwarte zobaczy od pokoju to od razu wieje a jak mu zamknę to beczy. Jak się mu uda zwiać to znowu Lena beczy że sama została, ale dupki nawet nie ruszy :-). Nie wyobrażam sobie jak oboje będą mobilni.

Ale on tak jakos z dnia na dzień zaczal raczkować, bo ostatnio jak pisalas, to siadal a tu hop i już się rusza.
No jedyne co zostaje to odgrodzić schody, kuchnie pozabezpieczac i kontakty. Stworzyc bezpieczne srodowisko i niech latają. Ja mam mało mebli w domu i dużo wolnej przestrzeni. Planuje, ze im ta przestrzen obgrodze, uloze rozne zabawki i tam się będą bawic calymi dniami hehe dreams dreams...

reklama
Santini- do 15 kropli espumisanu? To sporo. Nam kazala dawać 5 kropli 3 razy dziennie.
Nie radzilabym dawać często mm bo tak jak juz pisala kiedyś jjka brzuszki będą bolec. Antek się bardzo napinal. Teraz 3 godz minimum go trzymam bez jedzenia.

Darunia, mniszek - sliczne dzieciaczki :)

Karmelova- nie polecam w ogóle mrozonek z hortexu. Od mojego m wiem jak takiw mrozonki się przygotowuje - pracowal tam.
Dziecku bym tego nie podala.

Emilek- wy 24 a Antek 27 kończy 4 msc :) zlecialo :)

A my w sobotę idziemy sie bawić na wesele, pierwszy raz zostawie Antka na tak dlugo. Nerwy są:/

Do góry