volka - moje są na modyfikowanym więc niejako powinny być bardziej syte i trochę przesypiać ale gdzie tam... młoda teraz wciągnęła nan 1 w ilości 110ml ! i to jeszcze więcej jej tego mleka wsypaliśmy na taką ilość wody ... a teraz nie chce i tak spać a smoka malo nie połknie
reklama
madzia842
Fanka BB :)
nie chciałabym się mądrzyć ale nie wolno wsypywać więcej proszku niż zalecają na opakowaniu bo można dzieciom nerki zniszczyć.
manila29
ja rowniez slyszalam ze nie wolno dzieciom wsypywac wiekszej ilosci mleka w stosunku do wody. wowczas to mleko jest gestrze, ma wicej wartosci i dziecko moze miec problem z brzuszkiem/ trawieniem
manila29
Hej kochane melduje sie na rozpakowanych,co prawda dopiero po trzech tygodniach,ale jakos ciezko było mi wrócic do siebie najpierw mały baby blues i ogólnie jakos na nic nie mam czasu jakas niezaradna chyba jestem .
W wolnej chwil poczytam co tam naskrobałyscie, poki co mam ten sam problem co Tossa..dziewczyny wypijają po 100-120ml i max.2,5 godziny wytrzymują,w bólach i mękach (zazwyczaj moich hihi).I mam problem z pupkami,małe walą straszne kupy i całe pupki odparzone..nic nie pomaga,ani sudokrem,linomag,mąka ziemniaczana ręce sie załamują .
mi co prawda w szpitalu kazali kupic termentiol na odparzenia, ale jak moj P. pojechal dokupic to w aptece pani powiedziala ze nie wolno! takich maluszkow smarowac termentiolem i faktycznie tak pisze w ulotce. ja na odparzona pupke proponuje masc robiona na zamowienie w aptece- jest rewelacyjna mi pomogla i caly czas jej uzywamy, tylko jest na recepte.
dzięki dziewczyny za info - po prostu czasami nie wiadomo co robić - podałam jej raz tak zagęszczone - teraz już dostała tak jak należy
manila - też słyszałam że niby tormentiolem nie można ale jak się stosuje to raz na ruski rok to nie powinno nic się zadziać, mało tego to ja byłam właśnie zaskoczona jak w szpitalu moje bobasy leżały na neonantologii i położne dzieciom dupki tormentiolem od czasu do czasu smarowały
manila - też słyszałam że niby tormentiolem nie można ale jak się stosuje to raz na ruski rok to nie powinno nic się zadziać, mało tego to ja byłam właśnie zaskoczona jak w szpitalu moje bobasy leżały na neonantologii i położne dzieciom dupki tormentiolem od czasu do czasu smarowały
madzia842
Hej kochane melduje sie na rozpakowanych,co prawda dopiero po trzech tygodniach,ale jakos ciezko było mi wrócic do siebie najpierw mały baby blues i ogólnie jakos na nic nie mam czasu jakas niezaradna chyba jestem .
W wolnej chwil poczytam co tam naskrobałyscie, poki co mam ten sam problem co Tossa..dziewczyny wypijają po 100-120ml i max.2,5 godziny wytrzymują,w bólach i mękach (zazwyczaj moich hihi).I mam problem z pupkami,małe walą straszne kupy i całe pupki odparzone..nic nie pomaga,ani sudokrem,linomag,mąka ziemniaczana ręce sie załamują .
Ewa mogę ci polecić krem klorane bebe eryteal, jest bez recepty tylko nie wiem czy u was go kupisz. Rewelacja, moja chrześnica miała tak odparzoną pupę i cały przód ze dosłownie żywy ogień właśnie od ostrej kupy. Bratowa kupiła ten krem i super zeszło, wcześniej nic nie pomagało. Mała była malutka tak jak twoje myszki.
Kochanie nie zamartwiaj sie na zapas:-(trzymamy kciuki i daj znac co z ta morfologia, my podajemy dzieciaczkom caly czas zelazoDzwonili do mnie z Instytutu Matki i Dziecka mamy powtórzyć badania przesiewowe chłopakom...
chyba już mnie zaczyna stres zjadać....:-( dziś o 17.00 odbieramy powtórzoną morfologię..
Karola79 mój Jasiek tyle ważył tj 5850 a teraz prawie 8kg:-)ale jest duży bo 68cm a Baśka 69 i niestety tylko 6,5kg
Karolka, moj Stas tez jest wielki, a Tosina okruszek:-)
reklama