reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
a ja mam pytanie o kupe... moj Arek zrobil dzisiaj 4 kupy w tym jedna rzadka, trzy poprzednie były mniejsze i raczej normalne, kolor zółty.
po czym poznac u maluszka biegunke? zwykle robi 1, 2 kupy dziennie. mysle ze moglo to wyniknac z tego ze rano dostal 5 lyzeczek jablko z marchewka a po poludniu 60 ml soku jabkowego...
czy sa jakies domowe sposoby na zatrzymanie biegunki u 4 miesiecznego malucha? oczywiscie zdaje sobie sprawe ze jesli sie bedzie to powtarzac to trzeba do lekarza. z gory dziekuje.

A u nas wczoraj bylo szczepienie ... I pediatra powiedziala, ze dziewczynki musza miec fizjoterapie, poniewaz glowki z tylu sa bardzo krzywe i mam dawac wiecej wit. D. Tak sie boje, naprawde sa krzywe.... :-(, a one tak krzycza jak im sie cos podklada ... To wszystko za malo i sa non stop na brzuszku, ale to jeszcze nie ta aktywnosc ... A czasu coraz mniej, prawde mowiac wystraszyla mnie ...

a ja mam pytanie o kupe... moj Arek zrobil dzisiaj 4 kupy w tym jedna rzadka, trzy poprzednie były mniejsze i raczej normalne, kolor zółty.
po czym poznac u maluszka biegunke? zwykle robi 1, 2 kupy dziennie. mysle ze moglo to wyniknac z tego ze rano dostal 5 lyzeczek jablko z marchewka a po poludniu 60 ml soku jabkowego...
czy sa jakies domowe sposoby na zatrzymanie biegunki u 4 miesiecznego malucha? oczywiscie zdaje sobie sprawe ze jesli sie bedzie to powtarzac to trzeba do lekarza. z gory dziekuje.

Manila to z pewnoscia od soku, ale naprawde az tyle wypija :szok:, moje od jakiegos czasu to pare lyczkow wody na dzien i koniec, teraz po szczepieniu maja goraczke i tez nie chca pic, a powinny ...

Manila to z pewnoscia od soku, ale naprawde az tyle wypija :szok:, moje od jakiegos czasu to pare lyczkow wody na dzien i koniec, teraz po szczepieniu maja goraczke i tez nie chca pic, a powinny ...

szczegolnie Arek lubi pic, czy to sok czy herbatka, Alicja jest mniej chętna ale soczkiem nie pogardzi, zwykle na wieczor pomiedzy karmienami dajemy im po 100 ml herbatki uspokajajacej ( rumianek , lipa, mieta ) i wypijaja,
w nocy kupy nie bylo, ale Arkowi cos przed chwila "jezdzilo" po jelitkach i nie wiem czy czegos ne stwrzyl, alez sie boje milego dnia!

A u nas wczoraj bylo szczepienie ... I pediatra powiedziala, ze dziewczynki musza miec fizjoterapie, poniewaz glowki z tylu sa bardzo krzywe i mam dawac wiecej wit. D. Tak sie boje, naprawde sa krzywe.... :-(, a one tak krzycza jak im sie cos podklada ... To wszystko za malo i sa non stop na brzuszku, ale to jeszcze nie ta aktywnosc ... A czasu coraz mniej, prawde mowiac wystraszyla mnie ...
Wiesz,ja chyba bede miala ten problem z Tosia, ona glownie na jedna strone ma glowke, lekarz raczej wykluczyl krecz ale od tego wczoraj zauwazylam ze tez te glowka wyglada troszke inaczej a w zasadzie to czuc pod reka jak sie dotyka....zaczynam sie martwic:-(

ale slyszalam gdzies ze glowa dziecka ksztaltuje sie do 2 roku zycia

Arek tez ma krzywa głowke,od dluzszego czasu ale ani pediatra ani neonatolog nic nie mowil na ten temat, Ark lubi lewa strone a Alicja prawą (choc teraz juz jest znacznie lepiej i duzo trzyma glowke na lewą),
u Alicji neonatolog zauwazyl ej sklonnosc do prawej strony i kazal klasc na brzuszku, ona prawie wogole nie chciala podnosic dlowki tylko kladla na prawo i tak sobie lezala, moze jeden dwa dni obracania na druga strone i zaczela duzo podnosic,
neonatolog kazal klasc na brzuszku ok 7 h na dobe:szok: co u nas jest nie mozliwe bo po prostu tego tak za bardzo nie lubia, chwile poleza i jest lament:-) no zobaczymy, wizyte mamy 12.01 i wtedy sie okaze co na to lekarz

ello dziewczyny WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO W N OWYM 2012 ROKU....PRZESPANYCH NOCY....MAŁO KOLEK....PRAWIDŁOWYCH KUP....ZDRÓWKA DLA MALUTKICH I PROSTYCH GŁÓWEK

a my dzisiaj pierwszy raz jabłuszko daliśmy....ahhh jak smakowało....:)

Wiesz,ja chyba bede miala ten problem z Tosia, ona glownie na jedna strone ma glowke, lekarz raczej wykluczyl krecz ale od tego wczoraj zauwazylam ze tez te glowka wyglada troszke inaczej a w zasadzie to czuc pod reka jak sie dotyka....zaczynam sie martwic:-(

ale slyszalam gdzies ze glowa dziecka ksztaltuje sie do 2 roku zycia

Moja Milena byla strasznym krzywulcem ;-);-) glowke miala plaska z jednej strony i do tego kręcz. Chodzilismy do neurologa ale nie kazala chodzic na rehabilitacje a i jeszcze nie trzymala glowy prosto tylko przechylona na jedna strone miala caly czas. Bylismy ostatnio jakos w sierpniu i zglaszalam ze nadal jest "krzywa" ale neurolog stwierdzila ze w tym wieku nie da sie nic zrobic i w sumie dzis sie jej przygladnelam i sie wyprostowała, nie ma sladu po krzywulcu.

reklama
Dziewczynki,

czy któraś z Was w czasie ciąży miała problem z płytkowościa ??? A dokladnie drastyczny spadek PLT ??? Moje spadają z dnia na dzień jak oszalałe. Powód nie znany. W poniedziałek mam mieć powtórkę badań i mają zadecydowac odnośnie porodu. Zastanawiam się na co mam się nastawiać , prócz ewentualnego przetaczania krwi. Tu radzą mi poród SN, w Polsce 2 lekarzy stwierdziło, że cc. Które zło mniejsze ????

P.S sorrki za zmiane tematu

Do góry