reklama
emilek86
Fanka BB :)
Anulfka - co pielęgniarka to inna opinia. Najważniejsze kierować się swoim instynktem, bo Ty jesteś matką. Uważasz że jest potrzeba przecierania i kremowania to tak rób. ;-)Ja uważam, że nie ma potrzeby więc tego nie robię. Moje mają delikatną skórę, ale odparzeń żadnych nie mają przez to.
Bardzo mi przykro z powodu siostry chłopaka. Tragedia..
jjka - po prostu ściągam jedną pieluchę i zakładam drugą ;-)
cannot - ile Antek zjada na porcję? Ja moim ustaliłam stałe godziny jedzenia i nie ma, że chcą wcześniej. Zajmuje ich czymś żeby dotrwać do pory karmienia jak zaczynają marudzić.
mama - dzięki za odnalezienie linka;-)
Bardzo mi przykro z powodu siostry chłopaka. Tragedia..
jjka - po prostu ściągam jedną pieluchę i zakładam drugą ;-)
cannot - ile Antek zjada na porcję? Ja moim ustaliłam stałe godziny jedzenia i nie ma, że chcą wcześniej. Zajmuje ich czymś żeby dotrwać do pory karmienia jak zaczynają marudzić.
mama - dzięki za odnalezienie linka;-)
Napierajka
Fanka BB :)
Jjka to masz wesoło w domu z teściową. Ja zamierzam wprowadzić zółtko za ok 2 tyg, jak maluchy będą miały ok 7 m-cy. U mnie nawet jedzą te zupki, choć od kilku dni nerw mnie chwyta bo Krzyś nauczył się pluć zupą i strasznie go to bawi.
Przepis na karkówkę w sosie słodko-kwasnym:
ok. 1 kg chudej karkówki - pokroić w plastry i obsmażyć na rumiano na oleju, sos:
- 1 szklanka ketchupu pikantnego
- 1 szklanka wody
- 3-4 ząbki czosnku- wycisnąć przez praskę
- 1 łyzeczka papryki słodkiej
- 1/4 łyżeczki vegety i soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka cukru i musztardy
- 1 łyżka octu
Sos wymieszać. Mięso układać w naczyniu i poprzekładać plastrami cebuli. Zalać sosem i pieć ok. 15, godz. w 180-200 st.
Jeszcze nie spotkałam kogoś komu by to nie smakowało :-).
Przepis na karkówkę w sosie słodko-kwasnym:
ok. 1 kg chudej karkówki - pokroić w plastry i obsmażyć na rumiano na oleju, sos:
- 1 szklanka ketchupu pikantnego
- 1 szklanka wody
- 3-4 ząbki czosnku- wycisnąć przez praskę
- 1 łyzeczka papryki słodkiej
- 1/4 łyżeczki vegety i soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka cukru i musztardy
- 1 łyżka octu
Sos wymieszać. Mięso układać w naczyniu i poprzekładać plastrami cebuli. Zalać sosem i pieć ok. 15, godz. w 180-200 st.
Jeszcze nie spotkałam kogoś komu by to nie smakowało :-).
emilek86
Fanka BB :)
Rozumiem że 1.5h piec a nie 15h? Grube te plastry? Ile tych plastrów wychodzi z 1kg karkówki?
Napierajka
Fanka BB :)
Oczywiście, ze 1,5 godz. sorki :-). ja kroję tak na oko na grubość1,5 cm, a to ile plastrów wyjdzie to zależy od tego jak karkówka jest ukrojona.
Anulfka - straszna historia, współczucia dla siostry.
Anulfka - straszna historia, współczucia dla siostry.
emilek86
Fanka BB :)
Chyba się skuszę na tą karkówkę. Nie jadłam takiej co prawda i nie wiem jak będzie smakować, ale nie wymaga wiele roboty a jednak coś innego jak schabowy czy kotlet z piersi kurczaka.
