reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Elala w marcu mam wizyte u neantologa I obgadam z nim kwestie głów :-) mam pare zdjec więc mam porównanie różnica minimalna daje zwiekszona dawkę d3 nie spia na poduszkach bo poprstu nie chca a ja juz nie mam siły ciągle ich wybudzać w nocy cały dzie praktycznie są na brzuchu zeby to my mamy ale w dziąśle:-) czuć pod palcmi ale nic nie widać tzn są jakieś białe kropki ale coś ma się na rzeczy bo przesikują mi pieluchy I robią po 5 kup dziennie drugi dzień z rzedu bylismy na spacerze wow dzis dla odminy padało pół dnia a nie cały:-) I trenujemy picie samodzielne z butelek Max cierpliwszy to wypije Olek dwa łyki I butelka fruu za łóżko a I kapiemy sie już w dorosłej wannie:-)

reklama
Dziewczyny, dzięki za wszystkie rady. Bez was to już bym zwariowala.
Justynia- smoczek się nie sprawdzil, on jak wpadnie w szal nic nie chce wziąć do buzi.
Elala- smoczki o roznych przepływach? Tzn ze najpierw np. miał smoczka w butelce +1, za chwile zmienialas smoka na +3 i tak dalej, dobrze rozumiem? Czy coś innego masz na myśli?

Elala ja widzę poprawę w kształcie główki synka :-)

co do pomidorów to faktycznie, te które samemu się przeciera to są jakieś mniej gęste i czerwone, ale za to smak zupełnie inny. Ja miaam od mamy, mamy działkę i mama co roku w szklarni ma pomidory, bez porównania do tych sklepowych

Elala to fajnie,że śliwki pomogły:)a co do główki to u mnie już prawie nic nie widać,nie wiem czy to zasługa wit d czy dlatego,że Dawid cały czas kręci głową i plackiem już nie śpi tylko na bokach:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Elala gratulacje zębolka!!! no i kupki :)
co do główki ja nie widzę poprawy :confused2: no ale chyba nic z tym nie zrobię, bo już kilka miesięcy jest tak samo.

Hihi i my mamy zębolka :) ale nie u Dominika który już tak długo ząbkuje, tylko u Tomusia po którym nic nie było widać, dopiero dziś patrze a tam ząb chyba z dwa dni temu wyszedł bo już taki duży jest :p no każdemu życzę tak ząbkującego dziecka

Ostatnia edycja:
Bibiana mój starszy tak ząbkował:)wiem,że teraz już takiego szczęścia nie będę miała:)

Cześc
Dawno się nie odzywałam. Byliśmy w końcu na wizycie u gastroenterologa i mamy mieć usg w pon, bardzo się stresuję bo u Dominika Pani doktor podejrzewa zwężenie odźwiernika. Do tej pory byliśmy na bebilonie Pepti teraz już mamy Neocate LCP bez refundacji kosztuje 150zl. Mam nadzieje,że to alergia i nic poważnego. Ale.... chcą nas zatrzymac w pon w szpitalu na diagnostyce. I tu moje pytanie jak wygląda taki pobyt w szpitalu z dziećmi jakies swoje rzeczy można mieć, z tego stresu zapomniałam się lekarki wypytać jak tylko usłyszałam słowo szpital. Nenonatolodzy mnie przestrzegali bo to skupisko bakteri, wiem wiem o tym ale co zrobić kiedy badania są konieczne a nie zrobią niektórych bez pobytu w szpitalu :-( ? bo nawet nie będe do domu wracała, żeby nic nie przeoczyć nie chce ich nawet na chwile zostawic. :-(

JJKA co do smoczków, my zatrzymalismy sie na NUK 1 polecali nam go od początku Nenonatolodzy i Neurologopeda i mamy teraz 1 r. M do mleka modyfikowanego dwa rodzaje lateksowe i sylikonowe i tez zagęszczam Nutritonem we wczesniejszych tez powiekszałam dziurki ale to powodowalo ze chlopaki potrafili się zachłysnąć. W tych smoczkach jest odpowiednia dziurka i piją normalnie.

Gratuluje wam ząbków dziewczyny jest to ogromne przeżycie dla mamy, każdy kolejny krok na przód u naszych dzieci nawet ten najmniejszy powinien być powodem do dumy, nawet gdy czekamy na niego tak długo :-)

NAPIERAJKA a jak u Ciebie ? jak wogóle wygląda cała ta operacja i czy długo trwa ? Mam nadzieje, że jeśli się odbyłą to jest wszystko w porządku trzymam za Was kciuki

reklama
Cześć!ja wpadam na chwilę dać znać,że żyjemy:)u mnie zaczyna się ostra jazda:)maluchy są wszędzie Maja pełza z prędkością światła a Dawid raczkuje prawie biegiem:)dziwne to troszkę bo Dawid nie bardzo chętny do obrotów,siedzieć nie potrafi i a tak śmiga:)teraz to oczy mam dosłownie dookoła głowy:)

Do góry