reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

no to i ja dodam fotki tych moich szkodnikow

Wasze wszystkie takie fajne, smieją się, widać, ze już bardziej kumate. Moje czasami się tylko uśmiechną tak swiadomie. To Adaś i Marek. Jeszcze nie reagują na siebie w ogole _MG_7690.jpg_MG_7747.jpg

Załączniki

• _MG_7690.jpg
    _MG_7690.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 63
  • _MG_7747.jpg
    _MG_7747.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Jjka cudne te Twoje szkodniki :-)

nie martw się,że dużo jedzą teraz. Moje również tak miały, tzn taki okres,że bardzo dużo jadły, byliśmy przerażeni i tym ile jedzą i tym ile rosną. Ale trwało to jakieś dwa tygodnie i się uspokoiły, tzn wrócili do tego,że jadły co ok. 3 godziny. Teraz jedzą w dzień rano co ok. 3 godziny, wieczorem już czas się wydłuża a w nocy 6-7 czasem 8 godzin.

Polka - wybacz niewyspanej matce ;-) W takim razie Wojtuś cudnie się uśmiecha :-) Przystojniaczek. A z Lenki będzie cudna panienka :-)
Jjka - moi mieli między 1,5 a 2,5 miesiąca bardzo intensywne przybieranie na wadze - nadrobili to co tracili na starcie do rówieśników.
My na zęby używamy dentinoxu i na noce ewentualnie Ibum. A i tak się budzą z wrzaskiem. Czekam tylko na wizytę opieki społexznej ;-)
Jjka - szkodniki śliczne, a zanim zaczną na siebie reagować jeszcze trochę minie.
U Zuźki dalej te górne jedynki nie wylazły, ale są już blisko. Mąż mi wczoraj zakupił zapas pieluchomajtek, więc chociaż przy przebieraniu lżej :-)

Dziewczyny ja tak szybko, bo mało czSu mam i w biegu. My nadal w szpitalu z zapaleniem płuc, w sobotę dołączył do nas Krzys, tez z zapaleniem płuc, wiec jesteśmy z rodzinka w komplecie. Wojtus już trochę lepiej, ale Krzus sie mocno meczy. Kiedy sie skończą te szpitale?

Napierajka :-:)-( duzo duzo zdrówka!!!! oby maluszki szybko wyzdrowiały i wróciły do domku.

Tigla nie rozmawiałam, bo znalazłam kilka fajnych ofert, jakie miejscowości bierzesz pod uwage to mogę Ci coś powysyłać, bo ja już chyba całe wybrzeże obdzwoniłam :-p w Dziwnowie bardzo super domek nad samiuśkim morzem niedrogo, ale nie umiem się dodzwonić i na maila jeszcze nie odpisali.

Polka ale cudaki sliczne :tak: zazdroszczę tego wypadu:happy2: oj a jakby był śnieg to by super było:tak:

Jjka jakie maluszki słodkie, oj czas szybko zleci, ja juz nie pamietam kiedy moje takie malusie były.

a co do jedzenia to widocznie tyle potrzebują, moje jedzą mało a wagę mają jakby 3x tyle jedli :-D:-D

Lilonka współczuję Ci tych nocek....dziś D się tak cały czas budził więc jak o 8 wstali to byłam nieprzytomna :baffled:

