reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Cześć dziewczyny!Jakoś nie mogę się tu wdrożyć tak jak przed wylotem,mam nadzieję,że w końcu załapię:tak:
Justynia jak zdrówko u Was?To moje niedzielne robaki:-) WP_20140713_005.jpgWP_20140713_021.jpgWP_20140713_030.jpgWP_20140713_068.jpgżyczę miłego dzionka:-)

Załączniki

• WP_20140713_005.jpg
    WP_20140713_005.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 48
  • WP_20140713_021.jpg
    WP_20140713_021.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 49
  • WP_20140713_030.jpg
    WP_20140713_030.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 48
  • WP_20140713_068.jpg
    WP_20140713_068.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 46
reklama
odnośnie tych kotków za granicą to owszem w sklepach, czy pracodawca do pracownicy, choć ja nie wyobrażam sobie tego, aby mój szef powiedział do mnie coś "słodkiego", ale lekarz nie powinien tak się odnosić do pacjenta. Przyzwalaniem na to pokazujecie,że tak można, a tak być nie powinno. Za granicą mieszkałam wiele lat, wyjechałam w 98, więc mam co nieco doświadczenia. Obcy facet, tym bardziej który ma leczyć powinien mieć respekt do pacjentki, a tego typu słowa respektu nie okazują, no ale może ja jestem starej daty, mi się to nie podoba, jeśli Wam się podoba to Wasza sprawa

multimama
ale fajne dzieciaki :tak:a mała jaki łysolek przy bracie :laugh2:

u nas choróbska powoli odpuszczają bo i antybiotyki kończymy, Kaja zaczęła pełzać wiec jest postęp w dobrą stronę może jeszcze miesiąc i w końcu skończę rehabilitacje :tak:

Dziewczyny pewnie już te z tego forum mają wózek, i to żadna reklama bo ja juz swój sprzedałam, ale dla mam z późnego lata, jesiennych które będą potrzebować dużych gondoli na chłody polecam ABC , może i spacerówka jest kijowa ale gondole naprawdę duże :tak:

Dziwczyny noszę się z zamiarem zakupu parasolki
Możecie coś doradzić ... najlepiej podesłać linki np. z allegro bo nie wiem nawet na co mam zwracać uwagę.

Multimama ale masz sliczne te bąble :tak:

co do wózków ja mam kees twin K2 plus i jestem zadowolona, wózek był tani i nic sie z nim nie dzieje, teraz jedyny minus to waga, ale to raczej każdy bliźniaczy wózek bedzie cięzki z dwójką maluchów, mnie już nadgarstki bolą :baffled:

Justynia co do spacerówek to ja się rozgldałam ale ciężko znaleźć taka żeby rączke miała w całości, jakos nie usmiecha mi sie chodzic tak z szeroko rozłożonymi rękami lub nie prowadzić wózka jedna ręką :-p
tak jak widac na tym wózku WÓZEK SPACEROWY BLIŹNIACZY CHICCO ECHO TWIN 2014 (4387924359) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
WÓZEK BLIŹNIACZY EASY-GO DUO COMFORT+TORBA PARASOL (4392029025) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

My dzis zabieramy dziewczynki do domu :)
Gotowe sa od piatku, ale ja miałam jeszcze za duzo obaw.
Wczoraj miały 2kg i 2.1kg, czas kończyć te szpitalne wczasy ;)

Multimama - sliczne maluchy :) blondaski takie :) Ja w mojej głowie zawsze miałam miec blond coreczke, ale teraz myśle, ze moze geny męża zwycięża i bedą brunetki.

Musze zrobic mała errate do tematu basenów. Dzis synek miał wizyte u laryngolog, która nas kierowała i leczyła w szpitalu i pózniej, bo leczenie trwało kilka tygodni.
5-6 miesięcy od zapalenia niespodziewanie dostaliśmy zgodę na powrot na basen, az sie zdziwilam. Za 2 miesiące jednak znowu do kontroli, no i basen inny niz tamta wylegarnia syfu. Moze spróbujmy... Choć nie bez obaw.

Co do spacerów i spania to u nas syn zapadal w 2-3h sen do 1.5 roku. Teraz tez zasypia na spacerach, jesli sa w porze drzemki. Ale w pierwszych tygodniach zdarzało sie, ze nie chciał zasnąć i płakał, płakał w wozku kilka- kilkanaście minut az zasnal. Przez pierwsze miejsce było tak, ze jesli wozek nie jechał to mały nie spał wiec sie robiło te kilometry :)

Ale syn mojej przyjaciolki, rówieśnik za nic nie chciał siedziec spokojnie w gondoli, nie mówiąc o spaniu. Ryk, ryk i marudzenie. Wielokrotnie kończyło sie tym, ze pchała wozek jedna ręka, a na drugiej niosła malucha. Zrobiło sie lepiej jak sie przesiedli do spacerowki, co musiała zrobic dosc szybko, ok 4-5m.
Takze różnie to z dzieciakami bywa.

Ja też zastanawiałam się nad parasolką bo x lander zajmuje sporo miejsca w samochodzie ale boję się zmieniać bo wątpię czy znajdzie się parasolka tak łatwa w prowadzeniu jak mój x landerek.

Ostatnia edycja:
dziewczyny parasolke prowadzi sie koszmarnie ja teraz mam maclarena triumpfa powiem tak jezeli macie opcje np swojego starego wozka to sie narazie nie zamieniajcie ja mam juz bicepsy od pchania swoich

Madison to Twoje kruszyny niewiele mniejsze od moich. Tydzień temu przy wypisie ważyły 2.050 i 2.225 gram. Napisz proszę ile ml zjadają mleka, moje w porywach do 60.
Mam pytanie do dziewczyn po cc, szpital kazał mi sam usunąć sobie szwy,i oczywiście zabieram się do tego co dnia, a to już 11 doba. Powiedzcie proszę czy jak utne pod supelkiem to mam wyciągnąć nitkę łączącą dwa końce? Kurcze nikt nie powiedział jak to zrobić :-) a jak byłam u w gabinecie zabiegowym to pielegniarki mówiły, że usuwają tylko na zlecenie lekarza :-)

reklama
Santini pierwsze słyszę żeby samemu usuwać sobie szwy. U mnie pielęgniarka zrobiła to chyba tak jak mówisz ale nie dam głowy.

Do góry