reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Anka - to dalas do myslenia teraz z ta granica :)

Cannot - ja mam babke, w obu ciazach babki mnie prowadziły. Mi jakos lepiej tak, bo co mi tu facet bedzie mowil jak mam sie w ciazy czuc i co jest norma ;)

Co do badań to chyba faktycznie faceci sa delikatniejsi, w szpitalu jak sie przyjmowalam to dwa razy trafiłam na facetów.

Tez mam ciekawe wspomnienia z wizyt u panów ginekologow, wszystko niby bardzo ok, ale zdarzały sie niektorym dziwne komentarze, albo anegdoty po których nie wiadomo co ze sobą zrobic ;)

reklama
dziewczyny Wasze dzieci śpią na spacerach? moje ni cholery;/ jak nie jedna to druga a czasami obie, jak wygląda u Was wyjście na spacer? od razu po karmieniu? jakiś czas po karmieniu? wkładacie do wózka śpiące czy nie? dzisiaj miałam niezły wrzask, szybko wróciłam do domu położyłam na łóżku i zasnęły szok; niby mogłam się tego spodziewać bo synek też nie spał, ale liczyłam że one będą spały :) poradźcie bo może robię coś nie tak;/

Edytka, moze po prostu male maja jakis gorszy okres? U mnie przrwaznie spia na spacerze, ale zdarza im sie obudzic w trakcie. Wychodze z nimi raczej po karmieni aczkolwiek dzisiaj na przyklad Niko wyszedl bez karmienoa, bo spal. Staram sie wyjezdzac z nimi jak spia, ale wiadomo, ze roznie to bywa.

Ja mam pytanie troche z innej beczki. Kiedy po cc rozpoczelyscire ewspolzycie? Czekalyscie tylko te ksiazkowe 6 tygodni czy dluzej?

cannot - nic nie jest dzieciakom po coli ;-) pierwsza rzecz jaka po prawie czterech miesiącach im nie podpasowała to M&Msy:happy: chyba orzeszki ich uczuliły, bo mają całe buzie w krostkach
Co do lekarza, to ja bym się nie przejmowała powiedzeniem 'kotku'. Jeżeli nie widziałaś w jego oczach pożądania gdy tak mówił to według mnie to nic złego. Mój dentysta zawsze do mnie mówił kotku. A ginek to w ogóle jest śmieszny. Jak staraliśmy się o ciążę to na wizycie kazał mi czym prędzej lecieć do męża i się bzykać ile się da. A jak już się udało to gadaliśmy o tym w jakich okolicznościach to się stało :laugh2:śmieszny facet.

edytka - ja karmię i od razu wychodzę na dwór. Czasem od razu zasną a czasem któreś się kręci i pada za jakiś czas.ogólnie to śpią mi na spacerze. Czasem nawet nie trzeba ich wozić tylko stoją w miejscu. Może Twoje dziewczynki mają skok rozwojowy i tak marudzą

darunia - ja dopiero parę dni dałam namówić się mężowi na seks:zawstydzona/y: wcześniej nie miałam siły ani ochoty

moje na poczatku grzecznie spaly ale z biegiem czasu zaczynaja sie budzic. ja wychodze po karmieniu jakies pol godz, godz, zalezy jak sie zbiore. wiec butelka z prowiantem ich uspokajami usypia. dluzej niz 4h nie bylismy nigdy poza domem wiec nie wiem jakby sie zachowaly po nastepnej pobudce.
ja chyba ojres dostane, dzis idac z wozkiem szalu juz okmalu dostawalam jak mi zagladali do wozka. zawsze ignoruje ale dzis to dziala na mnie jak plachta na byka

dagos - przygotuj się że często tak będzie:-D Niby bliźniaków teraz dużo, ale jednak to cały czas atrakcja dla ludzi:cool: My ostatnio byliśmy na Marywilskiej. O matko! Normalnie jak byśmy byli ósmym cudem świata. Jakaś masakra. Każdy nas zaczepiał i zaglądał do dzieciaków. Tym bardziej że połowę wózka mamy różową a połowę niebieską. Och i ach. Chciałoby się krzyknąć żeby się przestali w końcu gapić, no ale nie wypada:baffled:

Nami tez sie zachwycaja, ze takie slodkie i w ogole. Smiaismy sie dzisiaj z mezem, ze mozemy pozyczyc na jedna noc, zobacza jakie to slodkie potworki , a szczegolnie wtedy gdy Niko nie spi pd 12 do 6 ranp :)

Madison :D a czemu? :p

Emilek jaki masz wózek, że gondole są różowe i niebieskie ? Pochwal no się :p

Cannot nie zdażało mi się by ginekolog mówił do mnie kotku. Chyba bym mu przyłożyła :p bo ja raczej konserwatywna jestem :D

reklama
Do góry