reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Multimama
Trzymam kciuki, mi dzis Nela zrobila kupe w majty po kolana, maluchy sie darly, a ja sama usiadlam dopilam kawe- dwa glebokie oddechy i wszyscy przezyli ;-) ja czasem jestem glucha na marudzenie jest to lepsze dla mojego zdrowia psychicznego.

reklama
Jak mi Natan ulewal jak byl maly bekalam go w trakcie jedzenia nawet pare razy, przestalam kolo 3mc. A ulewa do dzis ;-) ja sie smieje ze oddaje nadmiar co ske w brzuchu nie miesci.

U nas tez w modzie noszenie na raczkach ale tylko Adas sie domaga. Rozpuscilam go jak go refluks meczyl i teraz mam za swoje. Ja to w ogole czuje sie tak jakbym jedno dziecko miala, bo Marek jest tak bezproblemowy, samodzielny, ze czasami to pol dnia to tyle co go przewine (smieje sie), nakarmie (gada do butelki i pozniej sie smieje), odloze do lozeczka (bawi sie raczkami i zabawkami i sie smieje) i sam usypia (tylko najpierw do porozsmieszam i wtedy idzei spac jak sie tak wyrechocze). A Adas- ło matko- od rana miałczenie takie kwilenie, wymuszanie zeby go na rece brac bo jak nie to ryk i to oczy zamyka ale lezka mu nawet nei poleci i tylko tak czasami otwiera, zeby zobaczyc czy ja jestem. Jak jestem i jeszcze na rece nie wzielam to znowu oczy zamyka i glosniej piłuje paszcze i tak wkolko. Ale ja jetem twarda i biore na rece tylko w ostatecznosci. Jak usypia to na rekach jak tylko sie uspokoi to laduje w lozku jak zaczyna plakac to go biore i tak po 30x juz 6 dzien tak go trenujemy ale narazie bez wiekszych efektow. Nie dam mu za wygraną, no f... .way!

Kpe- raz jedza 30 raz 60 to normalne. Jak po jedzeniu nie wkladaja piastek do buzi, nie placza, nie ssa jakos tak łapczywie, odwracają glowe od smoka/cycka to znazy ze sie najadly. Probuj odbijac kilka razy podczas karmienia- najszybszy sposob polozyc ich sobie na rekach ale brzuchem do dolu, tak ze brzuch spoczywa na dloniach. I nie karm na sile, wiecej bo wlasnie przejedzenie moze powodowac ulewanie a w konsekwencji nawet refluks.

Witam nowe mamusie!
Moje łobuzy ulewają do tej pory, w różnych porach mimo że zagęszczam każdy pokarm. Czasami nic, a czasami uleja porządnie nawet 2 godz po jedzeniu, zwłaszcza jak się bawią i fikają nogami. U nas rozszerzanie diety idzie marnie, marchewkę jakoś trochę wcisnęłam, brokułami pluli, a w ogóle to nie potrafią jeść z łyżeczki, wypychają wszystko językiem nie wiedzą, że to trzeba połknąć. Na razie to zabawa.
dziś zrobili mi niespodziankę i spali 7 godzin, ale nie dałam im spać przed kolacją. Ja po szpitalach też miałam problem "rączkowy", ale odzwyczaiłam towarzystwo od tego noszenia. Biorę na ręce tylko jak wyją w nieboglosy i do usypiania w ciągu dnia. wieczorem sami zasypiaja w łóżeczku. Mój kręgosłup odmawia posłuszeństwa, a kluski ważą już chyba z 7 kg, w środę idę na szczepienie to zważymy dokładnie. A co do łóżeczka to muszę już dostawić drugie bo w jednym już się nie mieszczą, kopią się nawzajem.
Za 2 tyg planujemy chrzciny, a po nich przemeblowanie. My wyprowadzimy się z pokoju dzieci. Zobaczymy jak to będzie.

Malmer- tak to wszystko przez bakterie która pomalu atakowala pluca, nerki , uklad pokarmowy i jelitka. Gdyby po wykryciu bakterii podjęli się leczenia to Franio by zyl.
Robili mu posiewy z krwi, moczu i kalu.
Cala sprawa zostala zgloszona do prokuratury w lodzi, NFZ w lodzi i napisalam do uwagi. Niech walczą z tym szpitalem z tymi zwierzęcymi odruchami lekarzy.

A jeszcze mam pytanie do mam odciagajacych mleko laktatorem. Czy u Was tez pojawil się problem z mlekiem? Ja odciagalam na poczatku przez okolo 3 tyg dla dwójki chlopcow po 130-150ml na raz z dwóch piersi, później trochę zaniedbalam ten proces przez śmierć Frania, mniej jadlam i rzadziej odciagalam mleko. Wrocilam po tyg do normy godzin odciagania, jem więcej ale mleka mniej. Tak po 5h mam z 80ml z dwóch piersi, czasem po 100 a czasem po 60ml. Co robić? Boje się ze teraz to nawet dla jednego nie wystarczy.

Cannot naprawdę bardzo mi przykro.Nie pisałam wcześniej bo po prostu nie wiedziałam co napisać i dalej brakuje mi słów.Masz racje walcz o sprawiedliwość dla Frania.To Mu się należy.Bądź dzielna.

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Cannot sciagaj czesciej pij duzo wody herbatki chcialam napisac pozytywne ehhh glupia ja :crazy: dobrze by bylo gdubys podtzrymala laktacje szybciej by ci maly wracal do zdrowia
[*] dla aniolka

Cześć dziewczyny,
chciałabym sie z Wami przywitać i dołączyć do Waszego wątku. Do tej pory udzielałam się na wątku "Ciąża bliźniacza" ale czas się przenieść, bo 17.04. w 36tc przez cc przyszły na świat moje córeczki Hana 2050g, 45cm i Nadia 2075g, 45cm. Obie dostały po 10 pkt.
podczytuje Was już od jakiegoś czasu i dzięki Wam sporo się dowiaduję o pierwszych dniach życia takich maluszków.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.
Pozdrawiam Was.

reklama
Cannot ja odciagam. Radzilabym ci jesli to mozliwe czasowo u ciebie wrocic do systemu odciagania co 3 godziny 7minut, 5minu, 3minuty na przemiennie kazda piers bez wzgl na to czy mleko leci czy nie. Powinno pobudzic od nowa. Mysl o dzieciaczku mi to przynajmniej pomaga. Bardzo, bardzo mi przykro ze stracilas maluszka :(To potworne, bede mocno trzymac kciuki abys wygrala z sukinsynami. U mnie tez doszlo do zaniedbania, nie podano mi sterydu mimo ze lezalam 2 tyg na patologii ciazy. Na ten moment napisalam do ordynatora szpitala o wyjasnienia odpisal ze nie bylo wskazan. Przy stanie po konizacjim wew rozwarciu, pessarze , skroconej szyjce i blizniakach. Takze zostawiac tego tak nie chce bo mojE dzieci same sie nie obronia a swoje wcierpiec musza, byloby iim znacznie latwiej gdyby steryd podali.
Jesli masz czas moglabys mi napisac jakie byly u was poczatki pod wzgl oddychania dokladnie. I co jesz ?bo ja to nie wiele moge bo maluchy maja bole brzuszkow.

Do góry