reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Nie ma szans żebym nadrobiła wszystko co napisałyście....ponad miesiąc mnie tu nie było :szok:
Moi panowie coraz więcej mojej uwagi potrzebują - stąd ta przerwa...
Poza tym postanowienie noworoczne (jak co roku) że się za siebie wezmę (tym razem Chodakowska :p ) sprawiają że nie mam czasu porządnie przysiąść i poczytać co się dzieje na forum...

U mnie chłopcy na szczęście zdrowo i w sumie bezproblemowo się chowają (tfu tfu tfu)
U starszego Tomka (starszy o całe 2 min) pojawił się pierwszy ząbek w poniedziałek - i już widzę że drugi lada dzień wyjdzie. U Piotrka uzębiebie - zero :) ale ma dużo więcej włosków :)
Nie raczkują, nie siedzą sami...nie chodzą :p Za to mówią tatatatat, dadadada, bababab.....a mama nie ma :-p
Co do jedzonka - bo widziałam że pisałyście sporo o tym - u nas jedzą ok 5razy na dobę (o ile prześpią noc).
3 razy mleko po 130ml (z kleikiem) plus zupka ok 180-200g ( z żółtkiem co drugi dzień), plus mleko na noc 170ml (z sinlakiem lub kleikiem).
No i deserek - chyba że się nie wyrobimy to soczek im do picia daję przecierowy zamiast deseru z łyżeczki.
Dopiero gluten zaczęłam wprowadzać od poniedziałku. Byliśmy u alergologa i nas opierdzieliła że jeszcze tego nie zrobiliśmy :/ a rodzinna kazała czekać do skończonego 8mego miesiąca....no i bądź człowieku mądry :confused::no:
Więc dodaję po płaskiej łyżeczce kaszki manny do zupki.
DSCN5314.jpg DSCN5133.jpg DSCN5082.jpg
A oto i moje bąble. 8700g i 9200g :) ale ten czas leci....

A jak Wasze maluchy? w tym wieku już raczkowały/siedziały?? Wiem że każde dziecko inaczej się rozwija....i ząbki też w sumie dość późno się u nich pojawiają. No ale nic sama nie przyspieszę :)
I co wprowadziłyście jeszcze na tym etapie do jedzenia??? chrupki kukurydziane daję sporadycznie bo po pierwsze tak się brudzą że tylko przed kąpaniem można to zrobić - a po drugie z powodu refluksu ograniczam kukurydzę i owoce :eek:

Załączniki

• DSCN5314.jpg
    DSCN5314.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 57
  • DSCN5133.jpg
    DSCN5133.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 57
  • DSCN5082.jpg
    DSCN5082.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
reklama
Różyczka Piotruś większy tak :) goni mojego Tomcia hihi :) ale Twoje tez długasy są :tak:

co do rozwoju to sie nie przejmuj bo każde inaczej, u mnie Tomuś chce siedzieć, w leżaczku usiądzie ale z leżącego jeszcze nie, no chyba że ja go posadzę, ale staram sie tego za często nie robić, mojej szwagierki córka miała 11 msc jak zaczęła siadać :-p

Napierajka zdrówka dla Wojtusia.

aaa Rózyczk chłopcy cudowni i dlaczego ja nie wiedziałam, że też masz Tomusia? chyba mi z głowy wyleciało duzo Tomusiów u nas :-p

Multimama co u Was??????

a czy ktos ma kontakt z Zenią????

Zobacz załącznik 607403

Różyczka cudne chłopaki :tak:

Bibiana ale fajne przystojniaki :tak:

a to moje maluszki, wczoraj ważone to Norbik 6330 i Martusia 6050 :-) zdjęcie jak miały 3 miesiące i dwa dni

m and n 3m i 2d.jpg

Załączniki

• m and n 3m i 2d.jpg
    m and n 3m i 2d.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
Napierajka duzo zdrowia DLA Wojtusia u nas tez zebow brak ale mamy duże zapędy do raczkowania praktycznie cały dzień spedzam na podłodze w pon zamawiam kojec bo się wykoncze z Malego tez żaden pomocnik bo on się ich boi pogoda tez do dupy pada i jesteśmy uziemieni w domu

Gotadora to ładnie ważą, moje tez ok tyle wazyły w 4 msc,

jej jakie sliczne te Twoje maluszki, kiedy moje takie malusie były? niby nie duża różnica, a jednak, ech czas zdecydowanie za szybko leci :-p

Mamuska u nas też zębów brak, a ponoć na dniach miał się przebić :-p no i moje też cały dzień na podłodze ;-)

Cześć dziewczynki!Ostatnio nie miałam weny na pisanie ale w końcu się zebrałam.Super dzieciaczki dziewczyny!!!U nas sytuacja wygląda tak:uzębienia brak,do siadania się nie palą,Maja pełza gdzie chce,Dawid czasami z łaską się obróci z plecków na brzuch,Maja przekręca się bez problemu,Dawid trzyma się na czterech łapkach i się buja do przodu i do tyłu i czasami tak się przemieszcza:-DOd niedawna jeździmy w spacerówce,bardzo im się to podoba.Ślinotok niesamowity więc każdego dnia szukam zębów:-DDSCN4072.jpgDSCN4078.jpgWP_20140126_008.jpgWP_20140126_010.jpgprzepraszam za bałgan w tle:sorry2:

Załączniki

• DSCN4072.jpg
    DSCN4072.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 62
  • DSCN4078.jpg
    DSCN4078.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 57
  • WP_20140126_008.jpg
    WP_20140126_008.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 54
  • WP_20140126_010.jpg
    WP_20140126_010.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 75
Napierajka
zdrowia dla maluszka! Co u Was jak Wojtuś?? A czemu nie podają antybiotyku??

Różyczka82
,
Bibiana,gotadora , multimama2
cudne bąble , :-)eh kiedy moje będą takie :confused:

co do siadania moja córa miała 10,5 m-c jak nauczyła sie siadać :zawstydzona/y: i to jak śmiesznie Nela nauczyła się siadać 01-02-2013 - YouTube każdy lekarz nam mówił że jest w normie - bardziej w ogonie normy ale w normie :-D a teraz biega że zatrzymać jej nie można

Moje maluchy chyba dziś chcą mnie pokonać, po raz pierwszy jedzą osobna i przez 4h na zmianę karmiłam i przewijałam raz jedno raz drugie jakiś koszmar :no:
aaa i mam pytanie :-( zaczynam sie martwić bo Natan nie bardzo się uśmiecha i nie nawiązuje kontaktu wzrokowego, co prawda bardzo dużo śpi pewnie z 20h na dobę. czy powinnam sie niepokoić czy ma jeszcze czas? Miałyście podobne problemy??

reklama
multimama2
eh ja już się chyba poddałam z 100% ogarnianiem, jest ogarniecie tak na 30do 50% hehe wszędzie małe naczynia i rozebrane lale (ubieram je po parę razy dziennie ale chyba sa z natury ekshibicjonistkami).
W piątek zostawiłam małą w domu nie poszła do żłobka (jest zaziębiona) o 20 byłam u kresy wytrzymałości może nie tak fizycznie jak psychicznie - wiec naprawdę dziewczyny podziwiam mamy z 3 w domu.

Do góry