reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Napierajka, KArmelova, ale super dzieciaki.
Ja to moim nie mogę zdjęcia razem zrobić, bo a to jeden się drze albo się walą po glowach
Karmelova, a twoje to jakies takie duzą są. Moi 2 tyg temu wazyli 4600 i 4800 ale oni wyglądają dużo drobniej niż twoi- o cos takiego jak Napierajki.

No ja w szpitalu to myslalam, ze wezme dzieciaki i ucieknę przez okno. Każdy się tylko przypierdzielal ale zero pomocy. Ja po znieczuleniu ogolbym nie mogłam oddychać a oni mi dwojke zostawili i radz sobie kobito. Moglabym tam na ryj pasc z dzieciakiem na rekach to by mnie nikt nie podniosl tylko jeszcze przydeptał!

reklama
Multimama, Mama to ciekawe, że jeszcze teraz chodzą na palcach, a wszystko ok...mojej koleżanki córka miała przykurcz ściegien ahillesa, ale ćwiczenia pomogły, mam nadzieje, ze u dzieci przejdzie z czasem :tak:

Bojka 100 lat dla dzieciaczków!!!!!! żeby zdrowo rosły i dały mamusi dużo radości :tak::tak::tak: buziaki!!!
tak tak daj zdjęcie dzieci po porodzie i teraz :-):-):-)

Jjka, Napierajka duże dzieci, moje podobnie ważyły na 8,5 tyg a te z wydawało mi się że to kruszynki.

Bibiana właśnie u nas było podejrzenie podkurczu ale to nie było to Jjk miała znieczulenie ogólne oj współczucie km e tez chcieli tak znieczulic za pierwszym razem ale sięuparlam i w kkońcu tego nie zrobili ale to byłodawno temu w zzupełnie innych czasach i jak teraz patrzę i czytam o porodach to się zastanawiał czemu w polskiej służbie zdrowia czas nie idzie do przodu tylko stoi w miejscu np nie rozumiem czemu nadal używa się szwów nierozpuszczalnych zewnętrznych i męczy się zakładaniem cewnika przed znieczulenie i cala masa niepotrzebnych procedur juz nie wspólne co się dzieje później np zakaz dotykania dziecka ograniczony dostęp do kangurowania ehhh ostatnio czytalam książkę pt położna bardzo fajna

Cześć dziewczyny!piszę z Tel więc z góry przepraszam za niedociągnięcia.Co do chodzików to kupowałam jakie były a że trafiły się dla chłopca i dla dziewczynki to takie sa:)oba kupiłam za grosze więc nie wybrzydzałam.ja tak bardzo czekałam na dziewczynkę,że nawet nadmiar różu mi nie przeszkadza.mama ja też przecieram oczy ze zdziwienia jak widzę co się dzieje w polskich szpitalach i Bogu dziękuje za Irlandię:)a ja się dzisiaj rano budzę,patrzę a tu Maja stoi w łóżeczku!kurcze szybko im to wszystko idzie,jak na moje siły to za szybko:)u nas dzisiaj wyjątkowo ładna pogoda więc poczekam na męża i idziemy na spacer pokazać maluchom morze bo jeszcze nie widziały:)życzę wszystkim miłego dnia:)Bojka a Twoim maluchom jeszcze raz wszystkiego najlepszego :)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Czesc dziewczyny. Niektore z Was pewnie pamietaja mnie z watku o ciazy blizniaczej. Chcialam sie przywitac na tym watku. W ubiegly czwartek zostalam mama Ani i Adasia.
Na razie mam oczywiscie malo czasu na wszystko musze dojsc do wprawy w obsludze blizniakow. I jeszcze zwalczyc dola ktorego zalapalam i ktory powoduje ze czesto placze bez powodu. Ale mam nadzirje ze szybko zaczne wracac na prosta.
Pozdrawiam
Milla