Napierajka- oj duzo zdrowka dla was, straszne że jestescie znow w szpitalu:( trzymamy kciuki zeby chlopacy szybko zdrowieli i wracali do domku
Lilonka- my juz od miesiaca w spacerowce , niestety w gondolach nie dało się dlużej bo Mati już się nie mieścił a żal mi go było tak wciskać na siłę. Lilonka u mnie nocki od tygodnia tez tragiczne, bo Miko ten co przesypial od 4 miesiecy cale nocki nagle wieczorem nie moze zasnac ;/ ostatnio od 20 do 23 z nim walczylam a odlozenie do lozeczka bylo niemozliwe bo za 5 min juz byl na nogach i skubany co noc spi ze mna a maz na kanapie:) za to Mati zaczal przesypiac cale nocki. Chyba te moje chłopy spiskuja przeciwko matce.
Dziewczyny maluszki cudne:) juz zapomnialam ze moje tez takie malutkie były:-). My na zabki stosujemy dentinox i osanit ewentualnie na noc jeszcze paracetamol albo nurofen.
Jjka- nic sie nie martw tym jedzeniem tak jak dziewczyny pisza, tak chyba wiekszosc dzieci ma ze jedza wiecej niz na tych opakowaniach zalecane. U nas tez tak bylo ze jedli zawsze wiecej niz trzeba:) Dzis bylismy na kontroli pochorobowej i tez pytalam wlasnie o wage dzieci, martwilam sie ze moi chlopcy teraz malo przybieraja bo jakies 400-500 gr na ponad miesiac. Pani doktor troche mnie uspokoila ze teraz tak juz bedzie i tylko w pierwszym polroczu dzieci w ciagu miesiaca przybieraja ok 700 gr na miesiac a potem to juz sie zmniejsza:)
Na a moje żuki juz prawie zdrowe ufff w oskrzelach nic juz nie ma wiec super:) zastanawiam sie tylko czy ich w przyszlym tyg juz szczepic?? co myslicie? czy lepiej poczekac??
Bibiana- to ja poprosze o namiary co tam ciekawego znalazlas, ja tez szukałam i tam gdzie lilonka tez juz sie dowiadywalam .

Ostatnia edycja:
IMGP2601.jpgIMGP2617.jpgIMGP2608.jpgIMGP2611.jpgIMGP2635.jpgIMGP2628.jpg

Załączniki

• IMGP2601.jpg
    IMGP2601.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 62
  • IMGP2617.jpg
    IMGP2617.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 56
  • IMGP2608.jpg
    IMGP2608.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 52
  • IMGP2611.jpg
    IMGP2611.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 51
  • IMGP2635.jpg
    IMGP2635.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 60
  • IMGP2628.jpg
    IMGP2628.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 55
Bibiana mnie interesuje najbardziej wybrzeże wschodnie-do Mielna. Chociaż tak naprawdę to odległość nie jest największym problemem tylko to pakowanie :shocked2: Ale jak masz jakieś ciekawe oferty to proszę prześlij mi linki na priv. Ja mogę Ci przesłać oferty, ale na małe domki (ale w sobotę dopiero, bo jestem na wygnaniu :))

Lilonka my już od około miesiąca jeździmy w spacerówkach. Dziewczynki dość długie, a dodatkowo mam grube wełniane śpiworki i ciężko było je upchac w gondolkach :tak:

Mama290 za kim maluchy maja takie piękne niebieskie oczka ?? Tą akcje na ostatnim zdjęciu znam bardzo dobrze ;-)

JJka ja już zapomniałam jak to jest mieć takie maluchy. Naciesz się nimi póki możesz, bo przy takim apetycie moment Ci wyrosną.

Napierajka po prostu brak mi słów na to co Was spotyka. Dużo zdrówka dla dzieciaków, a dla Ciebie dużżżo siły.

Tigla od początku mieli takie dziwne ja mam zielone moj chyba brazowe to skad te niebieskie chyba po listonoszu:-) hehehehe oczywiście u nas bordello bu,bum w tle nawet jak jeden ma smoczek to jest satysfakcja zabrac ten bratu my tez juz spacerówke uzywamy a britaxa mam jak gdzies jade autem wtedy wpinam foteliki 28 mam bilans na 8 miesięcy dostałam karte co już powiini umieć mam nadzieję że zasiądą do tego czasu:-)zębów brak

reklama
Maggi no ta oferta Oferta wpadła mi w oko jeżeli chodzi o dzieci, fajny plac zabaw do orza blisko, do zatoki blisko :)

Mama jacy oni fajni, a rzęsy mają piękne :tak: oj zobaczysz że na bilansie same pochwały bedą :tak::-)

Tigla zaraz tam popatrze w oferty co znalazłam, a ja już zarezerwowałam w tej Astorii :-D:tak:

Do góry