reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Dziewczyny jakoś komórka przeniosła mnie do 15.07 gdzie była dyskusja o wózkach. My od lutego mamy baby joggera city mini double i jestem jak na razie megazadowolona. Ja mam wersję piankową (no cóż po wielgachnych gumowych kołach EasyWalkera szału nie ma, ale kręgosłup wysłał list dziękczynny), ale jest i wersja na kołach gumowych. Wózek składa się jak naleśnik i spokojni da się go złożyć jedną ręką, a poza tym budki sięgają do samego pałAka, no i tylko 11 kg.
My zmagamy się piąty tydzień z choróbskiem :-( Maciek zaliczył dwa antybiotyki i dalej crp mega wielkie i nawracająca gorączka prawie powyżej 39 (trzy dni bez i 4 z gorączką). Macie może pomysł jakie badania mu zrobić. Wymaz z gardła zaliczony, mocz też, morfologia i ob, aso. Jutro robimy jeszcze kał. W tym tygodniu byłam dopiero 4 razy u lekarza, a jeszcze jutro mamy kontrolę.

A my po pierwszej kontrolnej wizycie w szpitalu, juz po 3 dobrach kazali sie stawić.
Dziewczyny przytyly 200g i 150g przez te trzy dni i mamy teraz 2340 i 2200g.
W 2 tyg, od najniższej wagi, przybyło jednej 600 a drugiej 500g wiec super!

GOTADORA - dodaje do trzech posiłków bebilon HMF - 'dopalacz' do mleka mamy dla dzieci z niska masa urodzeniowa.

Tak kazała lekarka w szpitalu.
Po wynikach widac, ze działa :)

Jjka - moi właśnie koło 7 miesiąca zrobili się rannymi ptaszkami - 5.30 i jest zabawa. Do tej pory może z 10 razy pospali nam dłużej niż do 6. Generalnie marzy mi się leniuchowanie w łóżku do 10 ;-) Jak gadam z Sylhą czy Maggi, że ich maluchy śpią do 7-9 to mam głębokie poczucie niesprawiedliwości ;-)

Madison - super że wszystko dobrze i dziewczynki ładnie przybierają. Ja też dawałam HMF do mleka. Z tym że ja dawałam cztery saszetki na dobę.

lilonka a mocz był taki dokładny robiony?U mnie było podobnie w pl i okazało się,że jest dużo acetonu w moczu.Teraz kupiłam sobie paski do sprawdzania moczu w domu i jestem spokojniejsza.

lilonka - z tego co mi się kojarzy to chyba Maciek był jakiś czas temu w szpitalu. Może tam złapał jakąś bakterie. Sugerowałaś może pediatrze żeby dał skierowanie na bardziej szczegółowe badania? Może rtg płuc, usg brzuszka. Trzeba szukać bo gorączka to i niby od zębów mogłaby być ale jak crp jest wysokie to już nie przelewki.

lilonka
miałaś ogólny mocz czy posiew??
Może jakieś zakażenie układu moczowego i lepszy był by posiew jak CRP taki wysokie, jaką miałaś wartość CRP ? jak ja z Kają w szpitalu byłam miałam 130 i rosło :szok:

reklama
a_nka
To masz strasznie ciążko, do tego 2 dzieci w domu no i wiadomo w domu jest też co robić. Podziwiam za wytrwałość w dojazdach. 30.07 bede w Bizielu u neurologa jak byś była i miała ochotę pogadać ;-) daj znać.

Do góry