reklama
lilonka
Smerfikowa mama
Dziewczyny jakoś komórka przeniosła mnie do 15.07 gdzie była dyskusja o wózkach. My od lutego mamy baby joggera city mini double i jestem jak na razie megazadowolona. Ja mam wersję piankową (no cóż po wielgachnych gumowych kołach EasyWalkera szału nie ma, ale kręgosłup wysłał list dziękczynny), ale jest i wersja na kołach gumowych. Wózek składa się jak naleśnik i spokojni da się go złożyć jedną ręką, a poza tym budki sięgają do samego pałAka, no i tylko 11 kg.
My zmagamy się piąty tydzień z choróbskiem :-( Maciek zaliczył dwa antybiotyki i dalej crp mega wielkie i nawracająca gorączka prawie powyżej 39 (trzy dni bez i 4 z gorączką). Macie może pomysł jakie badania mu zrobić. Wymaz z gardła zaliczony, mocz też, morfologia i ob, aso. Jutro robimy jeszcze kał. W tym tygodniu byłam dopiero 4 razy u lekarza, a jeszcze jutro mamy kontrolę.
My zmagamy się piąty tydzień z choróbskiem :-( Maciek zaliczył dwa antybiotyki i dalej crp mega wielkie i nawracająca gorączka prawie powyżej 39 (trzy dni bez i 4 z gorączką). Macie może pomysł jakie badania mu zrobić. Wymaz z gardła zaliczony, mocz też, morfologia i ob, aso. Jutro robimy jeszcze kał. W tym tygodniu byłam dopiero 4 razy u lekarza, a jeszcze jutro mamy kontrolę.
A my po pierwszej kontrolnej wizycie w szpitalu, juz po 3 dobrach kazali sie stawić.
Dziewczyny przytyly 200g i 150g przez te trzy dni i mamy teraz 2340 i 2200g.
W 2 tyg, od najniższej wagi, przybyło jednej 600 a drugiej 500g wiec super!
GOTADORA - dodaje do trzech posiłków bebilon HMF - 'dopalacz' do mleka mamy dla dzieci z niska masa urodzeniowa.
Tak kazała lekarka w szpitalu.
Po wynikach widac, ze działa
Dziewczyny przytyly 200g i 150g przez te trzy dni i mamy teraz 2340 i 2200g.
W 2 tyg, od najniższej wagi, przybyło jednej 600 a drugiej 500g wiec super!
GOTADORA - dodaje do trzech posiłków bebilon HMF - 'dopalacz' do mleka mamy dla dzieci z niska masa urodzeniowa.
Tak kazała lekarka w szpitalu.
Po wynikach widac, ze działa
lilonka
Smerfikowa mama
Jjka - moi właśnie koło 7 miesiąca zrobili się rannymi ptaszkami - 5.30 i jest zabawa. Do tej pory może z 10 razy pospali nam dłużej niż do 6. Generalnie marzy mi się leniuchowanie w łóżku do 10 ;-) Jak gadam z Sylhą czy Maggi, że ich maluchy śpią do 7-9 to mam głębokie poczucie niesprawiedliwości ;-)
emilek86
Fanka BB :)
Madison - super że wszystko dobrze i dziewczynki ładnie przybierają. Ja też dawałam HMF do mleka. Z tym że ja dawałam cztery saszetki na dobę.
multimama2
Mama Kuby,Mai i Dawida
emilek86
lilonka - z tego co mi się kojarzy to chyba Maciek był jakiś czas temu w szpitalu. Może tam złapał jakąś bakterie. Sugerowałaś może pediatrze żeby dał skierowanie na bardziej szczegółowe badania? Może rtg płuc, usg brzuszka. Trzeba szukać bo gorączka to i niby od zębów mogłaby być ale jak crp jest wysokie to już nie przelewki.
Justynia882
reklama
Justynia882
a_nka
To masz strasznie ciążko, do tego 2 dzieci w domu no i wiadomo w domu jest też co robić. Podziwiam za wytrwałość w dojazdach. 30.07 bede w Bizielu u neurologa jak byś była i miała ochotę pogadać ;-) daj znać.
To masz strasznie ciążko, do tego 2 dzieci w domu no i wiadomo w domu jest też co robić. Podziwiam za wytrwałość w dojazdach. 30.07 bede w Bizielu u neurologa jak byś była i miała ochotę pogadać ;-) daj znać.