No mowie wam, plakac mi się chce, ze bez mojej wiedzy wprowadza im zoltko. może niech sobie do Mc Donalda podjada od razu, to na bank ich nie wyspie. Mam ochote jej cos powiedzieć do słuchu ale ja tak nie potrafie
Emilek- oj, moi jak byli glodni to nic ich nie było w stanie zabawić. Chocbym się za klauna przebrala i srała ogniem
Napierajka- moja mama robi taka karkowe i jest swietna -delikatna, krucha i aromatyczna.
Emilek- oj, moi jak byli glodni to nic ich nie było w stanie zabawić. Chocbym się za klauna przebrala i srała ogniem
Napierajka- moja mama robi taka karkowe i jest swietna -delikatna, krucha i aromatyczna.
Napierajka
Fanka BB :)
Jjka, ja bym jednak coś powiedziała teściowej. Nie może bez twojej wiedzy dawać nowości dzieciom, przecież ty konsultujesz to ze swoim pediatrą.
Przepis na tą karkówkę dostałam od koleżanki z pracy, jak zrobiłam po raz pierwszy to mąż życzył sobie potem co tydzień :-). Ważne żeby dużą cebulę pokroić na grube plastry (ok. 0,5 cm), to mięsko fajnie przechodzi zapachem. Sosu trzeba zrobić tyle żeby prawie przykrył mięso, można dolać trochę więcej wody bo odparowuje. i koniecznie piec pod przykryciem.
Emilek mam nadzieję, że będzie wszystkim smakować.
Przepis na tą karkówkę dostałam od koleżanki z pracy, jak zrobiłam po raz pierwszy to mąż życzył sobie potem co tydzień :-). Ważne żeby dużą cebulę pokroić na grube plastry (ok. 0,5 cm), to mięsko fajnie przechodzi zapachem. Sosu trzeba zrobić tyle żeby prawie przykrył mięso, można dolać trochę więcej wody bo odparowuje. i koniecznie piec pod przykryciem.
Emilek mam nadzieję, że będzie wszystkim smakować.
Anulfka współczuje Twojej siostrze.
Jjka ja rozumiem,że Ci ciężko zwrócić uwagę, jednak Ty się bardzo starasz odżywiać maluszki zdrowo i trzymasz się pewnych reguł, więc jakoś tak delikatnie powinnaś zwrócić uwagę teściowej. To ja zaczęłam używać pieluchomajtek, a dlatego że moi strasznie się wiercą przy przewijaniu, normalnie muszę bitwę stoczyć, a te pantsy mogę nawet na stojąco im nałożyć. Ja używam chusteczek, prawie nigdy kremu, czasem na początku używałam sudokrem w piance, kilka razy mieli zaczerwienienie między fałdkami, a tak to mają zero kłopotów ze skórą, więć niczym nie smaruje.
Cannot śliczny maluszek :-)
Mama super fotka :-)
a tak zakończyła się nam niedziela wczoraj, to chyba tak koło północy...
Jjka ja rozumiem,że Ci ciężko zwrócić uwagę, jednak Ty się bardzo starasz odżywiać maluszki zdrowo i trzymasz się pewnych reguł, więc jakoś tak delikatnie powinnaś zwrócić uwagę teściowej. To ja zaczęłam używać pieluchomajtek, a dlatego że moi strasznie się wiercą przy przewijaniu, normalnie muszę bitwę stoczyć, a te pantsy mogę nawet na stojąco im nałożyć. Ja używam chusteczek, prawie nigdy kremu, czasem na początku używałam sudokrem w piance, kilka razy mieli zaczerwienienie między fałdkami, a tak to mają zero kłopotów ze skórą, więć niczym nie smaruje.
Cannot śliczny maluszek :-)
Mama super fotka :-)
a tak zakończyła się nam niedziela wczoraj, to chyba tak koło północy...
Załączniki
reklama
M
mama290
Gość
Załączniki
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 2 tys
- Wyświetleń
- 170 tys
E
- Odpowiedzi
- 274
- Wyświetleń
- 37 tys
- Odpowiedzi
- 0
- Wyświetleń
- 4 tys
Podziel się: