reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ostatnio nie mam weny na pisanie:-) Czuję się jakbym biegała w maratonie i przerzucała tony węgla;-) - jednocześnie:-D
Cudne Wasze szkraby:tak:
Gotadora - już spore to Twoje towarzystwo:tak:rosną jak na drożdżach:-) Niech teraz tylko grzecznie śpią po nocach:tak:
Tigla - ale zazdroszczę śniegu. Moi to w tv tylko widzieli;-) Pogoda u nas raczej wiosenna niż zimowa. A panienki piękne:tak: I jakie wyrośnięte.
Justynia - u Ciebie to niezłe dzieciaczkowo:tak: a maluchy rosną w oczach. Współczuje Vojty.
Bojka - przecudne bąble. Słodkie mają pysie i cudne niebieskie oczęta;-)
Bibiana - kiedyś Miss mi coś pisała, że się z Zenią spotykała (ale to chyba dość dawno było). Wypytam ją przy okazji:tak: A chłopaki ślicznie zaglądają i nie widać po nich, że są z wyższej kategorii wagowej
Za każdym razem jak piszecie o szczepieniach to mnie się słabo robi. My pierwsze szczepienia mieliśmy te bezpłatne i moi dostali Tripacel z wycofanej serii:wściekła/y:, następne szczepienie zrobiliśmy już 5w1, ale i tak wzw już z tych państwowych, bo babka powiedziała, że tego nie można już zmienić. Eh. W czwartek idziemy na drugie pneumokoki. Już mnie ściska w żołądku:-( My kończymy naszą przygodę z rehabilitacją - już od grudnia chodzimy co 2 tygodnie (a nie raz i co 3). Dzisiaj teoretycznie miała być ostatnia, ale nie ma lekarza żeby nas wypisał, to pójdziemy jeszcze raz:-)
Bibiana my pauzujemy z basenem aż do wiosny. Byliśmy w tym roku w Sarbinowie - domki Sarbinowo - Domki i Apartamenty SŁONECZNE TARASY - wczasy i wypoczynek nad morzem i naprawdę polecam - mają na wyposażeniu łóżeczka, wanienki, krzesełka do karmienia, więc nie trzeba ze sobą targać klamotów. Jest nawet możliwość skorzystania z pralki - płatna 10 zł.
A i z Lola z wątku starszaków będzie wynajmowała domki latem w Łebie - możesz do niej napisać o szczegóły:-)

reklama
U nas wiosna chłopaki namiętnie mówią tata i ciesza się do niego ciekawe bo to ze mną spędzają większość czasu:szok: wczoraj czytalam wypis ze szpitala i mnie okantowali bo Olus wazyl 1180 a nie 1250 hmmm my nastepne szczepienie na roczek jakos to bedzie Tigla twoje male na drugim zdjeciu to jak w lustrzanym odbiciu takie slodziaki :-)

Bibiana- ja teraz też zakupiłam właśnie ten katarek i jest o niebo lepszy niż zwykła frida, ściąga pięknie wszystko u maluchów i ja też z niego sama przy tym katarze co mnie tak męczy korzystam. Dzieciaki średnio dobrze na to reagują , bo boją się tego odgłosu odkurzacza ale przy fridzie było to samo więc jakoś same plusy i tak wychodzą. Ja męczę się ze swoim katarem już 2 tydzień więc chyba wybiorę się do laryngologa żeby obejrzał te moje piękne zatoki;/
Tigla- cudne te twoje dziewuszki:) gdzie kupiłaś takie fajne kombinezony?? Rewelacyjnie w nich wyglądają:)
Lilonka- a jak twoja sprzedaż i zakup nowego wozu??Masz już nowy? pochwal się:-D
My już pneumo mamy za sobą , i też mieliśmy chłopaków zaszczepionych tą wycofaną szczepionką ale jak na razie odpukać po żadnym szczepieniu nic im nie było. Teraz mamy za tydzień na szczepienie i tak sobie myślę że chyba znów przełożę bo jeden już prawie zdrowy jest ale drugi jeszcze słyszę że go coś tam w tych oskrzelach jeszcze męczy , w środe kontrola więc zobaczymy co to powiedzą. U nas bilans zębów 2/0 dla Matiego i coś czuję że u niego kolejne nadchodzą bo znów na potęgę się ślini;/

Maggi - na razie jeżdżę jeszcze starym bolidem:-) mam jedną chętną na wózek - będzie oglądać w przyszłym tygodniu, bo muszę gondole przytachać od mamy;-)tzn mąż przytacha i nas zostawi w zamian;-) U nas zębowo dalej 5:2. Ja katar mam przez całą zimę:-( z resztą ta zima u nas jak nie zima;-) A Wy już w spacerówce czy dalej w gondolkach?

Hop Hop mam nadzieję, że tym razem uda mi się coś napisać;)

Maggi Zdrówka dla Waszej trójki, ja również jestem fanką Katarku, choć ostatnio moi chłopcy mają jakieś obiekcje co do niego.

Lilonka Ech chyba wiem co masz na myśli pisząc o maratonie i przerzucaniu węgla:eek:

Tigla Piękne fotki, piękne Maluchy:-D

Bibiana Nie wiem czy już to pisałam ale Tomuś nie wygląda na te 9 kg, gdzie on to ma?? Kurcze czytałam o tym jak karmicie Maluchy i muszę przyznać, że moi są chyba najbardziej żarłoczni:szok: Zazdroszczę tego "mama":-) Mimo, że bez zrozumienia to fajnie byłoby to słyszeć, ach...