Milla :-) gratulacje!! i czekamy na fotki! na pewno szybko wyjdziesz z doła, te pierwsze miesiące nie będą łatwe, ale dasz radę z pewnością :tak:

Multimama ja mam coś podobnego, ale zabawkę, na dole ma taki plastik na nóżki, z bright stars. Na zabawce jest napisane,że od 4 miesiąca :szok: chyba kogoś coś opętało, aby tak na tym zaznaczyć, dziecko może się nieźle poobijać o te zabawki co wiszą wokół, nie mówiąc o tym,że nie potrafi jeszcze porządnie siedzić, czy trzymać główki. Tak samo jest napisane na takim jumper, co się do futryny montuje.

Milla - gratuluję :))))))
Wszystko opanujesz do perfekcji już niedługo :) jestem tego pewna. Kwestia organizacji tylko ;)
A co do płaczu....też to przerabiałam - hormony, hormony i jeszcze raz hormony - plus zmęczenie. Dobrze będzie :-):-):-)

Dziewczyny - podpowiedzcie mi proszę co dajecie jeść Waszym Maluchom w podobnym wieku - bo mam wrazenie ze za mało urozmaicam moim chłopakom dietę....
Ich dzienny jadłospis wygląda mniej więcej tak:
1. ok 8 - 9 mleko z kaszka owocowa 130ml
2. ok 11-12 zupka z żółtkiem i kaszka manna (różne rodzaje mięska już daję, rybę, różne warzywa, ryż, kasza jaglana, ziemniaki - mam nagotowane i pomrożone różne zupki i codziennie coś innego wyjmuję z zamrazarki)
3. ok 14-15 mleko z kleikiem ryżowym/kaszką kukurydzianą
4. ok 17-18 deserek/kisielek - owoce, chrupki kukurydziane
5. ok 19-20 kolacja - mleko 170ml z kleikiem ryżowym

Chłopcy nauczyli się raczkować i wszędzie ich pełno. Próbują powoli sie podnosić przy meblach...głowy już poobijane mają i siniak na siniaku....ehhh...
Jakimi zabawkami Wasze dzieci bawią się najchętniej? Nie mamy żadnych chodzików i nic podobnego. Zastanawiamy się nad jakimiś interaktywnymi zabawkami ale nie mam pojęcia co by wybrać....może coś podpowiecie?????

rózyczka moi jedza podobnie jak twoi 7 kasza 10 kaszka manna lub inna plus jakies owoce 13 obiad 16 deser ewentualnie mleko jak nie mam czasu 19 kapiel I mleko z kasza pozniej juz tylko mleko jak się budza dodatkowo pija jakies 100ml na glowe w ciagu dnia co do zabawek to mamy:garnuszki z fisher price aparat ,pilot tez fishera taki mikrofon z vteha mnóstwo Lamaze zabawek tez lubia bo szeleszcza takie małe szmatki z metkami gryzaki rózne kierownice do wozka takie kule do turlania vteh misie alfi tez vteh teraz wystawiłam im pchacze jedn mam vteh ze zdejmowana takim panelem a drugi chicco co sie wzuca kulki do niego duzo tez mam takich kostek miękich co maja gryzak I lusteerko np bawia sie namietnnie starym telefonem stacjonarnym I chcą się posikac na widok pilota do tel I telefonów heheheheh

reklama
JA znieczulenie ogolne miałam tylko dlatego, ze nie zadzialalo na mnie to podpajenycznowkowe, 2x mnie nakłuwali a i tak wszystko czułam dlatego padla decyzja o zo. W szpitalu w którym rodziłam było i kangurowanie i dotykanie dzieci tak wiec nie jest az tak strasznie jak ktoś tu pisal. Tyle, ze pomocy zero przy dzieciakach. Jest ten durny system rooming czyli dostajesz dzieci i nikgogo nie interesuje czy masz sile się nimi zajac czy nie.

Do góry