reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

volka - moje są na modyfikowanym więc niejako powinny być bardziej syte i trochę przesypiać ale gdzie tam... młoda teraz wciągnęła nan 1 w ilości 110ml ! i to jeszcze więcej jej tego mleka wsypaliśmy na taką ilość wody ... a teraz nie chce i tak spać a smoka malo nie połknie

reklama
ja rowniez slyszalam ze nie wolno dzieciom wsypywac wiekszej ilosci mleka w stosunku do wody. wowczas to mleko jest gestrze, ma wicej wartosci i dziecko moze miec problem z brzuszkiem/ trawieniem

Hej kochane melduje sie na rozpakowanych,co prawda dopiero po trzech tygodniach,ale jakos ciezko było mi wrócic do siebie najpierw mały baby blues i ogólnie jakos na nic nie mam czasu jakas niezaradna chyba jestem :dry:.
W wolnej chwil poczytam co tam naskrobałyscie, poki co mam ten sam problem co Tossa..dziewczyny wypijają po 100-120ml i max.2,5 godziny wytrzymują,w bólach i mękach (zazwyczaj moich hihi).I mam problem z pupkami,małe walą straszne kupy i całe pupki odparzone..nic nie pomaga,ani sudokrem,linomag,mąka ziemniaczana ręce sie załamują :no:.

mi co prawda w szpitalu kazali kupic termentiol na odparzenia, ale jak moj P. pojechal dokupic to w aptece pani powiedziala ze nie wolno! takich maluszkow smarowac termentiolem i faktycznie tak pisze w ulotce. ja na odparzona pupke proponuje masc robiona na zamowienie w aptece- jest rewelacyjna mi pomogla i caly czas jej uzywamy, tylko jest na recepte.

dzięki dziewczyny za info - po prostu czasami nie wiadomo co robić - podałam jej raz tak zagęszczone - teraz już dostała tak jak należy

manila - też słyszałam że niby tormentiolem nie można ale jak się stosuje to raz na ruski rok to nie powinno nic się zadziać, mało tego to ja byłam właśnie zaskoczona jak w szpitalu moje bobasy leżały na neonantologii i położne dzieciom dupki tormentiolem od czasu do czasu smarowały

Hej kochane melduje sie na rozpakowanych,co prawda dopiero po trzech tygodniach,ale jakos ciezko było mi wrócic do siebie najpierw mały baby blues i ogólnie jakos na nic nie mam czasu jakas niezaradna chyba jestem :dry:.
W wolnej chwil poczytam co tam naskrobałyscie, poki co mam ten sam problem co Tossa..dziewczyny wypijają po 100-120ml i max.2,5 godziny wytrzymują,w bólach i mękach (zazwyczaj moich hihi).I mam problem z pupkami,małe walą straszne kupy i całe pupki odparzone..nic nie pomaga,ani sudokrem,linomag,mąka ziemniaczana ręce sie załamują :no:.

Ewa mogę ci polecić krem klorane bebe eryteal, jest bez recepty tylko nie wiem czy u was go kupisz. Rewelacja, moja chrześnica miała tak odparzoną pupę i cały przód ze dosłownie żywy ogień właśnie od ostrej kupy. Bratowa kupiła ten krem i super zeszło, wcześniej nic nie pomagało. Mała była malutka tak jak twoje myszki.

Dzwonili do mnie z Instytutu Matki i Dziecka mamy powtórzyć badania przesiewowe chłopakom...
chyba już mnie zaczyna stres zjadać....:-( dziś o 17.00 odbieramy powtórzoną morfologię..

Dzwonili do mnie z Instytutu Matki i Dziecka mamy powtórzyć badania przesiewowe chłopakom...
chyba już mnie zaczyna stres zjadać....:-( dziś o 17.00 odbieramy powtórzoną morfologię..
Kochanie nie zamartwiaj sie na zapas:-(trzymamy kciuki i daj znac co z ta morfologia, my podajemy dzieciaczkom caly czas zelazo:baffled:

reklama
Do góry