A ja nic ostatnio nie piszę i ledwo co czytam bo u nas wciąż trwa armagedon:wściekła/y: Chłopcy po raz pierwszy się rozsynchronizowali jeśli chodzi o pory drzemek, zasypianie wieczorne jest tragiczne u Stacha, potem Stach wciąż jęczy całą noc przez sen więc najczęściej ląduje w naszym łóżku:eek: a ostatnio Karol zaczął budzić się po 4 !!!!:baffled:i oczywiście domagać zabawy:confused2:Generalnie wychodzi na to, ż enieśpię wogóle a w ciągu dnia nie mam 15 min wolnego...ech...to się nazywa pełęn etat;)
U nas zębów wciąż brak, choć uważam, że te jęki Stacha przez sen to muszą być z zębami związane:baffled:

Właśnie Bibiana Sach tydzień temu ważył 8,5 kg więc niech Tomuś czuje nasz oddech na karku:-)

Mam nadzieję, że chłopcy będą zdrowi bo mąż przywlókł z pracy chorobę i dzięki temu parska kaszle i jest żadną pomocą przy dzieciach:crazy:

Dziewczyny czy dodajecie żółtko już do obiadków?

20140122_153813.jpg20140203_094917.jpg20140203_121010.jpg

Załączniki

• 20140122_153813.jpg
    20140122_153813.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 50
  • 20140203_094917.jpg
    20140203_094917.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 56
  • 20140203_121010.jpg
    20140203_121010.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Gloriane ale słodziaki, a jak się zmienili :szok:

oj czujemy czujemy wasz oddech, zaraz Tomciowi dam kebaba :-p

no właśnie też wydaję mi się, że nie widac jego wagi, no może po nóżkach troszkę :-p

żółtka nie daję jeszcze, moi to biede mają jeszcze z tym jedzeniem, choć od kilku dni idzie słoiczek na pół :-p bez grymaszenia, a może dlatego że nie są to papki a takie kawałki, jakoś lepiej im idzie to niż papka, banana też im tylko trochę rozgniatam i zjedzą

Lilonka dzięki za domki, napisze do nich :tak:

Maggi ja też się drugi tydzień męczę z katarkiem :-:)sorry:

Lilonka no zapytaj o Zenie jak możesz.

Ostatnia edycja:
czesc wsztstkim,

Znalazlam chwile, żeby napisac. Z bolami brzuszka się poprawilo, pomogla zmiana mlek na Hipp. Kupy wrocily do normy, sa 2x dziennie, rzadkie, a nie jak glina albo jak królicze bobki. Ale u Adama kupka czasami ma takie zielonkawe zabarwienie no i ma jeszcze takie krostki biale na twarzt, takie chropowate i lekarz zalecil zmiane mleka na HA. To już będzie 5 mleko które wypróbujemy. Dzisiaj był debiut i za cholerę nie chciał go jesc, cos mu w nie pasuje to mleko ale muszę sprawdzić czy będzie poprawa.
Co do jedzenia to nadal jedzą 8x na dobę, raz po 120, 150 a czasami 70 jedzą. JEdzą co 2,5-3 godziny, w nocy też. Czyli w nocy nadal jak pospię godzinę to jest dobrze, w dzień nawet 5 minut na du... nie usiąde. A już wiem, ze później to będzie jeszcze gorzej bo w dzień nie będą w ogole spać, do tego ząbki itd. Oj, nie myslalam, ze będzie tak trudno. Ale grunt, ze na razie ze zdrowiem jest ok. TEgo się trzymam:-)

Jjka później będzie lepiej :tak: ja miałam bardzo podobne problemy do Twoich a teraz maluszki już niemal normalnie śpią! Dziś spały po 9 godzin! także głowa do góry -będzie dobrze!

jjka potem bedzie lepiej :-) ja ciagle mówię, że teraz jest najlepszy okres, maluszki ładnie bawia sie na macie, ćwiczą podnoszenia i śmieją się do siebie, a ja na necie pół dnia siedzę :-p w domu posprżatane, obiad ugotowany i czaem to się nudzę :-p więc głowa do góry. bedzie dobrze

Gloriane zapomniałam wczoraj napisać, moj Dominik tak ma od jakiegoś czasu ze budzi się koło 4-5 i se gada, wcześniej budził sie koło 2 i za chiny ludowe nie chciał spać, a dziś się zdziwiwłam bo tomuś się obudził o 2 i gadanie do 3 ... no i te marudzenia jak najbardziej mogą byc od ząbkowania tymbardziej, że to juz ten czas, ale zanim ząbek sie przebije to długa droga :confused:

reklama
Gotadora,justynia,tigla,bibiana,gloriane cudne Wasze dzieciaczki czas zapierdziela jak nie wiem,
Bibiana to super że masz tyle czasu,moje bąble za długo sie same nie pobawią i trzeba im towarzystwa dotrzymywać:-)a teraz jeszcze od miesiąca babcia poszła sobie dorobić i jestem sama z bąblami wiec doświadczam tego jak to wszystko ogarnąć,na szczęście jutro po trzech miesiącach rozłaki wraca emek i dzieci nie pozna:-)tak wyrosły,będzie mógł nadrobić:-)w poniedziałek jedziemy na tydzień do szklarskiej poręby całą gromadą,w planach jazda na nartach ale przy tej pogodzie chyba po trawie:-) a to moje bąble
20140129_102843.jpg

Załączniki

• 20140129_102843.jpg
    20140129_102843.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Do góry