reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

czy miala ktoras problem z buźka swojego maluszka? mojemu Arkowi wyskakuje na policzach, uszkach, czasami na brwiach zaczerwienienie, skora w tym miejscu rozbi sie chropowata, wysuczona cos podobnego do liszaja, pomaga masc robiona w aptece ale wystarczy ze nie posmaruje mu buzki 2 dni i od nowa.
macie jakies sprawdzone sposoby na taki problem?

reklama
Tossa a ile waża Twoje maluszki. my karmilismy bebilon nenatal premium do wagi ok 3300, troche za dlugo ale nikt nie powiedzial kiedy zmienic mleko. a mleka dawalismy tyle ile chcialy, mysle ze jesli im nie wystarcza 70-80 ml to rob im wiecej, kazde dziecko ma inne potrzeby a te 70-80 ml to tylko szacunkowe ilosci pokarmu

właśnie w piątek idziemy z nimi do pediatry żeby je zważyć - na początku maluchy nawet lepiej spały po tym mleku a teraz...czasami nawet ledwo 3 godziny wytrzymują od karmienia do karmienia ... czasami nawet zjedzą 110-120 ml !!!
nam lekarz neonantolog powiedział że na bebilonie nenatal musimy wytrwać co najmniej do wagi 3000g a potem można mleko spokojnie zmienić

czy miala ktoras problem z buźka swojego maluszka? mojemu Arkowi wyskakuje na policzach, uszkach, czasami na brwiach zaczerwienienie, skora w tym miejscu rozbi sie chropowata, wysuczona cos podobnego do liszaja, pomaga masc robiona w aptece ale wystarczy ze nie posmaruje mu buzki 2 dni i od nowa.
macie jakies sprawdzone sposoby na taki problem?

To moze byc alergia na cos. Moj jeden synek ma skaze bialkowa i wlasnie na skorze takie suche liszaje, ale ostatno zmienilismy emulsjie do smarowania na Emolium i ona u nas super dziala-nawilza skorke rewelacyjnie.

To moze byc alergia na cos. Moj jeden synek ma skaze bialkowa i wlasnie na skorze takie suche liszaje, ale ostatno zmienilismy emulsjie do smarowania na Emolium i ona u nas super dziala-nawilza skorke rewelacyjnie.

obys nie miala racji z ta alergia... my od samego poczatku jestesmy na bebilonie a te problemy ze skora nie ma od urodzenia, probowalam stosowac oilatum-krem- to tez emolient ale poki co nie za bardzo dziala, no nic w styczniu mamy neonatologa to zrobie tak zeby p. doktor to widziala

hejka dziewczyny....jak tam po świętach?? ja najedzona jak bąk...i mam postanowienie na nowy rok....od 1 stycznia dieta!!dieta!! dieta!! mam nadzieję że dam rade....

mam pytanie do mam które już podają dzieciaką deserki....od którego miesiąca podawałyście jabłuszko...??? bo moim brakuje do skończenia 4 miesiąca dwóch tygodni i zastanawiam się czy mogę już dać....zależy mi na tym bo kurde ciągle mają problemy z kupką i mam nadzieję że jabłuszko je rozwiąże....

ja już zaczęłam dawać w tym wieku ale zaczęłam od marchewki bo czytałam, że jak się zaczyna od warzyw a nie słodkich owoców to dzieci jedzą później wszystko. Wydaje mi się Aniu że możesz zacząć dawać, twoje dzieci się duże urodziły i bez oznak wcześniactwa o ile pamiętam więc raczej nie ma przeciwskazań

rabbit moi chłopcy dostawali jabłuszko i marchewke jak mieli 3,5 miesiaca i pluli tym strasznie wiec dalismy im zupke jarzynową i wcinali:-)My wczoraj chcielismy im dac mleko zż kaszka manna,bo czas na gluten i porazka..Kilka razy dostali rosołek z kaszka i pycha było,a mleka z butli z kaszka nie chca,mało było tej kaszy,butla z duza dziurka a i tak sie wkurzali bo ciężko leciało:wściekła/y:Musiałam zrobic zwykłe wrrr ale byłam zła. Przepraszam ze tak pisze nieskładnie i bez polskich znaków-mam Kube na kolanach a on juz nie chce siedziec,na nogach sie podnosi i tańczy.Ciężko skubańca utrzymac

My skończyliśmy juz 4 m-ce ale marchewka będzie z Nowym Rokiem:) - 1 stycznia!!! ciekawe jak moje maluchy zareagują???

Staram się nie myśleć bo z niecierpliwości dałabym wcześniej a ja jaj... nowy etap żywieniowy wow!!!!!

reklama
Do góry